Bogdanovi "jastrebovi" vrebaju iz senke

Put po Istoku završavamo na jugu ove konferencije koja nam nudi dva pretendenta na završnicu plej-ofa.

Podeli

Priključite se B92.net ligi na NBA Fantasy

Kod je 805b419173

Atlantik –Drama sa Istoka

Central – Renesansa Bulsa u senci šampiona

U našem centru pažnje biće svakako prošlosezonski finalista konferencije Atlanta Hoksi, sa Bogdanom Bogdanovićem u sastavu.

Proletos su daleko prevazišli očekivanja plasmanom u finale Istoka, nakon njujorške bajke, a sada će iz drugog plana pokušati da pomrse konce favorizovanim Milvoki Baksima i Bruklin Netsima.

Međutim, neće biti lako "jastrebovima" da osvoje ni sopstvenu diviziju jer se očekuje snažna reakcija Majami Hita sa Džimijem Batlerom na razočaravajuću 2020/2021.

Što se ostalih tiče, dosta se opet očekuje od rukija sezone Lamela Bola, Vašington pravi novi eksperiment sa Bredlijem Bilom, dok u Orlandu neće biti mnogo "magije".

Atlanta Hoks

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Učinak 2020/2021: 41-31
Ključni dolasci: Đorđi Deng, Džejlen Džonson, Šarif Kuper
Ključni odlasci: /

Moglo bi se reći da Hoksi u svom sastavu imaju sve što je potrebno za velike domete, a već su prošle sezone pokazali da mogu mnogo.

Nejt Mekmilan je fantastično sklopio tim koji je preuzeo tokom sezone i doveo ga do završnice plej-ofa. Sada će, naravno, ambicije biti još veće, ali to je i očekivano.

Trej Jang je dovoljno sazreo kao lider i došlo je vreme da nosi tim ka vrhu. Posebno zbog toga što ima više nego sjajnu podršku u svakoj liniji tima.

Tu je naš Bogdan Bogdanović sposoban da zatrpa koš rivala sa distance ili reši meč u poslednjim trenucima.

Dok će svaki rival imati mnogo problema u reketu sa Džonom Kolinsom, koji je sada i adekvatno plaćen, uz Klinta Kapelu.

Kem Rediš i Deandre Hanter daju dodatnu dubinu ekipi, ukoliko ostanu zdravi, pa je realno očekivati da se Hoksi bore za prva četiri mesta u konferenciji.

Upravo će kontinuitet i zdravlje, a oboje je nedostajalo prošle sezone, biti glavna odrednica za krajnji domet ovog tima Atlante.

Ako sve bude savršeno, navijači se mogu nadati i trećem mestu, ali ukoliko bude povreda, imaće male šanse protiv Netsa i Baksa.

Međutim, Hoksi ove sezone moraju da idu na sve ili ništa, jer već od narednog leta će imati dosta problema da plate sve mlade zvezde koje se razvijaju u Džordžiji.

Majami Hit

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Učinak 2020/2021: 40-32
Ključni dolasci: Kajl Lauri, Pi-Džej Taker
Ključni odlasci: Goran Dragić, Prešus Ačiuva

Nije bilo realno očekivati da Majami Hit ponovi prošle sezone 2020. u kojoj je stigao do finala, ali se svakako čekivalo mnogo više od „metle“ od Milvokija u plej-ofu.

Međutim, 40 pobeda prošle sezone je daleko od realne slike snage ovog tima.

Džimi Batler je i dalje MVP kalibar, ali je protiv Baksa bilo jasno da mu je potrebna konkretnija podrška kako bi „vukao“ tim u borbi za titulu.

Videli su vrlo dobro u Hitu u toj seriji gde su najslabiji, pa su tokom leta doveli Kajla Laorija da pojača napad i otvori više prostora za šut za tri Dankana Robinsona, te Pi-Džeja Takera da „zategne“ odbranu.

Uz Batlera sposobnog i spremnog da „povuče“ tim napred, te Bema Adebaja kao podršku u svakoj situaciji, biće opet „vrelo“ na Floridi.

