Bojse čeka 50.000 navijača – Zvezda pred istorijskim mečom

Fudbaleri Crvene zvezde od 21 sat igraju protiv Jang Bojsa revanš utakmicu plej-ofa kvalifikacija za Ligu šampiona.

PT
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Crvena zvezda posle 2:2 u Bernu ima dobru priliku da se i drugi put uzastopce domogne evropske elite. Kvota na prolaz crveno-belih iznosi 1,45. Pogledajte i ostale MOZZART kvote za meč Zvezda – Jang Bojs

Dugo iščkevani dan je došao, izabranici Vladana Milojevića imaće pred domaćom publikom priliku da obezbede plasman u Ligu šampiona.

Aktuelni šampion Srbije prethodne sezone prvi put se plasirao u elitno fudbalsko takmičenje od kada se ono igra u ovom formatu, a godinu dana kasnije ima istu šansu.

Nijedan srpski klub nije uspeo da dve godine zaredom igra sa najboljim fudbalskim klubovima Evrope i zbog toga je meč s Švajcarcima istorijski.

Crveno-beli retko su igrali evropska takmičenja u 21. veka, ali od dolaska Vladana Milojevića kreće neverovatan uspon kluba. Pre dve godine igrana je Liga Evrope i nokaut faza istog takmičenja, dok je prošle Zvezda bila u eliti.

Šef struke šampiona Srbije nikada nije izgubio dvomeč u kvalifikacijama za Ligu Evrope ili Ligu šampiona, i navijači trofejnog srpskog kluba nadaju se nastavku te tradicije.

STARSPORT/ Pedja Milosavljevic
STARSPORT/ Pedja Milosavljevic

Potencijalna postava Zvezde:

Borjan – Rodić, Milunović, Degenek, Gobeljić – Kanjas, Jovančić – Ben, Garsija, Marin – Boaći

Ponoviti uspeh iz prethodne sezone neće biti nimalo lako, pošto se na suprotnoj strani nalazi spremna ekipa Jang Bojsa, međutim pred 50.000 navijača na stadionu "Rajko Mitić" padali su i veći.

Upravo će publika sa tribina biti najveća Zvezdina podrška i kada je tako fudbaleri iz Ljutice Bogdana retko gube utakmice. Iz prvog meča nose dobar rezultat, 2:2, što znači da im nije neophodna pobeda, ali se svakako preporučuje.

Vladan Milojević moraće da odgovori na izuzetno spremne napadače švajcarskog predstavnika, pa će se zbog toga u starnoj postavi naći Nemanja Milunović, koji je propustio meč u Bernu zbog crvenog kartona.

Milunović ima visinu kojoj može da parira Gijomu Orou, koji se očekuje da bude u startnoj postavi Bojsa. Takođe, u prvih jedanaest vratiće se Dušan Jovančić, koji će na sredini zameniti Mirka Ivanića.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Kvalifikacije za Ligu šampiona:
21.00 Crvena zvezda – Jang Bojs (2:2)
21.00 Krasnodar – Olimpijakos (0:4)
21.00 Rozenborg – Dinamo Zagreb (0:2)

sreda:
21.00 Ajaks – APOEL (0:0)
21.00 Klub Briž – LASK Linc (1:0)
21.00 Slavija Prag – CFR Kluž (1:0)

U odbrani ne bi trebalo da bude promena, levo će igrati Rodić, desno Gobeljić, a uz Milunovića igraće Zvezdin komandant odbrane Miloš Degenek.

Uz Jovančića na sredini terena biće sve bolji Hose Alberto Kanjas, a očekuje se i povratak El Fardu Bena, koji će se oprostiti od navijača na ovom susretu. Ben je, navodno, prodat i ovo će mu biti poslednja utakmica u crveno-belom dresu.

Marko Marin će i ovoga puta bio centralna figura i igrač od kojeg će mnogo zavisiti u igri šampiona Srbije, a društvo će mu praviti strelac iz Berna Mateo Garsija.

Garsija je u prvom meču za Zvezdu uspeo da se upiše u listu strelaca, ali je na terenu proveo svega 50 minuta. Navijači se nadaju da bi ovoga puta mogao da bude duže na terenu.

Zvezda s Marinom ima igrača koji pravi razliku na terenu, a sada je dobila i Garsiju, od kojeg se isto očekuje. Što su njih dvojica duže na terenu, time i rastu šanse za prolaz u grupnu fazu Lige šampiona. U napadu će igrati Boaći, pošto Pavkov još nije potpuno spreman.

Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Kada je reč o Jang Bojsu, oni su u Beograd došli u punom sastavu, što znači da je tu i nekadašnji reprezentativac Srbije Miralem Sulejmani. On nije potpuno spreman za meč, ali bismo mogli da ga vidimo u drugom poluvremenu.

Najveće pretnje po gol crveno-belih su pomenuti Oro, kao i strelac iz Berna Asale, odnosno Ngamaleu. Nsame bi trebalo da bude na klupu, pošto se visoki napadač vraća u startnu postavu.

Zvezda do prethodne godine nikada nije igrala Ligu šampiona u ovom formatu i kada bi uspela da to ponovi drugu godinu zaredom, bio bi to najveći uspeh srpskog kluba u 21. veku.

Pored toga, u igri je i veliki novac. Čak 15,25 miliona evra dobija svaka ekipa koja se plasira u grupnu fazu Lige šampiona. Za svaku pobedu se dobija 2,7 miliona, dok je remi 900 hiljada evra.

Ali, o novcu o tom potom, Zvezdu očekuje meč sezone, koji će umnogome odrediti njihov nastavak takmičarske godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu