Sten preživeo oscilacije i Belučija

Švajcarski teniser Stanislas Vavrinka plasirao se u treće kolo US opena posle velike borbe i pobede nad Tomašom Belučijem u četiri seta.

ĐN
Podeli

Vavrinka je slavio rezultatom 6:3, 6:4, 3:6, 7:6, posle skoro dva sata i 40 minuta igre.

Trenutno četvrti teniser sveta u sledećem kolu igraće sa Blažom Kavčičem, koji je u tri seta bio bolji od Francuza Žeremija Šardija.

Vavrinka je ponovo pokazao da ima česte padove u igri tokom meča, a ovoga puta to je moglo da ga košta.

On je poveo sa 2-0 u setovima posle sat vremena igre i činilo se da će brzo privesti meč kraju, ali je tada usledio veliki pad.

Beluči je brzo napravio dva brejka i smanjio u setovima, da bi već na startu četvrtog ponovo oduzeo servis Švajcarcu. Agresivna igra Brazilca na sve ili ništa i preveliki broj grešaka mogle su da imaju mnogo veće posledice po Vavrinku.

Ipak, njegovom protivniku stao je servis, Sten je vratio brejk pri rezultatu 3:2, a onda slavio u taj brejku.

Na kraju, Vavrinka je imao okruglo 20 vinera više od Belučija (51:31), a napravio je 43 neiznuđene greške naspram 37 Brazilca.

„Igrao sam vrlo dobro, bio sam agresivan, servirao dobro, izlazio na mrežu kada god sam mogao. Mali pad me je koštao, a Beluči je odmah podigao nivo. Pokušavao sam na kraju da se fokusiram na svoju igru, da budem smiren i sve je ispalo dobro“, rekao je Vavrinka posle meča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 40 idi na stranu