Aleksa Gutović

Zvezda se vrti u krug

Jasno je da je Crvena zvezda u velikim finansijskim problemima i da mora da prodaje igrače, ali... Trener Crvene zvezde Miodrag Božović često je ove sezone govorio da je za Evropu potrebno vreme i ekipa koja bi u kontinuitetu igrala nekoliko sezona.

Aleksa Gutović četvrtak 1.09. 10:42 Komentara: 115

Zvezda u Razgradu: Dva lica Božovićeve taktike

Crvena zvezda se pribojavala uigrane i opasne ekipe Ludogoreca, ali je ostvarila povoljan rezultat u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu šampiona (2:2). Miodrag Božović je odlučio da prvi put ove sezone zaigra bez klasičnog napadača, Vieira je ostao na klupi, a prednost je dobio Slavoljub Srnić.

Aleksa Gutović sreda 27.07. 02:45 Komentara: 129

Komentar: Bravo, Nemci, ali bravo i Argentinci

Nemačka je zasluženo prvak sveta, ali daleko od toga da je do titule došla na dominantan način kao što mnogi pokušavaju da predstave. Ekipa Joakima Leva je u finalu pobedila Argentinu sa 1:0, uz dosta sreće, koju je prethodno zaslužila. Nemci su sreću zaslužili napadačkom filozofijom, ne želeći da se brane iako vode, baš kao što je to činila Španija na prethodna tri velika takmičenja.

Aleksa Gutović ponedeljak 14.07. 14:05 Komentara: 51

U susret NBA draftu: Da li znate šta je tankovanje?

Tankovanje je, posebno u poslednjih nekoliko sezona, možda i najkontroverznija tema NBA lige. Pre svega, hajde da razjasnimo šta znači termin tankovanje u ovom slučaju. To praktično znači da će određeni NBA tim namerno igrati loše tokom sezone kako bi imao veće šanse da na narednom draftu dobije visokog pika.

Aleksa Gutović ponedeljak 21.04. 16:26 Komentara: 57

U susret NBA draftu: Klasa 2003

Kao i ovaj predstojeći, NBA draft 2003. godine pompezno je najavljivan kao možda i najjači u istoriji. I uopšte nije razočarao, iako se teško može reći da je nadmašio draftove iz 1984. i 1996. godine.

Jedno je sigurno. Od te 2003. pa do danas nijedan draft nije doneo ni približno toliko zvezda svetskoj košarci.

Aleksa Gutović petak 11.04. 13:18 Komentara: 19

Ko je zasijao u 2013. godini?

Sportska 2013. godina bila je puna uspona i padova svetskih zvezda, ali zasijale su i neke nove. Nakon utisaka iz auto-moto sporta, tenisa, domaćeg fudbala, odbojke, rukometa, košarke, stranog fudbala, vaterpola i ostalih sportova, na redu su i nova imena koja su najavila velike domete u godini iza nas.

Srebrne dame obeležile rukometnu 2013.

Srebrne srpske rukometašice bez dileme su zasenile sve događaje iz ovog sporta u 2013. godini, a rukometna 2013. i nije baš bila bez ozbiljnih momenata. Jedno od najnezanimljivih finala u istoriji šampionata sveta, finansijski bankrot Atletiko Madrida, dominacija Barselone u Španiji…

Sportska redakcija B92 ponedeljak 30.12. 16:45 Komentara: 10

Da li je Novak trebalo da igra dubl?

Srbija je poražena u finalu Dejvis kupa od Češke sa 3-2, odlučio je poen u dublu kao što se i očekivalo, pa se postavlja logično pitanje da li je napravljena greška u izboru igrača? Lako je sada kada je sve završeno pisati ili pričati bilo šta, ali mnogi su i pre subote smatrali da Novak mora da zaigra i u dublu.

Aleksa Gutović nedelja 17.11. 21:34 Komentara: 186

NBA: Može li neko da zaustavi LeBrona?

Očekivalo bi se posle dve uzastopne titule da pritisak na Majami Hit bude manji, ali se čini da je on iz sezone u sezonu sve veći na tim snova sa Floride. LeBron Džejms, Dvejn Vejd i Kris Boš, uz dva zvučna pojačanja žele da nastave niz i stignu do četvrtog finala zaredom. Može li neko da ih zaustavi?

U igri je nekoliko timova koji su uvereni da su sposobni to da učine, na Istoku se u prvi plan vraćaju Čikago Bulsi sa oporavljenim, i čini se boljim nego pre, Derikom Rouzom. Indijana Pejersi zadržali su svoj moćni sastav, koji bi trebalo da dobije novu dimenziju povratkom na teren Denija Grejndžera, a među glavnim favoritima tu su sada i Bruklin Netsi, 'osveženi' legendama ove igre Kevinom Garnetom i Polom Pirsom.

Na Zapadu takođe se nije mnogo promenila slika, Oklahoma Siti Tander je prvi među jednakima sa Kevinom Durentom, ali bez Rasela Vestbruka bar još neko vreme. San Antonio Sparsi teško da će da budu nešto lošiji nego prethodnih sezona, a najviše bi u odnosu na prošlu godinu trebalo da očekujemo od Los Anđeles Klipersa, koji su odlučili da "Lob siti" zamene sa više pobeda. Ne smeju se zaboraviti ni Hjuston Rokitsi koji imaju jedan od najboljih tandema lige, Džejms Harden-Dvajt Hauard.

Pored borbe za plej-of i naravno titulu, biće interesantno videti i koji će se timovi izdvojiti po lošem skoru, a koji će biti svojevrsna 'nagrada' jer će im doneti najviše šansi da na sledećem draftu biraju prvi. Razlog je naravno samo jedan, Kanađanin Endrju Vigins,momak čiji ulazak u NBA svi već porede sa dolaskom LeBrona Džejmsa pre desetak godina.

Aleksa Gutović utorak 29.10. 09:30 Komentara: 40

Počinje nikad jača ABA, Partizan i Zvezda favoriti

Čekanje je okončano, napokon smo dočekali početak 13. izdanja regionalne ABA lige, mnogi kažu najjače do sada. Trofej brani Partizan, za godinu dana iskusniji i pojačan Tarenzom Kinsijem, ali oslabljen odlaskom Lučića i povredom Bertansa. Najozbiljniji izazivač ponovo će biti Crvena zvezda, prošlogodišnji vicešampion, koja je dovela ozbiljna pojačanja i zadržala je nekoliko igrača iz prethodne sezone.

Uz beogradske ‘večite’, kandidati za plasman na fajnal-for su Cibona i Cedevita, a šansu iz prikrajka vrebaće Budućnost i Radnički.Publici u Srbiji posebno će biti zanimljivo da vidi kako će se mladi tim Mega Vizure snaći na višem nivou takmičenja.

Aleksa Gutović petak 4.10. 11:01 Komentara: 72
strana 1 od 2 idi na stranu