Skener B92: "Tempirana bomba" je eksplodirala

Promašeni penal Tomanea i neshvatljivo igranje rukom Žandera u svom šesnaestercu koštale su Crvenu zvezdu "evropskog proleća".

Petar Tadić
Podeli
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Izabranici Vladana Milojevića dobro su se držali do 87. minuta, međutim, Olimpijakos je preko El Arabija uspeo da minimalnim rezultatom slavi u "bratskom" derbiju na Karaiskakisu.

Milan Borjan – Bez mnogo posla u prvom poluvremenu. Imao je Olimpijakos opasne napade, ali je malo šta išlo u okvir gola. Kada je trebalo dobro je reagovao i imao je dobrih 45 minuta iza sebe. Fudbaleri

Na startu drugog poluvremena imao je sjajne reakcije. U 63. minutu fenomenalno je reagovao i odbranio stopostotnu šansu. Branio je Borjan šta je mogao, ali penal nije mogao.

Milan Rodić – U trenucima kao da nije bio prisutan. Verovatno najslabija karika u odbrani crveno-belih. Ni u drugom poluvremenu nije briljirao, ali je bio nešto bolji. U 82. minutu zamenio ga je Žander.

Miloš Degenek – Imao je nekoliko dobrih intervencija koje su direktno sprečile opasan šut ili napad. Na početku drugog poluvremena ispustio je iz vida El Arabija koji je pogodio stativu.

Nemanja Milunović – Dobar u skok igri i El Arabi se nije mnogo naigrao u prvih 45 minuta. Milunović je odigrao dobru utakmicu, ali to je najmanje važno u porazu.

Marko Gobeljić – Jedan od najboljih igrača Zvezde. Imao je problema sa Podensom, ali kada je ovaj prošao na desnu stranu, tako se i on razigrao. U drugom poluvremenu je dobro odradio posao.

Foto: Sofascore
Foto: Sofascore

Njegoš Petrović – Dobar posao na sredini terena radio je talentovani fudbaler. Više puta je dobro reagovao i Olimpijakos gotovo da nije stvarao šanse po sredini.

Mirko Ivanić – Imao je i dobre i loše poteze. Generalno solidna utakmica Ivanića koji je povratio poverenje Vladana Milojevića.

Aleksa Vukanović – Trudio se dosta krilni napadač Zvezde, ali ponovo je imao greške koje ga prate tokom sezone. Često je bio loš u primopredaji lopte i Milojević ga je zamenio u 65. minutu.

Mateo Garsija – Veoma aktivan na startu utakmice. Očekivano imao je problema defanzivno, njegova komunikacija sa Gobeljićem i nije baš najbolja, međutim od sredine prvog poluvremena desna strane Zvezde je dobro funkcionisala.

Marko Marin – Zvezdin kapiten nije imao mnogo loptu u posedu, ali da mu malo treba pokazao je krajem prvog poluvremena. Sjajnom fintom je prevario defanzivca, koji ga je potom srušio i sudija je dosudio penal. Ostaje nejasno što Marin nije šutirao penal, pošto je Tomane promašio jedaneasterac. Do kraja meča je pokušavao, ali ne može da se pohvali dobrom utakmicom.

EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU
EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Tomane – Na stranu promašen penal, Portugalac je imao veoma lošu utakmicu. Slabo se kretao bez lopte, brzo je gubio snagu i očekivano ga je izmenjen na startu drugog poluvremena.

Radživ van la Para (od 58) – Ulaskom umesto Tomanea uneo je živost, ali osim energije nije mnogo doneo.

Ričmond Boaći (od 65) – Zvezda je na trenutak prodisala ulaskom Boaćija. Reprezentativac Gane je u više navrata primio i smirio loptu. Ipak, nije uspeo da dođe do stopostotne šanse.

Santana Žander (od 82) – Tempirana bomba je na kraju eksplodrala. Brazilac je u 87. minutu igrao rukom kako bi sprečio da lopta dođe do igrača Olimpijakosa i time je skrivio penal. Neshavtljiv potez Žandera koji je izbacio Zvezdu is Evrope.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu