Ana sigurno do ¼ finala i Singapura

Srpska teniserka Ana Ivanović plasirala se u četvrtinu finala U Pekingu, pobedom nad Sabin Lisicki u dva seta – 6:3, 7:5.

Izvor: B92
Podeli

Beograđanka je ovim slavljem obezbedila i plasman na završni turnir u Singapuru, posle poraza Anđelike Kerber od Svetlane Kuznjecove.

Ana je sjajno otvorila meč, spasla je dve brejk lopte u uvodnom gemu, da bi sredinom seta iskoristila svoju treću za prednost. Morala je Ivanovićeva u devetom gemu da spasava čak četiri brejk, ali je ipak uspela da stigne do vođstva u setovima.

Drugi set bio je daleko neizvesniji i gotovo duploduži, a naša Ana je koncentrisanijom igrom uspela u finišu da stigne do zaslužene pobede. Ivanovićeva je ponovo prva stigla do prilike da protivnici oduzme servis, što je i uspela u petom gemu. Međutim, Nemica je odgovorila već u narednom i odvela set u neizvesnu završnicu.

Najbolja srpska teniserka odigrala je sjajno kada je bilo najpotrebnije, stigla do tri vezane brejk lopte u 11. gemu i iskoristila već prvu. Imala je Lisicki priliku ponovo da se vrati i izbori taj brejk, ali je naša teniserka ponovo bila na visini zadatka za konačni trijumf.

Srpkinja sada vodi sa 3-1 u pobedama protiv Nemice, a sva četiri meča igrale su ove sezone – Ana je bila bolja u Stenfordu i Štutgartu, a Lisicki na Vimbldonu.

Ana će u borbi za finale igrati sa Rumunkom Simonom Halep.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.