Šoutajm: Zbogom legende, Stef i Lebron kreću po prsten!

Odlazak legendarnog trija, zvučne promene adrese, neke nove nada, obećavaju novu zabavu u NBA ligi, ali glavno pitanje ko će se boriti za titulu je staro.

Aleksandar Kovačević, Spasoje Veselinović SAD
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Velika verovatnoća je da će sezona 2016/2017, 71. u NBA, zaokružiti trilogiju Golden Stejt Voriors – Klivlend Kavalirs koji su bez sumnje glavni favoriti za plasman u veliko finale.

Ljubitelji NBA koji su odrastali uz ovu ligu tokom 90-ih godina svakako žale zbog povlačenja trojice momaka koji su promenili igru iz korena – Kobija Brajanta, Tima Dankana i Kevina Garneta, pa je pitanje kako će sve to da izgleda bez njih.

Najavu nove sezone NBA lige možete pronaći i na ovom linku:

Sa terena, 61. epizoda: Kreće trka za NBA prsten!

S druge strane, Kevin Durent, Dvejn Vejd, Derik Rouz i Al Horford su se pobrinuli da promenom adrese opasno zagreju atmosferu tokom leta, te najave neke promenu odnosa snaga, a konačno je došlo vreme i da Boston, Minesota, Juta i pre svega Filadelfija konkretno pokažu rezultate višegodišnjeg planiranja i izgradnje ekipa.

Što se tiče toga ko će predvoditi konferencije, odgovor smo već dali, Istok je pod "šapom" Kavalirsa, dok je Zapad "despotija" Voriorsa. Ko je dostojan statusa "izazivača"? Toronto, Boston, Čikago s jedne, a San Antonio, Klipersi, Memfis s druge bi trebalo da se bore za što bolju "startnu poziciju" pred plej-of, ali ko će im praviti društvo u doigravanju?

Mogu li Lejkersi da se podignu s dna sa nekim novim klincima, da li će se Hit posvetiti reizgradnji zbog odlaska Vejda ili će ih i dalje držati "virus" favorita, šta je spremio Vlade Divac u Sakramentu, kako će izgledati Tander bez Durantule, gde su i koliko su bitni Srbi, hoće li Entoni Dejvis konačno od Nju Orleansa stvoriti tim vredan pažnje?

Istočna konferencija

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Lebron Džejms je konačno osvojio titulu za svoj voljeni Klivlend, ali to ne znači da je "Kralj" ostao bez motivacije. Šta više, večna inspiracija Majkl Džordan i njegovih šest prstenova su sva bliži, a Kavsi su zadržali kostur šampionske ekipe i vrlo solidno ga osvežili tokom leta.

Glavni izazivači su isti oni od prošle sezone, Toronto je takođe zadržao kičmu tima koji samo može da napreduje, dok se veliki korak napred očekuje od Bostona nakon dolaska Horforda. Busli su odlučili da im nosilac igre definitivno bude Džimi Batler jer su se "rešili" Derika Rouza, a stiglo je dete "vetrovitog grada" Vejd.

Letošnje akcije dosta obećavaju i od Pejsersa, a konačno bi u plej-ofu trebalo da se nađu i Niksi, pre svega jer su oni uzeli ranije pomenutog prvog pika sa drafta 2008. Milvoki već godinama ima potencijal koji bi trebalo da konačno zasija punim sjajem, a ne treba potceniti mogućnosti Orlanda i Vašingtona. Velika nepoznanica biće Atlanta koja je još prošle sezone iznenadila, a u međuvremenu je ostala bez dva oslonca igre.

U kakvom stanju je šampion?

Primarni cilj je ostvaren, jezgro tima je sačuvano tokom leta. Startna petorka je ostala u Klivlendu, poslednji šraf je zašrafljen novim ugovorom za Džeja Ara Smita na svega nekoliko dana pred početak sezone. Ključna stvar na koju bi trebalo obratiti pažnju je dolazak Majka Danlivija Džuniora. On bi trebalo da donese Tajronu Luu vrlo potrebnu "širinu" na krilnim pozicijama, rastereti Džejmsa u manje bitnim mečevim i pojača šuterske opcije.

Odlasci Metjua Delavedove i Timofeja Mozgova ne bi trebalo da osetno utiču na stanje u timu, ali je pitanje da li Lu ima tim dostojan silno pojačanog rivala sa Zapada. Ključna stvar svakako će biti povrede, prethodnih sezona važne karike tima Kevin Lav i Kajri Irving nisu bili imuni na to što je umnogome krojilo sezonu ekipe.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Postoji li konkurencija?

Postoji, ali da li je sposobna da svrgne vladara? Nijanse će odlučivati da li će drugi, treći, četvrti ili peti biti Čikago, Toronto, Boston ili Indijana.

Bulsi su ostali bez Rouza, ali je stigao čovek sa nekoliko šampionskih titula – Vejd. Ipak, mnogo važniji dolazak od Vejdovog je Radžon Rondo, koji bi uz "Fleša" i Batlera trebalo da čini ubitačan bekovski trio koji je zadužen da zaludi odbranu rivala i otvori prostor Nikoli Mirotiću. Reptorsi će opet da se oslone na svoj šuterski tandem Kajl Lauri-Demar Derozan, a napredak zavisi od zdravlja Jonasa Valančunasa i Demarija Kerola.

Seltiksi bi ovde trebalo da imaju status glavnog iznenađenja u borbi za titulu u konferenciji. Već vrlo talentovani i kvalitetan tim je dodatno pojačao igrač Ol-star profila Horford, a poseban šmek donosi treći pik Džejlen Braun. Nema sumnje da su Seltiksi na putu povratka na staze stare slave.

Dosta je neizvesno kako će izgledati Pejsersi, ali imena Džefa Tiga, Tadeusa Janga i Ala Džefersona kažu "dajte šampiona da se igramo". Uz Montu Elisa i Pola Džordža ne bi trebalo da bude problema sa bilo kojim rivalom, koji se ne zove Klivlend. Ako novi trener Nejt Mekmilan brzo pronađe dobitnu kombinaciju, eto glavnog izazivača Kavalirsima.

Ko popunjava plej-of mesta?

Karmelo Entoni nema još mnogo vremena da ostavi konkretan trag u NBA istoriji, statistika mu neće značiti ništa za nekoliko godina ako sa Niksima ne postane kandidat za titulu. Dolazak Rouza, Žoakima Noe, Brendona Dženingsa i Kortnija Lija su možda i prvi kvalitetni potrezi menadžmenta iz Njujorka posle mnogo godina, ali s obzirom da pričamo o Niksima, velika rezerva opet neće biti na odmet. Naravno, pre svega je bitno da ostanu zdravi, posle toga je sve moguće.

Odlazak Krisa Midltona je predstavljao veliki udarac za talentovani tim Milvokija proteklog leta, ali dolazak Majkla Bizlija, Mirze Teletovića i Metjua Delavedove mogu da umire navijače Baksa, bar kada je u pitanju borba za plej-of. Naravno, oni čekaju da potpuno eksplodira Janis Andetukombo i prestanu da strepe od svakog rivala.

Detroit Pistonsi su se prošle sezone sjajno nosili sa Kavalirsima, u proseku su gubili sa tek 8,5 poena razlike, držali Džejmsa na ispod 25 poena i 50% šuta, ali se nisu proslavili u plej-ofu. Ove godine se očekuje korak više, ali u gradu automobila nisu bili previše zauzeti tokom leta. Dolazak Bobana Marjanovića bi trebalo donekle da rastereti Andrea Dramonta, ali to svakako nije potez koji može da preokrene situaciju u Pistonsima.

Orlando je napravio jedan od najmanje očekivanih poteza proteklog leta kada je trejdovao Viktora Oladipa u Oklahoma Siti. Oladipo je poslednjih godina predstavljao jednog od igrača na kojem je trebalo da se gradi igra, a umesto njega stigao je veteran Serž Ibaka. Međutim, Frenk Vogel sigurno zna šta radi, već se borio za vrh sa Indijanom, zašto ne bi i sa Medžikom.

Ostali

"Proces" dostiže vrhunac? Da li ćemo konačno dobiti presudu za kontroverzan plan Sema Hinkija koji je već otpušten zbog "promašenog" sistema? Filadelfija će početi da pobeđuje sad ili nikad. Džoel Embid je konačno na parketu, stigao je i Dario Šarić, ali ne može sve da bude idealno, povredio se Ben Simons.

Prošle godine Hokse nismo očekivali na tako visokoj poziciji, čak ni u plej-ofu, ali su oni nadmašili sva očekivanja. Tokom leta se dogodilo dosta promena, nova "faca" u ekipi je Dvajt Hauard, a videćemo da li će postati "Supermen". Vizardse ćemo možda preterano potceniti, ne očekujemo ih mnogo visoko, ali upravo u takvoj situaciji tandem Džon Vol-Bredli Bil igra najbolje, sa teretom na ramenu.

Majami tek počinje da gradi tim nakon neslavnog kraja ere Dvejna Vejda, želeli su da ga nasledi Kevin Durent, ali je on ima drugačije planove. Bruklin će svakako biti opet očajan, dolazak Džeremija Lina i Trevora Bukera ne garantuje mnogo radosti za navijače Netsa, pa je pitanje šta je planira vlasnik Prohorov? Šarlot nije mnogo menjao, adut im je hemija tima koja je stigla zbog kontinuiteta zajedništva koji odavno nije bio prisutan.

Zapadna konferencija

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Previše promena, previše komplikovanih timskih situacija, pojedine pojave koje ne doprinose raznovrsnosti igre i periodi opraštanja od svojih najvećih zvezda – ukratko tako stoje stvari na Zapadu.

Ima sastava koji pred sobom imaju pritisak veći i od njih samih, igrača koji moraju da dokažu da su istinski kandidati za Kuću slavnih, nepredvidivih karijera i još većih uspona i padova, ali ima i projekata, koji će grabiti priliku da uhvate pet minuta slave i poziciju u društvu.

Sve oči će ponovo biti uprte u Golden Stejt Voriorse, jednostavno, franšiza sa četiri superzvezde u sastavu će biti mamac za ljubitelje košarke, kako zbog same igre, tako i zbog činjenice da je saga oko karijere i života Kevina Durenta dobila epske razmere.

Već skoro 20 godina San Antonio Sparsi su u centru pažnje i njima je to normalna stvar, ali prvi put u tom periodu u sastavu neće imati tihog momka koji se odupirao medijskoj halabuci, pritiscima javnosti, očekivanjima navijača i jednostavno igrao košarku najbolje što zna. Tiho je Tim Dankan otišao u legendu, nešto slično je uradio i Kevin Garnet, ostavivši svoje Timbervulvse u amanet mlađanim junošama.

Daleko od tihog, u svojevrsnom rijaliti programu Kobi Brajant se oprostio od Lejkersa, olakšavši i sebi i njima, ali i navijačima kluba kome je doneo titule, prstenje, rekorde i storiju koja bi komotno mogla da završi na filmskom platnu – skroz holivudski.

Aktuelni trenutan nije nimalo prijatan za timove koji jure za vrhom, a nikako da zaista dosegnu te visine, jer se uvek nešto dogodi i vrati sve na početak. Tanderi prvi put u svojoj istoriji u sezonu ulaze bez Durenta, tako da će Rasel Vestbruk biti čovek odluke, prva violina, prvi klavir, prvi dirigent i prvi svirač.

Getty Images
Getty Images

Još jedan član nekadašnjeg udarnog trija Oklahome se suočava sa prelomnom sezonom u karijeri, Džejms Harden neće više moći da se šetka po terenu, čekajući na poziciju za šut ili ulazeći u reket protivnika, u nameri da iskoristi pravila igre.

Prekomandom na poziciju “jedan” konstantno će imati posed lopte, valjalo bi nekada u toku sezone napraviti proračun, kao u fudbalu… Kolokvijalno rečeno, njegovi saigrači neće videti svoje osnovno sredstvo za rad, jer “Brada” može sve. Ili bar on i Roketsi veruju u to.

Spisak zvezda u gašenju upotpunjuju Dirk Novicki i Vins Karter, nekadašnji saigrači će se ponovo susresti u trci za što bolju plej-of poziciju.

Nemac je od vlasnika Dalasa Marka Kjubana konačno dobio kvalitetne saigrače – Harisona Barnsa i Endrua Boguta, a Vinseniti će sa klupe pratiti kako “nova zvezda” Majkl Konli u Memfisu opravdava najveći ugovor u istoriji lige.

Ako su Grizlisi sastav koji praktično nema sastav i samo u prošloj sezoni je promešao čak 28 imena, onda se za Kliperse mora reći da poseduju jedan od najstabilnijih rostera u ligi, ali osovina koju čine Kris Pol, Blejk Grifin i Deandre Džordan nikako da napravi “onaj korak” i potvrdi potencijal.

Kako stvari stoje i sada će se slična pesma pevati u “manjoj” frašizi u Los Anđelesu jer uvek postoji šansa da se bajka iz regularnog dela sezone završi košmarom već u prvoj rundi doigravanja.

Tu svoju priliku čekaju timovi koji stvari rade daleko ispod radara – Portland i Juta.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Voriorsi viđeni na tronu Zapada, a ostalo…

Ako su prve 82 utakmice prošle sezone protekle u hajpu oko jurenja rekorda po broju pobeda, a sve posle toga preraslo u mučenje dobrano isceđenog tima koji je samo na suvi kvalitet i šampionsko iskustvo stigao do finala, onda će limiti u novoj sezoni biti još veći.

Stiv Ker je ostao bez prvog pomoćnika Luka Voltona, koji je rešio da “sa decom” krene u obnavljanje Lejkersa, morao je da raščisti klupu, ali i startnu postavu, te da uklopi Durenta u već oprobani i funkcionalni napadački sistem.

Neće im biti potrebne četiri lopte, kako ume da se govori, Kari, Tompson i Grin nisu zvezde sa podignutim nosem, na Durentovom licu se u predsezoni videlo više osmeha nego za njegovo celo boravljenje u Oklahomi, a više nema ni nezadovoljnih – Harison Barns je završio svoju odiseju u Voriorsima i sreću će potražiti u Dalasu, uz “polovnog” Endrua Boguta.

Upravo će Meveriksi jurišati na drugu poziciju na Zapadu, uz nadu da tranzicioni period u Sparsima, posle odlaska Dankana i uz sve starije Parkera i Đinobilija, neće doneti rezulate poput prošlosezonskih.

Kjuban problem sa slobodnim agentima je konačno prošlost, Dalas je uspeo da “prizove” kvalitet, ali i da Novickom omogući da jednu od svojih poslednjih sezona, možda i poslednju, odigra uz ljude koji znaju košarke.

Greg Popović je ostao bez svog najboljeg sina, ali je zamenu veoma brzo našao u liku Paua Gasola, koji neće imati problem sa veličinom Dankanovih patika, pošto godinama igra na veoma visokom nivou i neće propustiti priliku da kruniše briljantnu karijeru noseći dres legendarnih “Mamuza”.

Getty Images
Getty Images

Problem je stanje u kom se nalazi Toni Parker, godine zaista utiču na njega, iako se svojski trudi da iz sebe izvuče maksimum i ostane na Ol-star nivou. To ne bi trebalo da bude problem za Kavaja Lenarda i Lamarkusa Oldridža, suvereno će vladati timom, pitaće se za svaku loptu, a ako podignu svoju igru na nivo više mogu da se nadaju okršaju sa Voriorsima u finalu Zapada.

Jurnjavu za “Ratnicima” na Zapadu mogu da zakomplikuju Memfis i Oklahoma, svako iz različitih razloga i motiva koji ne dolaze u pitanje. Grizliji su godinama jedan od najboljih defanzivnih timova, ako budu svi zdravi i ako Konli opravda svoje milione, taleko mogu da stignu, dok je pred Tanderima novi početak, sa Vestbrukom kao komandantom parade i Viktorom Oladipom kao “malim od palube” sa nešto racionalnijim pristupom igri od saigrača s brojem 0.

Potpuni hit prošle sezone bili su Trejlblejzersi, kojima je predviđana katastrofa nakon odlazaka Lamarkusa Oldridža i Nikole Batuma. Nije se to desilo, “grupa građana” predvođena bombastičnim bekovskim tandemom koji čine Demijan Lilard i Si Džej Mekalum stigla je do pete pozicije na Zapadu.

Velike probleme im je napravio Bruklin, koji je ponudio nestvarno veliki novac za Alena Kreba, Portland je odlučio da zadrži svog rezervnog beka i time izgubio mogućnost da angažuje neko kvalitetnije ime na pozicijama tri, četiri i pet.

Ipak, ako je prošlogodišnji sastav odigrao onako, sada je iskustvo veće, konkurencija manja, uz mogućnost da se zauzme još bolja pozicija od prethodne.

Foto: Getty images
Foto: Getty images

Granica ili duži letnji raspust

Šta više reći o Hjuston Roketsima? Ekspertimentima nema kraja, ideje se smenjuju iz godine u godinu, traži se dobitna kombinacija, a da nešto pošteno ne valja u celom sistemu viđeno je pred kraj regularnog dela prošle sezone, kada je Harden “bradom” uvukao tim u plej-of.

Sastav koji je sada sklopljen deluje spremno da i pre poslednjeg poziva obezbedi doigravanje, koncepcija bi trebalo da izgleda ovako – Harden se zaleće, ili pogađa ili ostavlja Erika Gordona i Rajana Andersona usamljene na šutu za tri.

Da li je to dovoljno za povratak u vrh? Nije baš najjasnije. Prošle sezone su Roketsi uspeli da istisnu Jutu sa poslednjeg mesta koji vodi u plej-of, ako je pravde, Džezeri bi morali da zasviraju kao nekada i da se plasiraju u doigravanje, a sve na krilima tandema Hejvord – Fejvors.

Eksperiment sa Trejem Burkom je propao, Dante Egzum je mlad i povređen, tako da se posegnulo za Džordžom Hilom, organizatorom igre koji zna kako se igra u plej-of timovima.

Sve što se dešava u Solt Lejk Sitiju je daleko ispod radara, pravo niotkuda je bljesnuo Rodni Hud, Aleks Burks želi titulu najboljeg šestog igrača, a trener Kin Snajder konačno da dokaže da je pravi učenik Majka Kšiševskog.

Getty Images
Getty Images

Ipak, najzanimljivija ekipa na Zapadu, pored onih koji se bore za sam vrh, biće Minesota Timbervulvsi, koliko zbog našeg Nemanje Bjelice, toliko i zbog povratka Toma Tibodoa na veliku scenu, posle propasti projekta u Čikagu.

Flip Saunders je sebi napravio tim prepun talenata, ali nažalost nije uspeo da sedne na klupu i povede ih u pobednički pohod. Sem Mičel nije opravdao poverenje, mladi su prošle sezone i dalje bili “mnogo mladi”, a nedostatak Nikole Pekovića se značajno osetio.

Sada su Endru Vigins i Karl Entoni Tauns stariji za godinu dana, iskusniji, zreliji, pred sobom će imati čoveka koji ima autoritet i zna kako da radi sa talentima, a potpisivanje ruki plejmejkera Krisa Dana bi mogao da bude jedan od najboljih poteza sa ovogodišnjeg drafta.

U tom smislu, za poziciju bi morao da se zabrine Riki Rubio, a Bjelica bi kod Tibodoa konačno mogao da dobije ulogu koju zaslužuje, bez “ćoškarenja” i zamajavanja protivnika.

"Aj da preživimo, pa ćemo da vidimo"

U listi timova koji nemaju ama baš nikakve ambicije u narednoj sezoni nalaze se ekipe koje bi na ovim prostorima trebalo da imaju veliku pažnju, ako ni zbog čega drugog, onda bar zbog “naših” ljudi koji se na ovaj ili onaj način nalaze tamo.

Prosto je neverovatno kako je prošlosezonski projekat Sakramento Kingsa, koji je osmislio Vlade Divac, nije realizovan. Sve je bilo tu, i dominantan centar u liku Demarkusa Kazinsa i lucidni plejmejker (Radžon Rondo) i kreativni napadač (Rudi Gej)…

Getty Images
Getty Images

Srbi u eliti

U 30 ekipa NBA lige nastupaće ove sezone trojica košarkaša iz Srbije, Nemanja Bjelica, Nikola Jokić i Boban Marjanović.

Nemanja Bjelica nastavlja gde je stao prošle sezone, kada je upisao ukupno 60 nastupa za Minesota Timbervulvse, igrao po 18 minuta i postizao u proseku po pet poena, uz tri i po skoka po meču. Tokom leta se oporavio od povrede koja ga je odvojila od reprezentacije, a u predsezoni je imao nešto veću minutažu i skoro duplo bolji učinak, 11 poena i četiri skoka po meču. Njegovoj ekipi predviđa se plasman u plej-of, a Bjelici značajnija uloga nego u debitantskoj sezoni. Trener Tom Tibodo vidi ga kao "šestog čoveka".

I od Nikola Jokića se očekuje da nastavi sa napretkom. Posle leta u dresu reprezentacije i olimpijske medalje iz Rija vratio se u Denver, u predsezoni imao deset poena i sedam skokova po utakmici, a upravo tako je igrao i u svojoj prvoj sezoni u NBA ligi. Tada se izborio i za startnu petorku u ekipi ali i mesto u pet najboljih debitanata lige. U Koloradu očekuju da u budućnosti bude možda i ključni igrač tima, mnogi ga kao takvog vide već u drugom delu predstojeće sezone. Sada će, posle povratka Nurkića, najverovatnije na poziciju četiri. I Denver je na ivici, Nagetsi bi mogli u plej of ali bi sve više od toga bilo iznenađenje.

Treći Srbin u NBA je Boban Marjanović, i njegovu novu ekipu, Detroit Pistonse, čeka borba za plasman u doigravanje, a Marjanović u predsezoni nije igrao puno. Prošle sezone u dresu San Antonio Sparsa upisao je 61 nastup u regularnom delu sezone i plej-ofu, u proseku pet poena i nešto više od tri skoka po utakmici. U predsezoni je igrao na četiri utkamice, prosek mu je bio sedam poena i četiri skoka. Stigao je da rastereti Andrea Dramonda, ali će minutažu rezerve morati da deli sa Australijancem Aronom Bejnsom. Ugovor sa Pistonsima potpisao je i Nikola Jovanović, centar sa Univerziteta Južna Kalifornija, ali je sada slobodan agent.

Mnogo toga nije funkcionisalo, tim se ponovo raspao, a kako stvari stoje tome neće biti kraja ni tokom sezone, pošto se očekuje da Gej promeni sredinu. Trener Dejv Jeger će pokušati da urazumi igrača koji bi trebalo da bude prva napadačka opcija, a Kazins će morati ponovo sve da radi, možda čak i da prenosi loptu u napadački deo…

U Koloradu će se i ove sezone igrati lep, gotovo neamerički basket. Nikola Jokić je eksplodirao u svojoj ruki sezoni, drugu godinu “preko bare” će započeti kao startni centar, a rezerva će mu biti generacijski ispisnik – Jusuf Nurkić.

Evropska osovina pod obručima je razbijena puštanjem Žofrea Lovernja u Oklahomu, ali sve ostalo ostaje isto. Emanuel Mudije će morati da se uozbilji ukoliko želi da jednog dana bude respektabilan NBA plejmejker, Danilo Galinari “samo” treba da ostane zdrav…

“Američki” deo tima ima svoje zadatke, Kenet Farid definitivno mora da spusti masku “talenta” i da dokaže da je zaista kvalitet, dok energetske bombe u likovima Vila Bartona i Vilsona Čendlera čekaju da sa klupe donesu pometnju na parket.

Sve to nešto “mora”, “treba”, “samo”… Ta kombinacija daje samo jedan rezultat – duži letnji raspust, u čemu će im se pridružiti kolege iz Finiksa, Nju Orleansa i zlatno-ljubičastog dela Los Anđelesa.

Sansi su ponovo na kocki, klupu su poverili Erlu Votsonu koji pred sobom ima gomilu bekova sa nedefinisanim ulogama. Ako je problem postojao kad se se na jednom mestu našli Bledso, Tomas i Dragić, sada je još veći haos, sa daleko manjim kvalitetom.

Kvalitet nije bio sporan za Pelikanse, ali nije bilo rezultata da to potvrde. Entoni Dejvis počinje još jednu sezonu u statusu zvezde ekipe, sada bez podrške Gordona i Andersona, ali ni sa njima u ekipi nije bilo sreće u Nju Orleansu.

Neće biti ni ove sezone, a Dejvis bi mogao da porazmisli o tome da promeni sredinu, kako i njegov potencijal ne bi uvenuo sa franšizom koja kao da nema sidro i tone bez ikakvog plana i ideje.

Mogao bi da razmisli o Lejkersima… Baš oni već godinama čekaju novu zvezdu oko koje će graditi ekipu. Balast u vidu legende više ne postoji, “omladinci” su spremni na borbu, a Luk Volton se čini kao pravi čovek za kompletnu reorganizaciju. Trajaće ona, ne bi trebalo da se navijači Lejkersa zavaravaju i nadaju nekom brzom povratku u vrh. Naravno, čim se prizovu pameti i urade nešto sa ugovorom koji su dali Timofeju Mozgovu. 64 miliona je previše za ruskog internacionalca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.