Junajted, Inter, Roma kreću u borbu za evropsku krunu

Posle petomesečne pauze u sredu se nastavljaju evrokupovi, utakmicama Lige Evrope.

Evropa
Podeli
Photo by UEFA via Getty Images
Photo by UEFA via Getty Images

U šest od osam duela na programu su revanš mečevi, dok će dva biti rešena jednim susretom na neutralnom terenu.

U ovoj fazi takmičenja se izdvajaju imena dva giganta Mančester junajteda i Intera, kandidati za osvajanje su Roma, Bajer Leverkuzen i Sevilja, dok će ostali svoju šansu vrebati iz drugog plana.

Biće interesantno videti kako će se posle odličnog finiša sezone u Engleskoj snaći Vulverhempton, kao i da li su preterali sa slavljem novi šampioni turske igrači Bašakšehira.

Sreda:
18.55 Kopenhagen – Bašakšehir
18.55 Šahtjor – Volfsburg
21.00 Inter – Hetafe
21.00 M. Junajted – LASK

Četvrtak:
18.55 Bajer – Rendžers
18.55 Sevilja – Roma
21.00 Bazel – Ajntraht
21.00 Vulverhempton – Olimpijakos

Photo by Michael Regan/Getty Images
Photo by Michael Regan/Getty Images

Favorit broj 1 je svakako engleski velikan Junajted koji je posle "restarta" sezone u Premijer ligi uspeo da izbori poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

To je rasteretilo izabranike Olea Gunara Solskjera pritiska od osvajanja LE jer bi im to u suprotnom bila jedina nada da se vrate u elitno evropsko takmičenje.

Solskjer je od januara napravio na "Old Trafordu" tim koji se opet gleda s uživanje, a ključni faktor u tome bio je Portugalac Bruno Fernandeš.

U međuvremenu se vrati Pol Pogba, a u vrhunsku formu ušao Nemanja Matić, pa uz Markusa Rašforda u napadu "crveni đavoli" će biti tvrd orah za svakog protivnika.

U prilog im ide i činjenica da su već praktično rešili borbu za četvrtfinale jer su u prvom meču sa LAKS-om slavili 5:0 u Austriji.

Sada će im veći fokus biti na duel Kopenhagena i Bašakšehira, koji će u Danskoj braniti minimalac iz Istanbula.

Photo by Marco Luzzani/Getty Images
Photo by Marco Luzzani/Getty Images

Dosta se očekuje i od milanskog Intera koji nije uspeo da zaustavi Juventus u pohodu ka novoj, devetoj uzastopnoj tituli šampiona Italije.

"Nerazuri" su igrali promenljivo od "restarta" sezone, ali je Antonio Konte sklopio tim kojem odgovara sistem kup takmičenja.

Prva prepreka ispred njih je odlični Hetafe, a igraće samo 90 minuta na stadionu u Gelzenkirhenu.

Ukoliko napadački tandem Lautaro Martines – Romelu Lukaku bude na nivou, Konte ne bi trebalo mnogo da brine na ovom meču.

Jedna utakmica će se igrati i u derbiju runde Roma – Sevlja. Oba tima su bila u sjajnoj seriji mečeva.

Andalužani su neporaženi u poslednjih 17, dok je Roma našeg Aleksandra Kolarova dobila sedam od poslednjih osam uz jedan remi.

Međutim, dok je Sevilja već obezbedile nastup u Ligi šampiona, Roma je pod pritiskom osvajanja LE ukoliko želi nastup u eliti sledeće sezone.

Photo by Mike Hewitt/Getty Images
Photo by Mike Hewitt/Getty Images

Planove velikanima bi iz drugog plana mogao da pokvari Vulverhempton koji se sjajno nosio sa Junajtedom i Čelsijem u PL u borbi za LŠ.

Šansu da se dokažu da su dostojni borbe sa najboljim timovima Evrope imaće u revanšu sa novim šampionom Grčke Olimpijakosom, s kojim su remizirali 1:1 u prvom susretu.

Ukoliko "vukovi" odbrane svoj "Molinju", jasno je da će biti prava napast za svakog sledećeg rivala.

Leverkuzen brani 3:1 protiv Rendžersa, a najvažnije za "farmaceute" je što na raspolaganju i dalje imaju Kaija Haverca.

Jer bez ovog supertalentovanog momka koji se nalazi pred vratima Stamford Bridža Bajer nema nikakve šanse u Evropi.

Velika nepoznanica su Bašahšehir – koji je osvojio istorijsku titulu šampiona Turske, Šahtjor – koji je od "restarta" sezone igrao bukvalno revijalne utakmice u Ukrajini gde nema konkurenciju, dok se ne očekuje previše od Olimpijakosa, Bazela, Ajntrahta, Rendžersa, Volfsburga i Kopenhagena, a LASK je odavno otpisan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 3 idi na stranu