DK: Srbija čeka Hrvatsku na startu

Muška teniska reprezentacija Srbije igraće sa Hrvatskom u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa za 2015. godinu, odlučeno je žrebom u Dubaiju.

JTIzvor: B92
Podeli

Taj duel igra se od 6. do 8. marta, a domaćin će biti Srbija, pošto je prethodan susret dva tima održan u Hrvatskoj. Zbog pažnje koje će privući taj meč, veruje se da će biti organizovan u "Kombank areni".

U istoj četvrtini žreba sa našim timom su Argentina i Brazil, što znači da će u slučaju prolaska u četvrtfinale, rival Srbije biti bolji iz tog susreta.

Potencijalni rival Srbiji u polufinalu je Švajcarska, koja na startu igra sa Belgijom. Švajcarce, koji će se u finalu ovogodišnjeg izdanja sastati sa Francuske, u četvrtfinalu će u slučaju prolaza čekati ili Kada ili Japan.

U drugoj polovini posebno je zanimljiv duel Sjedinjenih Država i Velike Britanije. Zbog referenduma u Škotskoj, u zavisnosti od njegovog ishoda, na terenu bi mogao da se nađe potpuno neočekivani sastav Britanaca.

Pobednik duela između Amerikanaca i Britanaca igraće sa boljim iz još jednog evropskog susreta između Francuske i Nemačke.

Preostali dueli, možda i najnezanimljiviji, su između Češke i Australije, odnosno Italije i Kazahstana.

U Dubaiju su izvučeni i parovi ostalih zona Dejvis kupa, a sigurno je najzanimljivije to što je Španija saznala sa kim će igrati za povratak u Svetsku grupu. Španci će biti slobodni u prvom kolu Evro-afričke zone, a u drugom je čeka susret sa boljim iz duela Rusije i Danske.

Parovi prvog kola Svetske grupe:
Francuska – Nemačka
Sjedinjene Države – Velika Britanija
Češka – Australija
Italija – Kazahstan
Argentina – Brazil
Srbija – Hrvatska
Kanada – Japan
Švajcarska – Belgija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.