Žoc cilja "La decimu", Real ne dâ krunu – EL bez srpskog kluba

Prvi put od 2001. godine Srbija neće imati predstavnika u Evroligi, pošto je u dobro poznatom finalu ABA lige Budućnost nadigrala Crvenu zvezdu i tako se plasirala u elitno takmičenje.

Podeli
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Evroliga, prvo kolo:

četvrtak:
19.00 CSKA – Barselona
20.00 Panatinaikos – Makabi Tel Aviv
20.30 Bajern Mihen – Anadolu Efes
21.00 Real Madrid – Darušafaka

petak:
18.45 Budućnost – Armani Milano
19.00 Himki – Olimpijakos
19.00 Žalgiris – Baskonija
19.45 Fenerbahče – Gran Kanarija

Prethodnih godina dešavalo se da naša zemlja ima i po dva predstavnika, međutim od kada je uveden novi sistem sezone 2016/2017 nadali smo se makar jednom klubu u najjačem evropskom košarkaškom takmičenju.

Evroliga je zatvorila vrata finansijski slabijim ligama i zbog toga s Balkana, koji je istorijski najvažniji za razvitak igre pod obručima na Starom kontinentu, u elitno takmičenje ide samo pobednik.

To nije pravedno, ali tržište i novac preovlađuju u svim sferama i ukoliko se nastavi sa ovakvim ritmom, narednih godina bićemo srećni sa ovim jednim mestom i retki će se buniti što ABA liga nema više predstavnika.

Đordi Bertomeu i ekipa su prve godine novog sistema takmičenja imali dosta sreće, pošto se do poslednjeg kola nije znalo ko će biti među osam najboljih, a da sve bude još bolje odlučivalo se u direktnom okršaju (Darušafaka/Crvena zvezda).

Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO
Foto: EPA/DANIEL DAL ZENNARO

Nova sezona Evrolige otvara se u Moskvi, gde sjajni CSKA čeka Pešićevu Barselonu. Kvota da će Armejci slaviti s više od 5,5 poena razlike je 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za CSKA - Barselona.

Balkanska kolonija iz Bajerna (Radonjić, Lučić, Mačvan, Dangubić, Jović) dočekuje Efes i kvota na čistog keca je 1,70.Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Bajern - Efes.

Prethodne sezone nije bilo ni približno toliko drame (deveta ekipa je zaostajala za osmom tri pobede), a ova bi mogla da bude još lošija što se tiče takmičarskog dela.

Kada je uspostavljen novi sistem znalo se da on nije idealan, ali da je u ovom trenutku možda najbolji. Svako igra sa svakim i posle 30 utakmica osam prvoplasiranih prolazi dalje.

Problem sa ovim sistemom je što već na sredini sezone pet ili šest ekipa izgubi svaku šansu za plej-of, dok se od tri do pet ekipa bori za poslednja mesta koja vode u eliminacionu fazu.

Cilj čelnih ljudi Evrolige ipak je bio da liga bude kompetitvna tokom većeg dela takmičarske godine, da svako može svakog da pobedi i nju igra 16 najboljih sastava u Evropi.

Foto: ABA league/Buducnost Voli
Foto: ABA league/Buducnost Voli

Ne želimo nikoga da potcenimo, ali ove sezone već imamo tri ekipe koje su za koplje ispod onih koji će se boriti za top osam, a dva ili tri koplja ispod timova koji će biti u vrhu lige.

Ako ste gledali na početku sezone Budućnost, Darušafaku i Gran Kanariju mogli ste da vidite da su timovi daleko ispod evroligaškog nivoa i da će na početku služiti kao topovska hrana za gotovo sve timove. Makar na početku.

Šampion Evrokupa je za vikend izgubio od Gazijantepa i to pred domaćom publikom, prvak ABA lige je ponižen na svom parketu od Crvene zvezde, dok je ekipa sa Kanara pre šest dana izgubila od Obradoira – takođe u domu.

Čini se da je Evroliga izgubila u ovom delu, ali kada se radi o borbi za vrh i za mesta koja vode u doigravanje tu je već malo drugačija slika.

Fenerbahče

StarSport
StarSport

Došli: Žofri Lovernj, Tajler Enis.

Otišli: Bredli Vonamejker, Džejms Naneli, Džejson Tompson, Berk Ugurlu.

Potencijalna startna postava: Kostas Slukas, Marko Gudurić, Luiđi Datome, Nikolo Meli, Žofri Lovernj. Klupa: Bobi Dikson, Tajler Enis, Melih Mahmutolu, Nikola Kalinić, Jan Veseli, Ahmet Duveriolu, Sinan Guler, Egehan Arna, Bariš Hersek.

Ekipa Željka Obradovića ovog leta izgubila je glavnog sponzora “Douš grupu“ i to je sigurno jedan od razloga zašto je istanbulski klub doveo samo dva pojačanja.

Žofri Lovernj čini se kao pun pogodak, Tajler Enis je još nepoznanica, pošto nam ostaje da vidimo kako će se snaći u Evropi, a od ostalih igrača se očekuje da igru dignu na veći nivo ako Fener hoće ponovo da se popne na krov Evrope.

Prošle godine pričalo se kako nemaju onako jak tim kao one kada su osvojili titulu, a za ovu je još teško predvideti. Prvi utisak je da timu fali igrač sa poenima u rukama, neko na koga će Obradović uvek moći da računa da će imati 10-15 ili 20 poena.

Real Madrid

Starsportphoto
Starsportphoto

Došli: Klemen Prepelič, Gabriel Dek, Mateo Spanjolo.

Otišli: Luka Dončić, Čejson Rendl, Dino Radončić (pozajmica).

Potencijalna startna postava: Serhio Ljulj, Fabijan Kozer, Rudi Fernandes, Entoni Rendolf, Gustavo Ajon. Klupa: Fakundo Kampaco, Klemen Prepelič, Džefri Tejlor, Santi Husta, Trej Tompkins, Valter Taveres, Felipe Rejes, Ognjen Kuzmić.

Ako se Fenerbahče malo pojačao, šta onda reći za aktuelne šampione Evrope? Već nekoliko godina zaredom madridski klub ne trpi promene i to je razlog zašto se nalaze u vrhu.

Napustio ih je prošlogodišnji MVP Luka Dončić, ali to nije mnogo zabrinulo Florentina Peresa. Doveden je Klemen Prepelič kao zamena za Džejsija Kerola, dok će minute videti i Gabriel Dek.

Ključno za Real je zdravlje Serhija Ljulja, koji je gotovo čitavu sezonu 2017/2018 propustio zbog povrede prednjeg ukrštenog ligamenta. Kada kažete Real odmah pomislite na Ljulja i ako ovaj lucidni plej ostane zdrav Madriđani će biti konkurenti za titulu. U suprotnom, sa ovim sastavom bez Ljulja, top osam im je najveći domet.

CSKA Moskva

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Došli: Daniel Heket, Alek Peters, Džoel Bolomboj, Ivan Uhov.

Otišli: Leo Vesterman, Viktor Hrijapa, Pavel Korobkov, Viktor Rad, Vitali Fridzon, Alan Makiev.

Potencijalna startna postava: Serhio Rodriges, Nando de Kolo, Vil Klajburn, Andrej Voroncevič, Kajl Hajns. Klupa: Danijel Heket, Mihail Kulagin, Kori Higins, Ivan Uhov, Nikita Kurbanov, Alek Peters, Otelo Hanter, Semjen Antonov, Otelo Hanter.

Kao i svake sezone i ove je CSKA projektovan za osvajanje šampionske titule. Ekipa gotovo da nije promenjena i osnova tima – Ćaćo-De Kolo-Hajns – je sačuvana.

Doveden je Daniel Heket kao zamena za Vestermana i očekuje se da iskusni Italijan dodatno doprinese odbrani Moskovljana. Došli su i visoki igrači sa NBA iskustvom (Peters, Bolomboj) i biće zanimljivo videti ih u Evropi.

Dimtris Itudis drugu godinu zaredom nije uspeo da osvoji titulu sa CSKA i ukoliko u toj nameri ne bude bio uspešan ni sezone 2018/2019, vrlo je verovatno da će doći do razlaza.

Olimpijakos

Starsportphoto
Starsportphoto

Došli: Najdžel Vilijams-Gos, Saša Vezenkov, Aksel Tupan, Janis Tima, Zek Lidej.

Otišli: Holis Tompson, Janis Papapetru, Bobi Braun, Kajl Vilčer, Brajan Roberts, Džamel Meklin, Kim Tili.

Potencijalna startna postava: Najdžel Vilijams-Gos, Vasilis Spanulis, Kostas Papanikolau, Jorgos Printezis, Nikola Milutinov. Klupa: Vangelis Mancaris, Janis Strelnijeks, Janis Tima, Saša Vezenkov, Zek Lidej, Vasilis Toliopulos, Aksel Tupan, Dimitris Agravanis, Jorgos Bogris.

Klub iz Pireja iza sebe ima neuspešnu sezonu i zbog toga smo videli veliki broj odlazaka, ali i dolazaka. Igrači poput Tompsona, Robertsa, Vilčera i Brauna nisu mnogo doprineli i očekivano je usledio raskid saradnje.

Olimpijakos se ove sezone odlučio za drugačiji pristup, doveli su Gosa, koji je briljirao u dresu Partizana, a dolaskom Vezenkova, Tupana i Time dobili su pouzdane igrače, koji će doprineti spoljašnjoj i unutrašnjoj liniji tima.

Dosta se očekuje od Nikole Milutinova, a on za sada opravdava poverenje pošto igra odlično na početku sezone. Možda i najveće pojačanje za ovaj klub je dolazak trenera Dejvida Blata, koji je dokazao prethodnih sezona da je jedan od najboljih u svojoj struci.

Panatinaikos

Starsportphoto
Starsportphoto

Došli: Stefon Lazme, Jorgos Papajanis, Janis Papapetru, Kit Lengford, Dešon Tomas, Vangelis Sakelariou.

Otišli: Keni Gebrijel, Kris Singlton, Majk Džejms, Zek Ogust, Markus Denmon, Adrian Pejn, Kej Si River.

Potencijalna starta postava: Nik Kalatis, Kit Lengford, Janis Papapetru, Džejms Gist, Stefon Lazme. Klupa: Lukas Lekavičijus, Nikos Papas, Met Lodžeski, Dešn Tomas, Jorgos Papajanis, Jorgos Kalicakis, Vangelis Sakelariou, Kostas Mitoglu, Jan Vojukas.

Od kada je klub napustio Željko Obradović ekipa Panatinaikosa niti jednom nije uspela da se plasira na završni turnir Evrolige. Post traje već šest godina i vlasnik Dimitris Janakopulos želi da to što pre prekine.

Prošle sezone igrali su dobru košarku, završili su kao šampioni Grčke, međutim u Evroligi ih je izbacio Real Madrid, koji će kasnije postati prvak Evrope. Najveće pojačanje za tim je Kit Lengford, koji, iako se nalazi u poznim godinama, i dalje ima “rafal“ u rukama.

Kris Singlton bio je veoma važan za ekipu, međutim Lazme će učiniti da se njegov izostanak ne oseti mnogo. Dešon Tomas daće širinu u napadu, Papajanis teško da može nešto dobro da donese, a Papapetru se već u Olimpijakosu dokazao kao igrač. PAO očekuje sezona puna pitanja, a na kraju će se sve svesti na formu Nika Kalatisa.

Barselona

Foto:  EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Došli: Rolands Šmits, Kris Singlton, Kajl Kjurik, Kevin Pengos, Artjom Pustovij, Jaka Blažič.

Otišli: Edvin Džekson, Adrian Moerman, Džejlen Rejnolds, Peteri Koponen, Saša Vezenkov, Fil Presi, Rodions Kurucs, Rakim Senders, Huan Karlos Navaro (penzija), Musa Dianje.

Potencijalna startna postava: Toma Ertel, Kajl Kjurik, Adam Hanga, Kris Singlton, Ante Tomić. Klupa: Kevin Pengos, Pau Ribas, Jaka Blažič, Viktor Klaver, Pjer Oriola, Kevin Serefan, Artjom Pustovij, Serhi Martines, Rolands Šmits.

Ekipa koja nastupa u “Blaugrani“ već nekoliko sezona zaredom nema velikih uspeha u Evroligi, a sve zbog velikih promena koje trpe tokom leta. Tako je bilo i ove – veliki broj igrača je napustio Barsu, a dosta njih je i novih.

Proslavljeni srpski trener Svetislav Pešić i ove sezone sedi na klupi katalonskog giganta i nimalo mu neće biti lako da svakom košarkašu nađe pravu ulogu kako bi tim funkcionisao.

Roster Barselone jedan je od najjačih u Evroligi, međutim videćemo od čega je napravljena ekipa kada elitno takmičenje krene. Plasman među osam najboljih je realan, ali bio je i prošlih sezona kada je Barsa podbacivala.

Bajern Minhen

Foto: Getty Images
Foto: Getty Images

Došli: Nemanja Dangubić, Peteri Koponen, Derik Vilijams, Maodo Lo, Leon Radošević, Robin Amaice.

Otišli: Džared Kaningem, Redži Reding, Anton Gavel, Majk Cirbes, Amar Gegić.

Potencijalna startna postava: Stefan Jović, Peteri Koponen, Vladimir Lučić, Derik Vilijams, Devin Buker. Klupa: Maodo Lo, Brejdon Hobs, Nihad Đedović, Nemanja Dangubić, Aleks King, Robin Amaice, Danilo Bartel, Milan Mačvan (povređen), Leon Radošević, Marvin Ogunsipe.

Dejan Radonjić uspeo je da obezbedi plasman minhenskom klubu u elitni takmičenje i kao nagradu za to dobio je odličan tim. Najzvučnije pojačanje tokom čitavog prelaznog roka u Evropi došlo je u Bajern.

Reč je o Deriku Vilijamsu, nekadašnjem drugom piku na NBA draftu i košarkašu brojnih franšiza u najjačoj ligi na svetu. Pored njega izdvajamo dolazak Peterija Koponena i Nemanje Dangubića.

Za Radonjića je veoma važno što ima četiri igrača koja veoma dobro poznaje (Jović, Danga, Lučić, Mačvan), s tim što se kapiten reprezentacija Srbije nažalost ponovo povredio. Bajern ima veoma dobar sastav i sigurno će se boriti za ulazak u top 8.

Makabi Tel Aviv

Starsportphoto
Starsportphoto

Došli: Kendrik Rej, Anđelo Kalojaro, Skoti Vilbekin, Tarik Blek, Džoni O'Brajant, Nimrod Levi.

Otišli: Pjer Džekson, Noris Kol, Dešon Tomas, Džona Bolden, Artjom Parahovski, Karam Mašur, Itav Segev.

Potencijalna startna petorka: Skoti Vilbekin, Majkl Rol, Diandre Kejn, Džoni O'Brajant, Tarik Blek. Klupa: Džeremi Pargo, Džon Dibartolomeo, Kendrik Rej, Jovel Zusman, Deni Avdija, Anđelo Kalojaro, Nimrod Levi, Džejk Koen.

Od kada je osvojio titulu šampiona Evrope klub iz Tel Aviva ne može da ponovo ni približno takav uspeh. Prethodne dve godine bile su veoma razočaravajuće i od ove se nadaju da mogu da se vrate na staze stare slave.

Iako su u tim došli zvučni visoki igrači (O'Brajant i Blek), najveće pojačanje za ovaj sastav je Skoti Vilbekin koji je prošle sezone vodio Darušafaku do titule u Evrokupu.

Neven Spahija ispred sebe ima težak zadatak, pošto je ponovo došlo do velikih promena. Sastav je veoma jak, ali i pored toga Makabiju je maksimum sedmo ili osmo mesto.

Himki

Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY
Foto: EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Došli: Di Bost, Petr Gubanov, Kejsi Preter, Džordan Miki, Toni Kroker.

Otišli: Džejms Anderson, Tomas Robinson, Marko Todorović, Tajler Hanikat (ubijen), Ruslan Pateev, Dimitri Sokolov.

Potencijalna startna petorka: Stefan Marković, Aleksej Šved, Toni Kroker, Entoni Gil, Džordan Miki. Klupa: Di Bost, Čarls Dženkins, Vjačeslav Zajcev, Egor Vjaltsev, Kejsi Preter, Dmitri Kadošnjikov, Sergej Monja, Andrej Zubkov, Malkolm Tomas, Petr Gubanov.

Ekipu iz Podmoskovlja vidimo kao gotovo sigurnog učesnika plej-ofa Evrolige. Razlog za to je što tim nije doživeo velike promene i što je sačuvana osnova.

U napadu će sve zavisiti od Alekseja Šveda, koji je glava i rep sastava koji sa klupe predvodi Jorgos Barcokas. Najplaćeniji košarkaš Evrope u mnogim situacijama će igrati sam, a kada mu ne bude išlo važno je da istupe drugi košarkaši.

Iako je Himki poznat kao neko ko igra na veliki broj poena, ove sezone možda i ne bude tako jer ekipa grčkog trenera ima veoma dobre odbrambene igrače (Marković, Džekins, Kroker...). Kao što smo i napisali, plej-of je veoma realan za klub iz Podmoskovlja u ovoj takmičarskoj godini.

Baskonija

Starsportphoto
Starsportphoto

Došli: Josufa Fal, Tadas Sedekerskis, Ševon Šilds, Darun Hilijerd.

Otišli: Rodrig Buboa, Janis Tima, Josufa Fal, Rinalds Malmanis.

Potencijalna startna petorka: Džejson Grenjdžer, Darun Hilijerd, Ševon Šilds, Tornike Šengelije, Vensan Poire. Klupa: Luka Vildosa, Marselinjo Uertas, Met Džening, Migel Gonsales, Patrisijo Garino, Tadas Sedekerskis, Johanes Fohtman, Ilmane Diop.

Klub iz Baskije ima velike ambicije ove sezone pošto će se fajnal-for Evrolige održati u njihovoj hali u Vitoriji. Zbog toga nisu mnogo menjali sastav i biće jedan od najzanimljivijih timova za gledanje.

Prva violina ekipe je Toko Šengelija, koji polako, iz sezone u sezonu, raste u jednog od najboljih igrača u Evropi. Krilni centar mogao bi da ima dobru sezonu i možda bude jedan od kandidata iz senke za MVP.

Doveli su dva veoma kvalitetna beka Hilijerda i Šildsa, a uz to su zadržali Grejndžera, Uertasa, Dženinga... Lepo sklopljen sastav predvođen s klupe od strane Pedra Martinesa trebalo bi da obezbedi plej-of, a onda ko zna...

Armani Milan

Starsportphoto
Starsportphoto

Došli: Nemanja Nedović, Majk Džejms, Amadeo Dela Vale, Džef Bruks, Kristijan Burns, Simone Fontekijo.

Otišli: Endru Gaudlok, Mantas Kalnijetis, Džordan Tiodor, Avudu Abas, Davide Paskolo, Marko Kuzin, Amat M'Baje.

Potencijalna startna petorka: Majk Džejms, Nemanja Nedović, Vladimir Micov, Mindaugas Kuzminskas, Kaleb Tarzuski. Klupa: Kurtis Džerels, Andrea Činčarini, Amadeo Dela Vale, Simone Fontekio, Dairis Bertans, Džef Bruks, Krstijan Burns, Arturas Gudaitis.

U prestonici mode ove sezone igraće se možda i najlepša košarka. Uslovi postoje, pošto će u napadu glavnu ulogu imati Majk Džejms i Nemanja Nedović – rasni strelci koji vole brzu igru.

Sa Armanijem je slična priča kao sa Makabijem, Efesom i drugim ekipama koji imaju velike budžete, ali nefunkcionalne timove. Tako je bilo prošlih sezona, a ove se ljubitelji košarke nadaju da bi moglo da bude drugačije.

Dosta će zavisiti od Vladimira Micova koji igra odlično na početku sezone, a ukoliko Kuzminskas pronađe vrhunsku formu ekipa iz Milana će biti u plej-ofu Evrolige. Njima je prva utakmica možda i idealna jer gostuju Budućnosti, koja nije u najboljoj formi.

Žalgiris Kaunas

Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC
Foto: EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Došli: Tomas Valkup, Nejt Volters, Leo Vesterman, Marius Grigonis, Laurinas Birutis, Martinas Geben, Donatas Sabeckis.

Otišli: Vasilije Micić, Aksel Tupan, Kevin Pengos, Beno Udrih, Gitis Masiulis, Paulius Valinskas.

Potencijalna startna postava: Leo Vesterman, Tomas Valkup, Edgaras Ulanovas, Paulius Jankunas, Brendon Dejvis. Klupa: Nejt Volters, Donatas Sabeckis, Arturas Milaknis, Marius Grigonis, Eron Vajt, Antanas Kavaliauskas, Laruinas Birutis.

Nepravedno smo zaboravili Žalgiris među prvim ekipama, međutim nismo ih ređali po jačini već je sasvim nasumice, kako nam je koji klub pao na pamet. Prošle godine igrali su fajnal-for, a ove mislimo da bi svi u Kaunasu bili zadovoljni sa plej-ofom.

Napustio ih je mozak ekipe, Kevin Pengos. Sastav su napustili još neki košarkaši, ali najvažnije je da je na klupi ostao Šarunas Jasikevičus. Svako ko potceni Žalgiris ove sezone neće proći dobro, a pošto su prethodne došli do F4, nikome neće pasti na pamet da pristupi lako utakmici sa timom iz Zelene šume.

Baš zbog toga će im biti teže nego prošle godine i pitanje je da li mogu da ponove sličan uspeh. Za fajnal-for su veoma male šanse, a plej-of je svakako realan.

Anadolu Efes, Darušafaka, Gran Kanarija, Budućnost

Foto:  EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Od ova četiri tima samo Efes ima šanse za plej-of, dok Budućnost, Gran Kanarija i Darušafaka uz neke čudesne partije tokom sezone mogu da se umešaju u borbu za top 8.

Na početku teksta smo napisali da turski, španski i crnogorski predstavnik igraju veoma slabo na startu sezone i ukoliko Evroligu otvore sa dva ili tri poraza šanse su im automatski još manje.

Sa Efesom je malo drugačija situacija, međutim oni su doveli devet novih košarkaša i mala je verovatnoća da će odmah kliknuti i nanositi poraze najboljim u Evropi.

Zbog toga smo ih stavili u ovu grupu autsajdera, iako su dosta kvalitetniji od pomenuta tri tima.

Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU
Foto: EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Efes

Došli: Vasilije Micić, Rodrig Buboa, Adrian Moerman, Džejms Anderson, Šejn Larkin, Tibor Plajs, Sertač Šanli, Metečan Birsen, Burahan Tunčer.

Došli: Vladimir Štimac, Muhajmin Mustafa, Toni Daglas, Erik Mekalum, Soni Vims, Berk Demir.

Potencijalna startna petorka: Šejn Larkin, Rod Buboa, Kruno Simon, Adrian Moerman, Brajant Danston. Klupa: Vasilije Micić, Douš Balbaj, Burahan Tunčer, Džejms Anderson, Brok Motum, Sertač Šanli.

Darušafaka

Žanis Peinars, Rej Mekalum, Markel Braun, Džon Dibler, Džeremi Evans, Berk Demir, Ahmet Čaki.

Otišli: Skoti Vilbekin, Džahuan Džonson, Džejms Bel, Vil Kamings, Hauard Sen-Ros, Furkan Aldemir.

Potencijalna startna petorka: Rej Mekalum, Markel Braun, Džon Dibler, Džeremi Evans, Majkl Erik. Klupa: Kartal Ozmizrak, Douš Ozdemirolu, Muhamed Bajul, Žanis Peinars, Stendon Kid, Berk Demir, Emirčan Košut, Oguž Savaš.

Foto: ABA league/Buducnost Voli
Foto: ABA league/Buducnost Voli

Budućnost

Došli: Koti Klark, Edvin Džekson, Erl Klark, Eron Kraft, Alen Omić, Igor Drobnjak.

Otišli: Džastin Dolmen, Kajl Gibson, Kajl Lendri.

Potencijalna startna petorka: Nemanja Gordić, Edvin Džekson, Koti Klark, Erl Klark, Alen Omić. Klupa: Eron Kraft, Nikola Ivanović, Suad Šehović, Danilo Nikolić, Zoran Nikolić, Petar Popović, Milić Starovlah, Aleksa Nikolić, Filip Barović.

Gran Kanarija

Došli: Klevin Hana, Luk Nelson, Kim Tili, Di Džej Strouberi, Kris Evans, Salvo Maldonado.

Otišli: Gal Mekel, Nikola Radičević, Di Džej Sili, Nikolas Brusino, Pablo Agilar.

Potencijalna startna petorka: Klevin Hana, Di Džej Strouberi, Kris Evans, Kimi Tili, Anžejs Pasečniks. Klupa: Albert Oliver, Markus Erikson, Ćavi Rabaseda, Julis Baes, Luk Fišer, Luk Nelson, Oriol Pauli, Tor Madsen.

Petar Tadić (Šraf)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu