Beogradski Mesi

"Zovu ga 'Beogradski Mesi'. Radujem se što ću ponovo videti starog drugara. Želim mu sve najbolje u nastavku karijere", rekao je Manuel Nojer pred prvi meč sa Crvenom zvezdom u grupnoj fazi Lige šampiona.

PT
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Ova izjava jednog najboljih golmana na svetu dovoljno govori o veličini Marka Marina – fudbalera koji je u subotu odlučio da napusti klub iz Ljutice Bogdana.

Nemački igrač ostaće upamćen kao jedan od najboljih fudbalera, ako ne i najbolji koji je nosio dres Zvezde u periodu od 2000. do 2020.

Tu ne mislimo na samo igrački kvalitet, već pokušavamo da sagledamo situaciju iz svih uglova – trofeji, uticaj na igru, Liga šampiona...

Mnogim navijačim čini se kao da je juče bilo kada je Zvezda, malo pre ponoći 31. avgusta 2018. godine, saopštila dolazak nekadašnjeg fudbalera Čelsija na stadion "Rajko Mitić".

Utisak je bio da je to dobitna kombinacija – Zvezda dobija neophodni kvalitet za Ligu šampiona, a Marin novu šansu da igra u njoj.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Činilo se i ispostavilo se da je tako, i ne samo to – momak rođen u Bosanskoj Gradiški svojim pristupom ostaće urezan u srcima svih navijača.

Ostaće urezan ne samo po svojim igrama već i po svojoj ljubavi prema crveno-beloj boji.

Koliko mu je značilo što će kao kapiten predvoditi Zvezdu u Ligi šampiona govori izjava s početka sezone za agenciju "Omnisport".

"Za mene to znači još više jer je Zvezda klub za koji navijam od detinjstva. Igrati u Ligi šampiona za ovaj klub je nešto posebno. Bilo je prelepo iskustvo prošle sezone jer smo se posle toliko godina vratili u najjače takmičenje. Posle svake naše utakmice, Beograd i Srbija su srećniji. Čak i deca van zemlje. Ja sam odrastao u Nemačkoj kao navijač Crvene zvezde i uvek sam prvo pričao o Crvenoj zvezdi", rekao je Marin i dodao:

"Moji nemački prijatelji tada nisu znali o kome je reč, ali sada je Zvezda u Ligi šampiona i svi znaju za nju. Opet je činimo velikom. I ljudi se polako navikavaju na to. To je velika motivacija".

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Marko Marin odigrao je 58 utakmica za Zvezdu i bio je produktivan kao ni u jednom klubu u karijeri postigavši 11 golova, uz 24 asistencije.

U subotu je saopšteno da će nemački fudbaler karijeru će nastaviti u Saudijskoj Arabiji u ekipi Al-Ahlija.

Postavlja se pitanje da li je ovakav ishod bio neminovan, da li je mogao da se izbegne? Međutim na kraju iz Zvezde su još ranije izjavili kako neće stajati na putu igračima koji budu dobili mnogo bolje ponude.

Marin je sigurno izuzetak jer igra crveno-belih ne može da se poredi sa njim i bez njega. Sada je kasno da se priča o tome i iz Zvezde imaju jasan plan koji glasi – podmladiti ekipu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Kako nam je rečeno crveno-beli neće dovoditi zamenu za Nemca već će priliku dobiti mladi fudbaleri. Dejan Stanković je došao u klub i kreće nova era. Legandarni Deki želi da dâ priliku Zvezdinoj deci, baš kao što je i on dobio.

Suvišno je pričati o značaju Marina, to je fudbalerod kojeg je sve počinjalo i završavalo. Fudbaler koji je bezbroj puta spojio saigrače sa golom i koji je prilikom svakog dodira s loptom odskakao od drugih.

Ipak, ovo je sada realnost i uprkos velikoj bodovnoj prednosti u odnosu na Partizan (11 bodova), sigurno nas očekuje uzbudljivo proleće na terenima Linglong Superlige.

Kakav je vaš komentar na odlazak Marina?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu