Berdih lagano sa slavljenikom Timom

Čeh Tomaš Berdih plasirao se u četvrtfinale US Opena sigurnom pobedom nad Austrijancem Dominikom Timom.

Podeli

Berdih je slavio u tri seta 6:1, 6:2, 6:4, a u narednoj rundi igraće sa Marinom Čilićem.

Timu, koji puni 21 godinu u sredu, ovo je najveći uspeh u karijeri, a jedini je nenosilac koji je dočekao osminu finala. Berdih je otišao korak dalje nego prošle godine i drugi put igra četvrtfinale Njujorka. Biće mu to deseto četvrtfinale na prethodnih 19 gren slemova.

Sâm početak meča nije nagoveštavao da će se Čeh prošetati do sledeće runde. Tim je osvojio prva tri poena u meču i odmah izborio tri vezane brejk-lopte, a posle skoro osam minuta Berdih se ipak nekako odbranio. U sledećem gemu Austrijanac je dobio sa nulom, pošto mu je Berdih vratio samo jedan servis.

Berdih se tad uozbiljio, uzeo svoj servis i napravio brejk, ali se opet u petom gemu mučio, opet imao 0-40 i spasao četiri brejk-lopte. Posle te drame Čeh je pojačao i osvojio set.

Nastavio je u istom ritmu, brejk na startu drugog, pa malo mučenja na svoj servis. U petom gemu došlo je vreme da Berdih prokocka tri brejk-lopte, ali je četvrtu iskoristio i onda rutinski išao do okončanja seta asom.

U trećem setu Tim se dugo nije dao i Berdih je morao da se pomuči pre nego što je u šestom gemu konačno uspeo da napravi brejk, a posle toga je sve bilo stvar rutine. Na kraju je poslednji gem osvojio bez izgubljenog poena.

U celom meču Berdih je sačuvao svaki servis i napravio pet brejkova, završivši posao za manje od 100 minuta.

Tim je na terenu dočekao svoj 21. rođendan i proslavio ga na najlepši moguć način, nastupom u drugoj nedelji gren slema.

Iako je svih 7 brejk lopti imao u prvoj polovini prvog seta, kada je pogodio preko polovine od svojih pet asova, Tim će sigurno sa radošću sećati ovog turnira. Kao najmlađi član top 50 sigurno će napredovati na listi, a ovim tempom do Melburna može i među nosioce.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 50 idi na stranu