Skener B92: Banjak defanzivni stub, nosioci igre moraju bolje

Fudbaleri Partizana plasirali su se u drugo kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, a partija koju su pružili nije bila na očekivanom nivou.

Podeli
Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Baš kao što ni Crvena zvezda pre tri dana nije briljirala, tako ni izabranici Sava Miloševića nisu odigrali utakmicu kojom mogu da budu zadovoljni.

Zajedničko im je to što su oba tima prošla dalje.

Malo ko iz Partizana može da se pohvali sa dobrom utakmicom, eventualno dva do tri fudbalera, a ovi ostali moraju bolje ukoliko žele plasman u grupnu fazu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Vladimir Stojković – Golman Partizana nije imao mnogo posla i posle utakmice je istakao da je bilo teško psihološki ostati u meču jer je imao svega nekoliko dodira sa loptom. Letonci su pretili iz prekida, ali nijedna lopta nije bila izazovna, te Stojković nije imao većih problema.

Nemanja R. Miletić – Desni bek Partizana odigrao je slabo utakmicu i što je čudo, defanzivno slabu. Miletić na svojoj polovini uglavnom igra veoma dobro, dok mu u napadu fali realizacija, međutim ovoga puta falilo je oba. Trudio se, trčao gore-dole, ali odrambeno je pravio neke greške koje mu se generalno ne dešavaju.

Maki Banjak – Verovatno najbolji fudbaler Partizana na meču. Banjak je delovao dobro u odbrani, dobijao je duele i uneo je sigurnost u defanzivni red Partizana. Dobar je bio i u pâs igri, te može da bude zadovoljan svojim izdanjem.

Uroš Vitas – Zna Vitas za bolje partije, ali generalno sve do kraja utakmice delovao je OK na terenu. Štoper Partizana zna svoje limite, šta i koliko može, međutim u završnici je napravio grešku zbog koje je dobio žuti karton i posle koje je RFS mogao ozbiljno da pripreti. Na sreću nije.

Slobodan Urošević
– Levi bek Partizana imao je nekoliko baš loših centaršuteva i to je nešto što odmah upada u oči. Defanzivno jeste bio dobar, borben, siguran, čvrst na lopti, ali u napadu je poslao par lopti "na tribine".

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Aleksandar Šćekić – Defazivni vezni igrač crno-belih tu je pre svega da kvari igru protivnika i kao po običaju to je dobro radio. Ipak, od njega se očekuje i da bude sigurniji na lopti što protiv RFS i nije bio slučaj. Dosta je imao grešaka u dodavanjima i mora da popravi taj segment igre. Značio je u skoku i imao je veliki broj intervencija glavom.

Saša Zdjelar – Srpski fudbaler kreativniji je dosta od Šćekića, međutim to nije moglo mnogo da se primeti na ovom meču. Jeste trčao "kao lud", prešao je dosta kilometara, ali od njega se pre svega očekuje da spaja sredinu terena sa ofanzivnim delom. To na ovom susretu nije uspešno radio.

Takuma Asano – Uz Banjka jedan od najboljih na terenu. Suma je verovatno jedini bio konkretan u napadu, a da je pritom to znao kako da iskoristi. U više navrata je mučio odbranu RFS, a u prvom poluvremenu je uputio i opasan udarac koji je Kučer odbranio. Sigurno da i on mora bolje, da svoju brzinu više iskoristi, ali ne može mu se mnogo zameriti na ovom meču.

Bibras Natho – Jedini strelac na utakmici i to iz penala, što ga samim tim čini čovekom koji je odveo Partizan u drugo kolo, ali Natho je imao ispodprosečnu partiju. Nismo navikli od njega da gledamo ovliko grešaka i da mnogo "davi" loptu. Od Izraelca se uglavnom dobijaju konkretni potezi, nema prostora za kalkulisanje, međutim toga je bilo veoma malo, ako i toliko.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Filip Stevanović – Od vunderkinda se očekuju bolje utakmice kada pogledamo protivnika. Stevanović je neko koji svojim prodorima lomi rivale, ali za 72. minuta gotovo da nije imao nijedan "slalom". Mladi fudbaler je iznudio penal u 52. minutu kada je pogodio loptom u ruku protivnika i to mu jedan od nekoliko dobrih poteza. Mnogo ih nije bilo.

Umar Sadik – "Tukao" se Sadik sa visokim defanzivnim igračima RFS-a, čestio gradio i na taj način pokušavao da dođe do lopte, i nije bio mnogo uspešan. U par navrata je sa svojim driblinzima uspevao da prevari protivnika, ali, kao i u mnogim situacijama u prošlosti, falila je konkretnost kada se napravi prednost. Uputio je nekoliko loših šuteva i svakako da i on mora bolje.

Sejduba Suma (od 72) – Nekoliko minuta nakon ulaska na teren pokazao je koliko može. Lepo je prošao kroz sredinu i šutirao u dalji ugao, ali je lopta završila malo pored stative. Do kraja nije imao nekih zapaženih trenutaka.

Milan Smiljanić (od 90) – Malo minuta da bi se istakao.

Denis Stojković (od 94) – Malo minuta da bi se istakao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu