Mari: Igraću za Britaniju

Škotski teniser Endi Mari objavio je da će nastaviti da predstavlja Veliku Britaniju sledeće godine, bez obzira na ishod referenduma u Škotskoj.

JTIzvor: B92 Škotska, Velika Britanija
Podeli

Mari je u ekskluzivnoj izjavi za “Sportsmejl” istakao da će definitivno biti u sastavu britanskog tima u prvom kolu Dejvis kupa sa Sjedinjenim Državama.

27-godišnji teniser je u četvrtak rano ujutro dao podršku onima koji su za samostalnost Škotske, ali je nešto kasnije naglasio da bez obzira na svoj stav, ne planira da okrene leđa Velikoj Britaniji.

Igraću za Veliku Britaniju u Dejvis kupu sledeće godine, to je sigurno, biću tu u martu. Što se mene tiče, referendum ne menja ništa po tom pitanju”, naglasio je Mari.

U slučaju otcepljenja Škotske, situacija oko toga pod kojom zastavom će se takmičiti škotski sportisti takmičiti je veoma kompleksna.

Ne postoje odgovori po tom pitanju, samo teorije”, istakao je Mari.

Na pitanje zašto je dao podršku otcepljenju Škotske, iako je prethodnih dana i nedelja to izbegavao, Mari je rekao:

“Pratio sam sve što se dešavalo u poslednje dve nedelje i posebno poslednjih dana i tako sam se osećao u tom trenutku”.

Mari je takođe apelovao na svoje sunarodnike da se ponašaju solidarno, bez obzira na ishod referencuma.

To nije moja odluka, ja ne mogu da glasam. Škotski narod mora da odluči i ja verujem u njih da će doneti pravu odluku. Daću svoju podršku bez obzira kakav ishod bude. Bez obzira šta se desi, veoma je važno da svi budemo složni i da se držimo zajedno”, naglasio je Mari.

Referendum u Škotskoj možete da pratite na info strani našeg sajta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.