DK: Španci na Brazil bez zvezda

Tenisere Španije u plej ofu za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa protiv selekcije Brazila predvodiće Roberto Bautista Agut, trenutno 19. igrač sveta.

ĐNIzvor: B92, Tanjug Španija
Podeli

Najbolji španski teniseri, povređeni Rafael Nadal, David Ferer i Tomi Robredo, neće moći da igraju na meču od 12. do 14. septembra u Sao Paulu.

Selektor Karlos Moja je u sastav uvrstio još Marsela Granoljersa i specijaliste u dublu, Marka Lopesa i Davida Marera.

Španski teniseri dominirali su u protekloj deceniji u Dejvis kupu, osvojivši trofej 2000, 2004, 2008, 20o9. i 2011. godine, ali su poraženi u prvom kolu na poslednja dva takmičenja.

"Uvereni smo da ćemo izboriti opstanak u Svetskoj grupi. Sa velikim uzbuđenjem i posvećenošću prilazimo ostvarenju cilja", rekao je Moja za sajt nacionalnog teniskog saveza.

Teniseri Brazila poslednji put pobedili su Špance još 1999. godine, kada ih je predvodio Gustavo Kuerten, a španski tim bolji je u međusobnom skoru i vodi sa 5:2.

U istom terminu meč plej-ofa za opstanak u Svetskoj grupi Dejvis kupa igraju i teniseri Srbije, koji će gostiovati selekciji Indije u Bangaloru.

Predvodiće ih svetski broj jedan Novak Đoković, a selektor Bogdan Obradović u tim je uvrstio još Dušana Lajovića, Filipa Krajinovića i Nenada Zimonjića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.