Zvezda na dnu

Da danas svako zna da igra fudbal, da je lopta okrugla, da će pobediti onaj tim koji bude dao više golova umeli su da nam objašnjavaju mnogi koji su sebe sa manje ili više prava nazivali trenerima. Igrači su se najavljujući svoj fudbalski performans uglavnom bavili kardiovaskularnim
problemima i procentualnim jednačinama, govoreći o srcu na terenu i davanju 100 posto svojih mogućnosti. Predsednici i ini čelnici klubova,
uglavnom bi mudro ćutali, bivali ili pravili se pametnima, željno iščekujući da će oni kojima bi davali poverenje, isto i ispuniti.

Zoran Panjković
Podeli

Zvezda je prošle nedelje ostala bez evropske jeseni, maltene prvi put otkako postoji ovaj kontinent, ostala je bez uprave, što i jeste običaj u ovom klubu poslednjih godina, svako pa i Kipar ima pravo da se fudbalski iživljava, ali ono što plaši Zvezdaše je činjenica da ono što smo videli prošle nedelje zaista predstavlja maksimum mogućnosti ekipe koja sticajem okolnosti nosi istu boju dresova i sličan grb, kao njene slavne generacije.

Zvezda je u četvrtak dobila svoj Fljamurtari. Nešto ranije i novu travu, a ove nedelje i nove, možda i stare čelnike. Da li će se Marko Mišković vratiti u klub, da li će se Dragan Džajić vratiti u klub, da li će biti mesta za obojicu, koliko pojedini mediji svesno forisraju ovakve priče, šta će reći Bajaga i Zvezdini veterani, ima li uzdržanih i slično, pitanja su koja će vrlo brzo dobiti i odgovore.

Ono što je izvesno je da ne postoje pravne prepreke da treća Zvezdina zvezda, protiv koje se još uvek vodi krivični postupak, ponovo dobije čelnu funkciju:

"Dok god traje postupak do pravosnažne presude, Dragan Džajić nije osuđivan i u tom smislu ne postoji sprečenost da bude čelnik kluba", rekao nam je advokat i bivši sudija, Božidar Prelević.

"U slučaju pravosnažne presude, koja se može očekivati u narednih nekoliko godina, pitanje je da li će u toj presudi njemu biti izrečena mera bezbednosti zabrane obavljanja takve delatnosti. Pravno gledano Dragan Džajić može da bude predsednik fudbalskog kluba", kaže Prelević.

Štagod da se desi, uvek može gore. Bezbroj primera je iza nas, pa i kada je Zvezda u pitanju. Mnogi su skloni da kažu da je od Zvezde ostalo samo ime, evroskeptici æe dodati da im posle Barija više ništa i ne treba, meðutim podeljena Srbija bi volela što pre da vidi Zvezdu opet u ringu, kao pobednika ili na kolenima, svejedno je...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.