Kavalirs – Seltiks i epizodisti

Sve oči će biti uprte u Zapad jer će Golden Stejt Voriorsi imati nekoliko zanimljivih izazivača, ali to ne znači da će na Istoku biti dosadno.

SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Povezane vesti:
* GSW izgleda nepobedivo, Srbi "osvajaju" Zapad
* NBA kakav pre nismo videli – velike promene preko Atlantika
* Najluđe NBA leto u istoriji – Pol, Kris, Kajri, Melo, Džimi!

Nema sumnje da je bar na papiru već godinama prisutni jaz između ove dve NBA konferencije ogroman, a uoči nove i jedne od najiščekivanijih u novijoj istoriji košarke čini se da je on nikad veći.

Dok će sa pacifičke strane SAD bitku da sa prestola skinu Voriorse voditi bar 5-6 ekipa, na Atlantiku bi knjiga mogla da se svede na dva "slova" – Klivlend Kavalirse i Boston Seltikse.

Istok je osiromašen odlaskom Karmela Entonija, Džimija Batlera, Pola Džordža, Pola Milsapa, Džefa Tiga, ali je iskru ipak zapalio bombastični trejd Klivlenda i Bostona.

Sredine su zamenili višegodišnji zaštitni znak Klivlenda Kajri Irving i prošlosezonski heroj Bostona Ajzea Tomas. Prelazak Irvinga u Boston je spasao Istok monotonije proteklog leta ali verovatno i regularnog dela sezone jer će svi, ali baš svi, pratiti isključivo kako će Kavsi funkcionisati bez njega, sa Seltiksi s njim.

Pomalo nezasluženo u drugi plan je pao Tomas, koji je prošle sezone igrao na MVP nivou, nastupao je za Seltikse čak i posle porodične tragedije, ali su u Bostonu ipak odlučili da ga se odreknu zbog Irvinga.

"Definitivno su me uhvatili spuštenog garda, ali me to istovremeno i probudilo. Shvatio sam da je ovo samo posao, i da bilo ko, verovatno i Lebron Džejms i Kevin Durent i slični, takođe mogu biti trejdovani", rekao je Tomas.

U ovaj dvoboj bi prste možda mogli da umešaju Toronto Reptorsi i Vašington Vizardsi, dosta talenta imaju i Milvoki Baksi, ostali će se grčevito boriti za preostala mesta u plej-ofu, a mnoge će tamo uvesti vrlo tanka konkurencija.

Biće zanimljivo pratiti i Filadelfija 76erse. Da li su konačno dovoljno sazreli da stignu bar do 50%, ili je "proces" osuđen na definitivnu propast? Čak nekoliko ekipa bi moglo da "tankuje", ali to više ne donosi rezultat iz ranijih godina.

8. Filadelfija 76ers

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Džerid Bejles, Markel Fulc, Ti Džej Mekonel;
Šuteri: Džej Džej Redik, Nik Stauskas, Timote Luvavu-Kabaro, Furkan Korkmaz;
Krila: Robert Kovington, Džastin Anderson;
Krilni centri: Ben Simons, Dario Šarić, Amir Džonson, Ričaun Holms;
Centri: Džoel Embid, Džalil Okafor

Trust the Process. Poslednja šansa. Iks-faktor – Džoel Embid. Dobio je skoro 150 miliona dolara za 30 utakmica u NBA ligi. Sada je na njemu da pokaže da li je pukovnik ili pokojnik.

Ako ostane zdrav na dve trećine utakmice, Siksersi bez problema mogu do 50%, a to će sigurno biti dovoljno za plej-of na Istoku. Još prošle sezone je pokazao da je sposoban za to, dok se nije povredio.

Dario Šarić je tokom predsezone delovao kao igrač plej-of kalibra, a Siksersi su proletos opet dobro "pazarili" na draftu, izborom Markela Fulca. Ovaj momak bi trebalo da u budućnosti preuzme konce organizovanja igre Siksersa.

Međutim, ono što je najvažnije u ovom timu je da osim talenta sada ima i nekoliko iskusnih, a istovremeno i kvalitetnih igrača.

Džej Džej Redik i Amir Džonson bi trebalo da budu sposobni da ove klince odvedu u doigravanje. Važan adut u tome je i posrtanje konkurencije.

7. Šarlot Hornets

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Kemba Voker, Majkl Karter-Vilijams, Džuljan Stoun
Šuteri: Džeremi Lamb, Malik Monk, Dvejn Bejkon, Nikola Batum
Krila: Majkl Kid-Gilkrist, Treveon Grejem
Krilni centri: Marvin Vilijams, Frenk Kaminski
Centri: Dvajt Hauard, Kodi Zeler, Džoni O'Brajant

Možda je ovo malo pretenciozno, ali Hornetsi imaju talenat za mesto u plej-ofu. Ključna stvar biće koliko trener Stiv Kliford može da izvuče iz Dvajta Hauarda.

Zašto? Sećate se Hauarda iz vremena u Orlando Medžiku? Dvajta "Supermena"? Pogađajte jednom ko je bio pomoćni trener u tom trenutku.

Naravno, alfa i omega ovog tima opet će biti sjajni bek Kemba Voker, koji će ovaj put imati nešto manji poenterski teret na svojim ramenima, naravno, ako pik prve runde Malik Monk opravda svoj status sjajnog šutera.

U međuvremenu, Hornetsi veruju da će Frenk Kaminski napredovati uz Hauarda, te da je Nikola Batum završio sa proslavljanjem ogromnog ugovora i da će sada početi da ga opravdava.

Ako se sve ove kockice slože, Hornetsi će biti među najboljih osam na Istoku.

6. Majami Hit

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Goran Dragić, Tajler Džonson;
Šuteri: Dion Vejters, Džoš Ričardson, Vejn Elington;
Krila: Džastis Vinslou, Rodni Mekgruder, Okaro Vajt;
Krilni centri: Džejms Džonson, Keli Olinik, Judonis Hazlem, Džordan Majki;
Centri: Hasan Vajtsajd, Bam Adebajo, Ej Džej Hemons.

Da li je ovo tim od 11-30 ili 30-11? Mi se kladimo na ovo drugo. Hit može do plej-ofa, a možda i druge runde. Sve je otvoreno na Istoku za ovakve ekipe.

U to su uvereni i na Floridi, inače ne bi častili lepim ugovorima Diona Vejtersa i Džejmsa Džonsona. Vejters, koji važi za jednog od najsebičnijih igrača u ligi, uprkos problemima za zglobom, solidno je nadoknadio odlazak nezamenjivog Dvejna Vejda prošle sezone.

Ne samo što je imao oko 16 poena po meču, već je i beležio rekordan broj asistencija i skokova. Sjajno je ispratio Gorana Dragića koji u novu sezonu ulazi kao šamion. Evrope.

Teško da je mogao da dobije veću satisfakciju nakon odličnih igara na Floridi prošle sezone. Osetio je ukus trofeja i to ga motiviše da još više "kida" u dresu Hita.

Uz sjajnog centra Hasana Vajtsajda, te pouzdanog krila Džastisa Vinlsoa, Majami ima interesantno jezgro sposobno za brojne pobede.

Pitanje je samo koliko ovom kvartetu može da dodatno podigne kvalitet dolazak Kelija Olinika za 45 miliona dolara?

5. Milvoki Baks

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Malkom Brongdon, Metju Delavedova, Džejson Teri;
Šuteri: Kris Midlton, Rašad Von, Sterling Braun;
Krila: Janis Adetokumbo, Toni Snel, Džerald Grin;
Krilni centri: Džon Henson, Mirza Teletović, Di Džej Vilson, Džabari Parker;
Centri: Ton Mejker, Greg Monro

Ništa se nije promenilo tokom leta. To nije kritika, to je pohvala. Za tim sa toliko talenta, konzistentnost je najjaču adut. A kad je lider tima momak koji je predodređen za MVP titulu u nekom trenutku karijere, šta možeš poželeti više.

Jasno je da će se u Viskonsinu opet sve vrteti oko Janisa Adetokumba, jasno je to i njemu, zbog čega je leto podredio pripremama za novu sezonu, iako su u domovini očekivali da ih uvede u borbu za medalje na Evrobasketu.

Tim Džejsona Kida je prošle sezone bio u plej-ofu, jasno je da neće biti slabiji, a da li im je to maksimalan domet zavisi od dosta faktora.

Glavni je tim. Adetokumbo, Kris Midlton, Malkom Brongdon i Džabari Parker zajedno zvuče spektakularno, ali su retko viđeni istovremeno na parketu.

Parker se verovatno neće vratiti pre februara, a pošto nije prostigao dogovor sa Baksima o novom ugovoru, znači da će mu ovo biti verovatno poslednja u Milvokiju.

Dok su njegove kolege sa vrha drafta 2014. Vigins i Embid dobili po skoro 150 miliona dolara, on mora da dokaže da dve operacije ligamenata kolena nisu ostavile traga na njegove veštine na parketu.

Ako se ispostavi tako kad se vrati na parket, uz pretpostavku da nove povrede izbegne i Midlton, Baksi mogu da se umešaju i u borbu za prva četiri mesta na Istoku.

4. Toronto Reptors

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Kajl Lauri, Delon Rajt, Fred Vanvlit;
Šuteri: Demar Derozan, Norman Pauel, Kej Džej Mekdenijels;
Krila: Si Džej Majls, O Dži Anunobi, Bruno Koboklo;
Krilni centri: Serž Ibaka, Paskal Sijakam, Kajl Viltjer;
Centri: Jonas Valančunas, Džejkom Peltl, Lukas Nogueira

Nije se mnogo toga dešavalo u Kanadi proteklog leta, mada nije bilo ni dosadno. Reklo bi se da veruju u tim koji je već nekoliko godina u vrhu Istoka, ali nije bilo ulaganja koja bi obećavala konkretniju borbu za finale konferencije.

Kajl Lauri je dobio trogodišnji ugovor, mada on nije ni imao previše drugih opcija, a najveća promena je odlazak Demarija Kerola u Bruklin. Stigao je Si Džej Majls koji bi trebalo da pojača šutersku liniju.

U reketu će opet sve da zavisi od Jonasa Valančunasa, mada bi solidan doprinos mogao da donese Norman Pauel. Produžen je i ugovor sa Seržom Ibakom, od koga se očekuje da uz Derozana i Laurija čini udarni trio ove ekipe.

Jasno je da će ovakvi Reptorsi opet biti među najbolja četiri tima na Istoku, ali više od toga mogu da očekuju samo u slučaju da se blokbaster trejd između Kavsa i Seltiksa obije o glavu bar jednom od ova dva tima.

3. Vašington Vizards

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Džon Vol, Tim Frejzer, Tomaš Satoranski;
Šuteri: Bredli Bil, Džodi Miks, Šeldon Mek;
Krila: Oto Porter, Keli Ubre, Kerik Feliks;
Krilni centri: Džejson Smit, Markif Moris, Kris Mekaloh, Majk Skot;
Centri: Marčin Gortat, Ian Mahinmi

"Ja sam najbolji plej na Istoku", reče Džon Vol. Nema sumnje, na vrhuncu je karijere, a sa takvim igračem u timu morate se boriti za finale konferencije.

Osim toga, Vizardsi uz Vola imaju još jednog igrača koji će teško ikad više biti bolji nego što jeste, Bredlija Bila. Ova dva imena bi trebalo da budu dovoljan garant za treće mesto pred plej-of.

Prošle sezone su imali 49 pobeda i "tukli" se sa Seltiksima u sedam mečeva. Vol je gazio rivale, dominirao je i u plej-ofu, čime je izborio ugovor od 170 miliona dolara. Navijači Vizardsa sada moraju najviše da se mole da ne dobiju novog Gilberta Arinasa.

Sa pomenutim tandemom, uz sjajnog trojkaša Otoa Portera Džuniora, koga su Vizardsi sačuvali sa dodatnih 100 miliona, Vizardsi imaju jezgro koji bi još nekoliko godina trebalo da garantuje sami vrh konferencije.

Ono što im je neophodno da postanu konkurentni izazivači Seltiksima i Kavsima jeste centarska linija. Markif Moris i Marčin Gortat nisu baš elitni tandem, pa će tu morati da poradi sportski sektor. Keli Ubre Džunior bi mogao da pruži kvalitetan doprinos, ali je to još daleko od elite.

2. Boston Seltiks

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Kajri Irving, Teri Rozije, Šejn Larkin;
Šuteri: Džejlen Braun, Markus Smart;
Krila: Gordon Hejvord, Džejson Tejtum, Semi Ođeleje, Adel Nader;
Krilni centri: Markus Moris, Gueršon Jabusele, Danijel Tajs;
Centri: Al Horford, Aron Bajns

Napad je moćan, nema sumnje u to, nije došao samo Kajri Irving nego i Gordon Hejvord, a draftovan je i supertalentovani Džejson Tejtum sa prestižnog Djuka.

Tim koji je oduševio sve prošle sezone je možda napravio najbolji posao proteklog leta. Odlazak MVP kandidata sa iskreno dosta rupa u svojoj igri nadoknadila su dva Ol-stara sposobna da do vrha napune koš rivala.

Međutim, cena za to je morala biti skupo plaćena na nekom drugom mestu, a to mesto bi moglo da bude ključno naredne sezone – odbrana.

Kako nadoknaditi odlazak Ejverija Bredlija i Džaea Kraudera? Nema sumnje da se Deni Ejndž opasno kockao sa ovim trejdom, ali očigledno više nije mogao da čeka i trpi dominaciju Kavsa.

Želi Seltikse opet u borbi za Leri Obrajen trofej. Zato će Hejvord i "sofmor" Džejlen Braun morati da popune rupe u defanzivi odlaskom tandema koji je donosio snagu, silu, žestinu odbrani Bostona, posebno na perimetru.

Pred Bredom Stivensom je veliki strategijski poduhvat da popuni te rupe u odbrani, ali nema sumnje da će Seltiksi biti dostojan rival Kavsima u borbi za najbolji tim Istoka.

Da li mogu više od toga? Izgledaju impresivno na papiru, ali hemija često igra ključnu ulogu. Trio Irving-Hejvord-Horford će morati da odigra savršeno.

1. Klivlend Kavalirs

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Derik Rouz, Hose Kalderon, Ajzea Tomas;
Šuteri: Dvejn Vejd, Džej Ar Smit, Iman Šampert;
Krila: Lebron Džejms, Kajl Korver, Džedi Osman;
Krilni centri: Džae Krauder, Čening Fraj, Džef Grin;
Centri: Kevin Lav, Tristan Tompson, Ante Žižić

"Najteža stvar za mene u narednih sedam meseci će biti ta što ću morati da se foliram na televiziji da u finalu neće igrati Voriorsi i Kavsi, opet", rekao je Čarls Barkli.

Otišao je Kajri Irving, ali može se reći da Klivlend Kavalirsi nisu oslabljeni. Naprotiv, može se već sada spekulisati da li su sposobni da ostvare 75 pobeda u regularnom delu sezone ili možda čak 16-0 u plej-ofu.

Kavsi su suvereni vladari Istoka i teško je očekivati da će ih neko skinuti sa tog trona i u narednoj sezoni. Irving će svakako dati i poslednji atom snage da to učini, ali... Još neko će imati motiv više.

Jedan od očeva osnivača SAD Bendžamin Freklin davno je rekao da su na svetu sigurne samo dve stvari – smrt i porez. Na to se može bez problema dodati i Lebron Džejms u finalu NBA lige.

"Rešio" se "nezahvalnog" Irvinga kojem je želeo da preda ključeve kuće, a u nju je doveo velikog prijatelja s kojim je već osvajao titule, Dvejna Vejda.

Osim toga, novi generalni menadžer je odlazak Irvinga spektakularno naplatio – Ol-star Ajzea Tomas, sjajni defanzivac Džae Krauder, talentovani centar Ante Žižić, pik druge runde i pik prve runde.

Teško je odlučiti se ko će biti veće pojačanje za Kavse, ako zaboravimo činjenicu da će Tomas biti spreman za igru tek sledeće godine.

Zbog toga je naš "pik" Derik Rouz. Nekada prvi izbor na draftu, MVP 2011, to dovoljno govori za šta je sposoban. Dolazak u stabilno okruženje, u tim koji se bori za titulu, samo može biti plus za njegovo samopouzdanje.

Četvrto finale u nizu – Kavsi stižu.

Ne otpisujte Pistonse i Medžik

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Redži Džekson, Iš Smit;
Šuteri: Ejveri Bredli, Lengston Gelovej, Luk Kenard;
Krila: Stenli Džonson, Redži Bulok;
Krilni centri: Tobajas Heris, Džon Leuer, Henri Elenson, Entoni Toliver;
Centri: Andre Dramond, Boban Marjanović, Erik Morlend

Mi nismo vidoviti, NBA nije toliko predvidiva, pa je jasno da može i verovatno će biti nešto drugačije nego što ovde "previđamo".

Od ekipa koje bi iz drugog plana mogle da se uvuku u plej-ofu priču tu su pre svih Detroit Pistonsi i Orlando Medžik.

Detroit Pistons

Ispred Stena van Gandija je veliki posao sa sastavi polomljeni tim koji u sebi ima dosta talenta, predvođenog Redžijem Džeksonom i Andreom Dramondom. To bi mogao da učini dolazak Ejverija Bredlija.

Doneće neophodnu čvrstinu u odbrani, a protekle sezone je ujedno podigao svoje šuterske i poenterske cifre na respektabilan nivo.

Odlazak Markusa Morisa i Kantevijusa Koldvel-Poupa koštaće Pistonse deset šuteva za tri po meču o odnosu na prošlu sezonu, ali je stigao jedan od najboljih šutera iz ovogodišnje klase rukija Luk Kenard sa Djuka.

Pistonsi bi mogli opet da imaju dovoljno aduta da se oslone na šut, ali bi pre svega trebalo očekivati da Dramond odigra za klasu bolje nego prošle sezone.

To bi moglo da bude ključno u borbi za povratak u plej-of. On i Džekson će svakako imati veliki motiv u poteri za ogromnim ugovorom.

Van Gandi bi ove sezone trebalo da češće koristi i Bobana Marjanovića. Videćemo koliko on može da doprinese rezultatima ekipe.

Plejevi: Elfrid Pejton, Di Džej Ogastin, Šelvin Mek;
Šuteri: Evan Furnije, Džonaton Simons, Vesli Ivundu;
Krila: Terens Ros, Mario Hezonja, Aron Aflalo;
Krilni centri: Aron Gordon, Džonatan Ajzak, Kem Birč;
Centri: Nikola Vučević, Bizmark Bijombo, Markiz Spits

Orlando Medžik

Dolazak Džonatana Ajzaka je pojačanje za odbranu, dobar potez je i dovođenja Džonatona Simonsa, bekovsku liniju su pojačali još Šelvin Mek i Aron Aflalo, ali Medžik i dalje ima isti problem kao i prethodnih godina – disbalans između "tanke" šuterske linije i "gužve" u reketu.

