NBA Fantasy zvezde – Srbin je broj 1

Ko su ključni igrači na koje treba obratiti pažnju prilikom izbora ekipe za NBA Fantasy?

Podeli

Priključite se B92.net ligi na NBA Fantasy

Kod je 805b419173

Bodove vam donose igrače koji, logično, postižu poene, asistiraju, skupljaju skokove, kradu lopte, što ređe ih gube, blokiraju...

Najbolje ćete proći sa višestranim igračima koji popunjavaju više od jedne statističke kolone.

Ipak, da biste se posebno istakli, potrebno je i da "pronađete" nekog neočekivanog "heroja" na koga ne računa baš većina fantazi igrača.

Stoga su pred dvama dve liste od po 10 "zvezda" i "spavača" pred novu fantazi sezonu.

Zvezde

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

1. Nikola Jokić (Denver Nagets)

Jokić je prošle sezone imao prosek od oko 26 poena, 10 skokova i 8 asistencija uz 56,6% šuta iz igre.

2. Stef Kari (Golden Stejt Voriors)

Jedini igrač koji može da parira Srbinu je plej "ratnika" koji je prošle sezone predvodio ligu sa 32 poena po meču uz rekordnih 5,3 trojki po utakmici, a uz to je imao preko pet skokova i asistencija.

3. Džejms Harden (Bruklin Nets)

Mnogi su očekivali pad Hardenove statistike po njegovom dolasku u Bruklin jer mora da "deli" loptu sa Kevinom Durentom i Kajrijem Irvingom. Međutim, on je podigao svoju igru na novi nivo sa skoro tripl-dabl prosekom zahvaljujući 10,9 asistencija i 8,5 skokova po utakmici. A dok traje saga sa Irvingom, nema sumnje da će i dalje biti jedna od primarnih opcija Netsa u napadu.

4. Luka Dončić (Dalas Meveriks)

Slovenac je jedan od glavnih kandidata za novog MVP-ja. U prethodne dve sezone je prosečno beležio oko 28 poena uz po 9 skokova i asistencija, a sada se očekuje još bolja igra prve zvezde Mevsa. Prethodnih godina su mu najveći problem bile izgubljene lopte, pa bi napredak u ovoj kategoriji mogao da ga učini jednom od najvećih zvezda fantazija.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Demijen Lilard (Portland Trejlblejzers)

Lilard je godinama bio potcenjen u fantazi izboru, uprkos proseku od 27,3 poena, 7 asistencija, 4,4 skokova i jednu ukradenu loptu po meču u poslednjih šest sezona. A nakon dominantne prethodne sezone, to bi trebalo da se promeni.

6. Karl-Entoni Tauns (Minsota Timbervulvs)

Iza KAT-a je nekoliko teških godina koje su obeležile povrede i porodične tragedije. Uprkos tome na parketu je uvek bio impresivan sa prosekom od 24 poena, 10 skokova i 4 asistencije. Uz odlične procente šuta, sve dok je zdrav, jedan je od Top 5 izbora za fantazi.

7. Janis Adetokumbo (Milvoki Baks)

Dvostruki MVP i aktuelni NBA šampion je retko "prvi pik" na draftu. Razlog je užasan procenat uspešnosti slobodnih bacanja (ispod 70% u prethodne dve sezone), te izostanak spoljnjeg šuta. Ukoliko to unapredi, mogao bi da obraduje one koji veruju u njega.

8. Kevin Durent (Bruklin Nets)

Iako je propustio celu sezonu 2019/2020 zbog teške povrede, na parket se vratio jači nego ikad. Nosio je Netse do plej-ofa sa prosekom 27/7/5, pa sve dok je zdrav, na njega treba računati.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

9. Pol Džordž (Los Anđeles Klipers)

Džordž je impresionirao u plej-ofu prethodne sezone, predvodeći Kliperse do pobede nad prvim timom Zapada Jutom Džez, uprkos izostanku Kavaja Lenarda. A s obzirom da se povratak "kandže" ne očekuje do Ol-star pauze, nema sumnje da će biti glavna opcija Klipersa u napadu što znači sjajnu statistiku.

10. Džoel Embid (Filadelfija 76ers)

Sa prosekom od 28,5 poena i 10, skokova po utakmici, uz povremene ukradene lopte i blokade, Embid bi trebalo da bude prioritet u izboru uz Jokića. Međutim, ključno pitanje kod njega je da li će ga Dok Rivers često odmarati kao prethodnih sezone u kojima je odigrao ukupno samo po 51 utakmicu.

Ostali na koje treba obratiti pažnju: Bredli Bil (Vašington Vizards), Džejson Tejtum (Boston Seltiks), Trej Jang (Atlanta Hoks), Entoni Dejvis (Los Anđeles Lejkers), Džimi Batler (Majami Hit), Nikola Vučević (Čikago Buls), Domantas Sabonis (Indijana Pejsers), Lamelo Bol (Šarlot Hornets), Lebron Džejms (Los Anđeles Lejkers), Zek Lavin (Čikago Buls)...

"Spavači"

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

1. Džordan Pul (Golden Stejt Voriors)

Ako je pretsezona ikakav pokazatelj, Pul bi mogao da bude pravo osveženje za fantazi. Sve dok je Klej Tompson van parketa, Pul bi mogao da bude drugi izbor "ratnika" u napadu. U pripremnom periodu je ubacivao 23,3 poena uz po 3,5 skokova i asistencija te imao 1,3 ukradenih po meču, te samo 1,5 izgubljenih lopti.

2. Tajler Hiro (Majami Hit)

Nakon razočaravajuće druge sezone, Hiro najavljuje "eksploziju" u trećoj. Tu najavu je donekle opravdao sa 20,8 poena, 4,5 skokova i 3 asistencije po meču u predsezoni. Hiro će biti "šesti igrač" Hita, uz porast uloge na parketu u slučaju odmaranja/povreda Džimija Batlera i Kajla Laurija.

3. O-Dži Anunobi (Toronto Reptors)

Anunobi je za mnoge bio favorit iz senke, ali je u predsezoni nadmašio i ta očekivanja. Deluje spreman da poveća svoje statističke brojeve, a to je najmanje 20 poena po meču, između ostalog.

4. Mo Bamba (Orlando Medžik)

Otišli su Nikola Vučević i Evan Furnije, pa je red da Bamba preuzme kontrolu u napadu Medžika. Tokom predsezone je imao prosek od 11,5 poena, 7 skokova i 3,8 blokada po meču, za svega 20 minuta na parketu. Samo bi blokade trebalo da budu dovoljno dobar razlog da se nađe u vašem timu.

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Tajriz Haliburton (Sakramento Kings)

Iako je pažnja kada su Kingsi u pitanju uglavnom usmerena na Dieron Foksa i Badija Hilda, nemojte da se iznenadite sa većom ulogom Haliburtona u napadu ove sezone. Jedan od najboljih prošlosezonskih rukija lige će samo da podiže svoju univerzalnu statistiku, pre svega poene, asistencije i ukradene lopte.

6. Kajl Kuzma (Vašington Vizards)

Lejkersi su ga se odrekli, pa dolazak u tim u kojem će sve da se vrti oko Bredlija Bila moglo bi da "napumpa" njegovu statistiku. Kuzma je pored Lebrona Džejmsa i Entonija Dejvisa stigao do 13 dabl-dabl mečeva prošle sezone. Zamislite šta tek može u ekipi u kojoj će verovatno da bude "broj dva".

7. Ajzea Stjuart (Detroit Pistons)

Stjuart je krenuo sporo u svojoj ruki seoni, ali kako je dobijao veću minutažu, tako mu je raslo samopouzdanje, a paralelno s tim i statistika. Tako je u poslednjih 15 utakmica beležio 12 poena, 9,3 skokova i 2,1 blokada uz četiri dabl-dabl nastupa sa dominantnim brojkama – 15 poena, 21 skok (protiv Tandera); 19 poena, 12 skokova (Vizards); 18 poena 16 skokova (Kavalirs), 20 poena, 10 skokova (Meveriks).

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

8. Džok Lendejl (San Antonio Spars)

Šokirajte vaše rivale momkom koji je do pre samo nekoliko godina igrao na našim parketima. Od Lendejla retko ko očekuje da će uraditi nešto u NBA, ali je svakako idealna opcija da iskoristite budžet na neku zvezdu, a da "kusur" koji vam ostane ne propadne u potpunosti. Prosek od 16,4 poena, 7,8 skokova, 2,2 asistencija i 1,5 blokada po meču u predsezoni su dovoljno dobar argument.

9. Bouns Hajlend (Denver Nagets)

Jeste u pitanju ruki, ali ono što je pokazao u pretsezoni govori nam da će Majk Meloun računati na njega, dok se Džamal Marej oporavlja od povrede. Naravno, Hajlend neće biti prva opcija za Marejevu zamenu, pored Fakunda Kampaca i Montea Morisa, ali je sa oko 15 poena, 4,5 asistencija, 4 skoka i 1 ukradenu loptu po meču je svakako stigao upalio naš "fantazi radar".

10. Trej Marfi III (Nju Orleans Pelikans)

Još jedan ruki nam je privukao pažnju. Sa prosekom od 17,5 poena, 6,4 skokova, 1,8 asistencija uz 4,3 trojke po meču i solidne odbrambene performanse, Marfi bi mogao da bude vaš "kec u rukavu".

Ostali "spavači" na koje treba obratiti pažnju: Peti Mils (Bruklin Nets), Derik Džons Džunior (Čikago Buls), Riki Rubio (Klivlend Kavalirs), Keli Olinik (Detroit Pistons), Terens Man (LA Klipers), Dezmond Bejn (Memfis Grizlis), Kem Birč (Toronto Reptors), Lonzo Bol (Čikago Buls), Majls Bridžis (Šarlot Hornets)...

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu