DK: Srbija ostaje u Svetskoj grupi!

Dejvis kup reprezentacija Srbije i sledeće sezone igraće u Svetskoj grupi Dejvis kupa, pošto je u duelu za ostanak savladala Indiju sa 3-2 u pobedama.

Izvor: B92 Antartik
Podeli

Odlučujući poen Srbiji doneo je Filip Krajinović, koji je savladao Jukija Bambrija u odlučujućem meču sa 6:3, 6:4, 6:3.

Posle prvog dana Srbija je vodila sa 2-0, naš dubl je poražen u subotu, a Somdev Devaraman je u pet setova savladao Dušana Lajovića.

Ipak, Krajinović je u jednom od najvažnijih mečeva karijere uspeo da ostane smiren i da ostvari pobedu. Meč se protegao na dva dana, pošto je u nedelju morao da bude odložen zbog kiše pri rezultatu 6:3, 4:4.

Po povratku na teren Filip se bolje snašao, odmah je napravio brejk i poveo sa 2-0 u setovima, a zatim je napravio i odlučujući brejk početkom trećeg seta.

“Nisam mnogo spavao, gledali smo finale SP u košarci. Novi dan, drugačiji uslovi, bili smo malo nervozni. Dobro sam se ipak spremio i uspeo da donesem ključni poen Srbiji. Odlično sam se zagrejao, želeo sam da dobijem taj prvi gem po povratku i da povedem sa 2-0. Danas sam dobro servirao, hteo da budem agresivan i veoma sam srećan“, izjavio je Krainović na terenu posle meča.

Tok meča:

Bambri je nervoznije počeo meč – u drugom gemu dva puta je pogrešio forendom i poklonio je Krajinoviću dve vezane brejk lopte. Srpski teniser realizovao je drugu posle nove greške rivala, a zatim je i lako materijalizovao brejk za 3:0.

Međutim, Indijac se konsolidovao, uzeo je prvi gem na svoj servis, a onda je agresivnom igrom vratio brejk, i to bez izgubljenog poena (3:2). To nije obeshrabrilo Krajinovića, pošto je već u narednom gemu sjajno riternirao i ponovo stvorio brejk viška – 4:2.

Do kraja seta Filip je bez većih problema sačuvao svoj servis i osvojio prvi set sa 6:3.

Bambri je spasao brejk loptu na startu drugog seta, zatim je napravio i brejk, ali je Krajinović uzvratio istom merom (2:1). Filip je nastavio sa dobrom igrom, napravio je novi brejk, ali nije ga dugo zadržao. Pri rezultatu 4:3 Krajinović je dve brejk lopte spasao dobrim servisima, ali onda je promašio zicer na mreži, zatim i pasing bekhendom, pa je Bambri vratio brejk (4:4).

Kiša je tada prekinula meč, a po povratku na teren u ponedeljak Krajinović se bolje snašao. Prvo je napravio brejk tako što je dočekao grešku rivala u dugom poenu, a onda je u narednom gemu spasao brejk loptu dobrim servisom i osigurao je vođstvo od 2-0 u setovima (6:4).

Bambri je bio poljuljan, napravio je niz grešaka na početku trećeg seta i Krajinović je napravio brejk bez izgubljenog gema. Imao je Filip šansu i ranije da prelomi meč, ali u petom gemu nije iskoristio tri šanse za dupli brejk viška.

Krajinović je sigurno čuvao svoj servis sve do poslednjeg gema, a tada je Bambri došao do 15:40. Međutim, dobar servis i greška rivala spaslisu Filipa, koji je u nastavku gema realizovao drugu meč loptu i doneo pobedu Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.