Naravno, za novu bajkovitu sezonu potrebno je da „eksplodira“ opet neko iz drugog plana, kao što je možda Tajler Hiro.

Vašington Vizards

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Učinak 2020/2021: 34-38
Ključni dolasci: Spenser Dinvidi, Kentevijus Koldvel-Poup, Kajl Kuzma
Ključni odlasci: Rasel Vestbruk

Vašington Vizardsi prolaze kroz retko viđen rolerkoster. Od tima Džona Vola postali su tim Bredlija Bila, pa onda tim Rasela Vestbruka i sada su se opet vratili na Bilov tim.

Sve to u svega nekoliko kratkih sezona. Sada su se Vizardsi fokusirali da sve grade isključivo oko Bila, unapređenjem balansiranog napada i odbrane.

Biće to potpuni zaokret u odnosu na prošlosezonski fokus na Vestbrukov stil potpuno kontrole nad loptom.

Njegovim odlaskom bi Vizardsi mogli da profitiraju napretkom Bila, od koga se očekuje konkretniji učinak uz novajliju Spensera Dinvidija i Arona Holideja.

Dinvidi je vrlo potcenjen dodavač i dobar šuter što najavljuje agresivniji napad uz rasterećenijeg Bila.

Tu je i šut Koldvel-Poupa, a dolaskom Kajla Kuzme će Vizardsi imati i dodatnog aduta na krilu.

Povratak Tomasa Brajanta i napredak Denija Avdij bi trebalo da budu dovoljni za plasman na plej-in turner.

Izostanak Rasove tripl-dabl statistike će se svakako osetiti, dok će biti potrebno vreme da se ustali defanzivni stil, koji bi trebalo da omogući fleksibilniji napad za Bila.

Šarlot Hornets

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Učinak 2020/2021: 33-39
Ključni dolasci: Mejson Plamli, Džejms Buknajt
Ključni odlasci: Kodi Zeler, Devonte Grejem

Hornetsi mogu biti samo bolji kako se razvija i Lamelo Bol, posebno ukoliko odigra celu sezonu.

Prošle su bili prijatno iznenađenje urkos oscilacijama, umnogome i zbog postepenog privikavanja Bola na NBA jer je krenuo kao rezervista, a potom je povredio ruku.

Uz podršku sve opasnijeg Terija Rozira na šutu, te konačno zdravog Gordona Hejvorda, Šarlot ne bi trebalo da bude samo puki učesnik.

Međutim, za veće ambicije tim Majkla Džordana mora da ulaže u ekipu oko Bola, a letos su ostali bez Kodija Zelera i Devontea Grejema.

Dolasci Mejsona Plamlija i Džejmsa Buknajta su skoro pa ništa, a Istok je postao mnogo konkurentniji nego pre godinu dana, tako da će napredak u odnosu na prošlosezonskih 33-39 najviše zavisiti od Bola i naravno zdravstvenog biltena.

Orlando Medžik

Foto: Profimedia/Joe Scarnici
Foto: Profimedia/Joe Scarnici

Učinak 2020/2021: 21-51
Ključni dolasci: Džejlen Sags, Robin Lopez
Ključni odlasci: /

Medžik je u martu krenuo iz početka odrekavši se svoja ključna tri igrača – Evana Furnija, Arona Gordona i Nikole Vučevića.

Sve su karte bacili na draft gde im je 21-51 donelo ipak tek peto mesto. Međutim, raspoloženje je popravila šansa da draftuju Džejlena Sagsa.

Sags je tokom Letnje lige pokazao liderstvo i pouzdanost i u odbrani i u napadu, te najavio kandidaturu za borbu za rukija sezone.

Plej-of je u ovom trenutku samo misaona imenica u Orlandu, jer je pogledom na roster sasvim jasno da je pred timom Stiva Kliforda dug razvojni put posut brojnim porazima.

Fokus će biti svakako na razvoju Sagsa i proceni adekvatnog načina izgradnje tima oko njega.

Medžik će verovatno biti najgori tim lige u predstojećoj sezoni, što je verovatno i cilj ove ekipe, kako bi narednog leta imali novog visokog pika kao zaloga za budućnost.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu