Solskjer sanja čudo u Parizu, Roma u Portu brani minimalac

Roma i Pari Sen Žermen su u prednosti uoči večerašnjih revanš mečeva osmine finala Lige šampiona. Prvak Francuske ima 2:0 iz prvog meča sa Mančester junajtedom, dok je Roma na “Dragao” u Porto došla sa golom viška (2:1).

Zoran Kecman
Podeli
AP Photo/Mićel Euler
AP Photo/Mićel Euler

Roma je kod kuće slavila sa 2:1, ali na revanš ide posle poraza od Lacija (0:3), ali ni Porto nije u najboljem raspoloženju pošto je za vikend izgubio od Benfike. Kec na Dragau je 1,90, iks 3,50, a dvojka 4,10. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Porto - Roma.

Em je Junajted kod kuće izgubio, em je u Pariz krenuo bez desetorice igrača, praktično sa „vrtićem". Sve nagoveštava novi poraz od PSŽ-a, a kvota na keca je 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za PSŽ - Mančester Junajted.

Ako vam je večeras mala kvota na PSŽ, možete da probate sa tipom „PSŽ pobeđuje i Mbape daje gol", gde je kvota 2,50. Pogledajte sve kvote za specijalne igre kladionice MOZZART na Ligu šampiona.

Osmina finala
PSŽ – Mančester junajted
“Park prinčeva”, Pariz
sreda, 21 čas
Prvi meč: 2:0 za PSŽ

Sudeći po tome kako je prvak Francuske igrao pre dve nedelje na “Old Trafordu”, može se reći da je jednom nogom več u četvrtfinalu. Prednost od 2:0 nije mala, naročito ako se ima u vidu da Parižani igraju besprekorno na svom terenu, ali Mančster junajted se, kao što istorija govori, nikada ne sme potceniti.

Činjenica je da je Junajted u prvom meču propustio velik prilku da ostvari bolji rezultat. Ovako, taj jedini poraz Olea Gunara Solskjera u proteklih 11 nedelja, koliko je na kormilu kluba sa Teatra snova, ipak je prilično indikativan i govori da je engleski klub daleko od nivoa na kojem su trenutno Parižani, kojima je krajnji cilj da konačno stignu do velikog finala, posle silnih ulaganja u tim proteklih godina.

Koliko će misija Junajteda biti otežana, svedoči i podatak da je meč sa Pari Sen Žermenom stigao u nezgodan čas. Ne samo zbog toga što Solskjerove momke narednog vikenda očekuje jedna od najvažnijih utakmica sezone po pitanju borbe za četvrto mesto, gostovanje Arsenal. Uz to, da nevolja bude veća, Junajted ima čak devet povređenih igrača, tako da je norveški stručnjak morao da posegne za tim da pozove nekoliko golobradih momaka iz Junajtedove akademije.

Mejson Grinvud, Tahit Čong, Brendon Vilijams, Anhel Gomeš i Džejms Garner su igrači u koje polažu velike nade, ali gostovanje jednom od favorita za pehar UEFA može biti nezgodno i traumatično iskustvo za njih, posebno ako neko bude morao na teren, a sva je prilika da će morati.

Solskjer ne može da računa na kreatora igre u sredini, Pola Pogbu, koji je zaradio crveni karton u prethodnom susretu, zatim na Andera Hereru, Huana Matu i Džesija Lingarda(povrede zadnje lože), Antonija Marsijala (prepone), Nemanja Matić (butni mišić), Antonija Valensiju (list), Fila Džonsa (virus) i Aleksisa Sančeza (koleno). Pitanje je u ko u takvoj situaciji može da ozbiljno pripreti Francuzima, koji takođe imaju problema.

Doduše ne kao Junajted, ali van stroja je od ranije Nejmar (stopalo i članak), Nsoki (prepone), dok je nastup Edinsona Kavanija pod upitnikom.

AP Photo/Mićel Euler
AP Photo/Mićel Euler

Pari Sen Žermen će pokšati prvi put posle 2016. da prođe u četvrtfinale. Kilijan Mbape je u velikoj formi, zadavao je velike probleme odbrani Junajteda i na “Old Trafordu”, ali trener francuske ekipe Tomas Tuhel kaže da će njegovi izabranici morati ozbiljno da shvate večerašnji susret.

Pre svega moramo da zaboravimo na rezultat prve utakmice. Naši principi moraju ostati isti, što znači da moramo odigrati na najvišem nivou. I uvek težiti tome da napredujemo. Znam da Mančester jnajted voli da igra u formaciji 4-4-2 kada je u gostima. Moramo naći način da uspostavimo tempo utakmice i da kontrolišemo meč na polovini protivnika, tako sprečimo kontranapade veoma rano. Imaju dva veoma brza napadača, koji su ujedno i veoma snažni”, upozorio je Tuhel.

Ipak, Mbape je taj koji je napravio razliku u prošlom susretu. U odsustvu Nejmara i Kavanija, on je taj koji ima zadatak da trese mreže.

Po meni, već sada je jedan od najboljih napadača. Mlad je, ali svakako će biti jedan od najboljih na svetu. Jak je, opasan u završnoj trećini i teško je braniti se od njega. Sjajna je ličnost, uvek želi više i najbolje”, pohvalio je Tuhel Mbapea.

AP Photo/Michel Euler
AP Photo/Michel Euler

Problem za goste je što poslednjih nekoliko sezona nemaju previše mečeva u nokaut fazi Lige šampiona. Bez obzira na sve, Ole Gunar Solskjer .

Nikada kod nas nećete videti takav pristup da je neki meč unapred izgubljen. Mi smo uvek pod pritiskom. Svi očekuju da lako ispadnemo iz takmičenja, ali nema toga sa Mančester junajtedom. Ponos nam je povređen zbog prošlog poraza, tako da će moji momci dati sve od sebe u revanšu. Ako devet ili deset igrača bude igralo na najvišem nivo, imamo šansu. Istina je da smo u teškoj situaciji jer smo izgubili dosta igrača zbog povreda, ali moramo da se nosimo sa time. Imaćemo dobar tim na terenu, niko se nije povredio od prošle utakmice”, izjavio je Solskjer.

On kaže da će jedna stvar biti ključna, a to je prvi gol na utakmici.

Teško je, ali možemo. Treba da postignemo prvi gol na takmici. To može da ih natera da posmnjaju u sebe. Ako bude ostalo još pola sata i budemo u prednosti, svašta se može dogoditi, ali treba nam dobar plan koji treba sprovesti na terenu. I moramo igrati najbolje što možemo, jer je Pari Sen Žermen prepn kvalitetnih igrača. U prošlosti smo znali da okrećemo mečeve, uostalom toga je bilo u Ligi šampiona. Prošle godine je Juventus izgubio 3:0 kod kuće od Reala, pa je imao 3:0 u Madridu. Setite se i godinu pre toga mečeva Pari Sen Žermena i Barsslone, to su primeri kako se menjaj rezultati”, izjavio je menadžer Mančester junajteda.

Photo by Paolo Bruno/Getty Images
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Osmina finala
Porto - Roma
“Dragao”, Porto
sreda, 21 čas
Prvi meč: 1:2

Italijani imaju minimalnu prednost iz prve utakmice, ali to ne mora ništa da znači. Utakmica je od velikog značaja za obe ekipe, jer su i jedni i drugi proteklog vikenda izgubili u derbi mečevima. Porto od Benfike 2:1), dok je Roma nokautirana u gradskom derbiju sa Lacijom (3:0).

Nemirno je u oba tabora, ali pobeda i prolaz među osam najboljih značiće mnogo na psihološkom planu u finišu sezone. Kada je reč o Portu, dovoljno im je da pobede i 1:0 pa da prođu dalje, ali Roma se uzda u iskusnog Edina Džeka i El Šaravija da mogu postići koji gol koji bi im pomogao da pobede u konačnom zbiru.

Porto u meč ulazi u najjačem sastavu. Vratio se i defanzivac Eder Militao, tako da će izabranici Serža Konseisaoa biti jaki u odbrani.

Kada je u pitanju Roma, trener Euzebio di Frančesko ne može da računa na Čengiza Undera zbog povrede butnog mišića, kao i na Havijera Pastorea, kog muči list. Pod upitnikom je štoper Kostas Manolas, on je proteklih dana imao temperaturu i virsnu infekciju, dok Nikola Zaniola muči povreda kuka.

Photo by Paolo Bruno/Getty Images
Photo by Paolo Bruno/Getty Images

Trener Porta Serž Konseisao poručio je da će njegovi izabranici dati sve od sebe da ostvare veliku pobedu, ali je istovremeno i oprezan.

Moramo da pobedimo ako želimo dalje, ali nesmemo srljati. Moramo biti jako dobro organizovani u odbrani. Roma ima treći napad po efikasnosti Seriji A, tako da balasn između odbrane i napada je ključna stvar za uspeh. Naše samopouzdanje dolazi iz svakodnevnog rada, ne od bilo kog individuelca. Timski se pobeđuje. Uvek je dobro imati dodatn opciju, ali to nije najvažnije. Važan je tim, ako budemo igrali kako smo zamislili, imamo velike šanse za četvrtfinale”, optimista je Konseisao.

S druge strane, trener Rome najavljuje da će Roma igrati na kontru.

Moraćemo da budemo koncentrisani i da branimo prednost koju imamo i da ih potom iznenadimo iz kontre, kad smo u prilici. Naravno da će odbrana biti ključ uspeha. Svako mora da bude svestan težine zadatka. Svako može na teren, niko ne zna koga ću izabrati da počne susret. Želim da odluk donesem najkasnije što mogu, da mogu da pogledam igrače u oči i vidim ko je zaista spreman za jednu veliku bitku koja nas očekuje”, rekao je Di Frančesko.

Naravno, za njega ovo može biti i presudan meč. Mediji u Italiji pišu kako od ovog susreta zavisi hoće li sačuvati mesto trenera, ali on se ne uzbuđuje.

Želim da sva pažnja bude na Romi i zajedničkom interesu svih “romanista”. To je da se tim kvalifikuje dalje, bez obzira ko je trener. Ne mislim na sebe, već da Roma prođe dalje. Nerviraju me priče o tome jer ljudi ne shvataju da će Roma sutra izaći na teren, a ne ja”, zaključio je Di Fančesko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 2 idi na stranu