Već godinama u NBA vlada trend smanjivanja petorke, za koji na ovom delu Floride očigledno nisu čuli. Imaju "tonu" visokih igrača, a među njima nijednog koji se izdvojio kao nosilac igre.

I dalje se čeka da eksplodira Aron Gordon, Nikola Vučević je dabl-dabl "sigurica", ali i vredan zalog za mogući trejd koji u Orlandu već dugo vagaju.

Spoljni šut je bolna tačka ovog tima, bez toga teško da Medžik može do plej-ofa. Ali, ko zna. Svašta može da se dogodi posle Ol-star vikenda i otvaranja tržišta.

Kreću novi "procesi"

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Frenk Ntilikina, Remon Sešns, Džeret Džek;
Šuteri: Kortni Li, Ron Bejker, Demjen Dotson;
Krila: Tim Hardavej, Dag Mekdermot, Mindaugas Kuzminskas, Lens Tomas;
Krilni centri: Kristaps Porzingis, Kajl O'Kvin, Majkl Bizli;
Centri: Vili Ernangomes, Enes Kanter, Žoakim Noa

Niko ih ne vidi u plej-ofu, pa ni oni sami. Ovi timovi će narednih godina verovatno voditi bitku za poslednje mesto i pravo na visokog pika jer su se odrekli svojih superstarova i krenuli u rekonstrukcije.

Njujork Niks

Odlazak Karmela Entonija i Fila Džeksona otvorio je novu eru u Medison Skver Gardenu. Sada će da se gradi novi ponos "velike jabuke", a njen temelj biće jedan Letonac – Kristaps Porzingis.

Bez Entonija Niksi konačno mogu da se posvete renoviranju, a bez Džeksona nekom drugom sistemu igre osim čuvenog "trougla".

Dolazak Enesa Kantera i Daga Mekdermota svakako nije prvi korak ka svetloj budućnosti, ali od nečega mora da se krene.

Fokus će biti na talentovanim mladim igračima, poput Tima Hardaveja Džuniora, koji možda jeste preplaćen, ali se uklapa u profil.

Niksi su se odrekli i Derika Rouza i draftovali Frenka Ntilikinu, kojem će mentori biti veterani Ramons Sešns i Džeret Džek.

Najveća nepoznanica je uloga koju će u svemu ovome imati Žoakim Noa. Teško da Vili Ernangomes od njega može da nauči više od onoga što je upijao radeći sa braćom Gasol celo proteklo leto.

Talenat je prisutan, ali je to još daleko od spektakla koji se očekuje u MSG.

Plejevi: Džeremi Lin, Ajzea Vajthed, Spenser Dinvidi;
Šuteri: DiAnđelo Rasel, Kris Lavert, Šon Kilpatrik, Džo Heris;
Krila: Alen Krab, Ronde Holis-Džeferson;
Krilni centri: Demari Kerol, Trevor Buker, Kvinsi Ejsi;
Centri: Timofej Mozgov, Tajler Zeler, Džeret Alen

Bruklin Nets

Ne mogu biti gori nego što su bili. Tome u prilog ide ne samo tragičan skor od samo 20 pobeda, već i dolazak Dianđela Rasela, Demarija Kerola i Alena Kraba. Prestali su da prave isključivo prostor u "seleri kepu" pa sada polako počinju da liče na tim dostojan NBA.

Dolazak Rasela bi trebalo da predstavlja kamen temeljac izgradnje novog tima. Bivši drugi pik je stigao za veterana Bruka Lopesa kojem je isticao ugovor, što je sjajan potez čelnika tima.

Kerol možda nije zalog za budućnost, ali donosi iskustvo i defanzivni momenat, a s njim su stigli i prava na pikove za sledeću sezonu.

Posebno je interesantan dolazak Kraba čiji talenat je stajao u zapećku Oregona zbog Demijena Lilarda i Si Džeja Mekaluma.

Uz momke koji obećavaju Rondea Holis-Džefersona, Krisa Laverta i pika prve runde Džereta Alena, Netsi mogu samo da napreduju u odnosu na prethodne sezone. Neće mnogo, ali svaki korak napred je bitan.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Plejevi: Denis Šruder, Malkom Dilejni;
Šuteri: Kent Bejzmor, Marko Belineli, Tajler Dorsi, Nikolas Brusino;
Krila: Taurean Prins, Deandre Bembri;
Krilni centri: Ersan Iljasova, Džon Kolins, Luk Bebit;
Centri: Divajn Dedmon, Majls Plamli, Majk Muskala

Atlanta Hoks

Pre samo dve sezone ovaj tim je imao 60 pobeda. Sada kreće ispočetka. Za novih 60 biće potrebno dosta vremena.

Za rekonstrukciju je zadužen bivši član Voriorsa Trevis Šlenk, a prvi potez mu je bio da se reši čoveka koji ni po čemu ne predstavlja dobru osnovu za početak izgradnje novog tima, Dvajta Hauarda.

Osim toga, odrekao se i ključnog igrača tima Pola Milsapa, pa će sva odgovornost pasti na pleća 24-godišnjeg pleja Denisa Šrudera. Za kratko vreme Hoksi su se preorjentisali sa plej-of tima koji su veterani doveli na korak od finala, na tim koji kreće sa dna.

Strpljenje i planski rad su omogućili Atlanti da deset godina u nizu uživa u plej-ofu. Tome je sigurno došao kraj.

Plejevi: Kris Dan, Džerijan Grent, Kameron Pejn;
Šuteri: Džastin Holidej, Denzel Valentajn, David Nvaba;
Krila: Zek Lavin, Pol Cipser, Kvinsi Pondekster;
Krilni centri: Nikola Mirotić, Bobi Portis, Lauri Markanen;
Centri: Robin Lopez, Kristijano Felisio, Dajmond Stoun

Čikago Buls

Pogledajte potencijalnu startnu petorku: Džerijan Grent, Džastin Holidej, Pol Cipser, Nikola Mirotić, Robin Lopes. Da li je poteban dodatni komentar?

Otišao je čovek od koga se očekivalo da godinama nosi ovaj tim – Džimi Batler. Otišao je i Dvejn Vejd koji je samo godinu dana ranije sa zadovoljstvom objavio da se vraća kući.

Stigli su Zek Lavin, Kris Dan i možda najzanimljivije ime od svih – Lauri Markanen. Nema sumnje, najveća zvezda tima biće trener Frejd Hojberg. Dobio je šansu da udari svoj pečak koji će obeležiti budućnost Bulsa.

Najiskusniji igrač tima je 29-godišnji Lopes. Znači da će lov na mesto u timu biti otvoren cele sezone. Bar će to biti zanimljivo pratiti u predstojećoj.

Plejevi: Daren Kolison, Kori Džofez, Džo Jang;
Šuteri: Viktor Oladipo, Lens Stivenson, Demijen Vilkins;
Krila: Bojan Bogdanović, Glen Robinson III;
Krilni centri: Tadeus Jang, Domantas Sabonis, Ti Džej Lif;
Centri: Majls Tarner, Al Džeferson, Ike Anigbogu

Indijana Pejsers

Kako dalje bez Pola Džordža? Da li Majls Tarner može da nadoknadi njegov odlazak? Viktor Oladipo i Domantas Sabonis svakako neće biti dovoljni za to.

Oladipo bi mogao da napreduje sada kada više nije u senci Rasela Vestbruka, Sabonis ima šampionske gene u sebi, ali će za neki konkretan rezultat u Indijanapolisu morati još dosta da se radi.

Dolazak Korija Džozefa i draftovanje Ti Džeja Lifa je lep dodatak talenta, ali iako će agilni centar Majls biti osnova novih Pejsersa, i dalje je on daleko od dominantnog vođe kakav je bio Džordž.

Ispred njih je sezona sticanja iskustva i nade da će dobiti visok pik na draftu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu