Na radaru: Partizanova pobeda nad Tunom

Fudbaleri Partizana braniće u švajcarskom Tunu prednost od 1:0 iz prve utakmice. 'Crno-beli' su, i pored minimalne pobede, na dobrom putu da osmi put u poslednjih 11 sezona ostanu bar do decembra na evropskoj sceni.

Gol odluke postigao je Miloš Jojić a najbolji utisak ostavili su golman Stojković i štoper Obradović.

Podeli

Vladimir Stojković – povreda Milana Lukača na utakmici sa Ludogorecom uplašila je navijače Partizana ali ih je povratak reprezentativnog golmana potpuno umirio. Stojković je branio zrelo, bez grešaka i smirenošću pomogao odbrani da sačuva gol ‘crno-belih’. Istrčavao, kupio visoke lopte i zaslužio visoku ocenu.

Nikola Aksentijević – bolji nego u prethodnim mečevima, ambiciozan u pokušajima da pomogne napadačima, prodorom kreirao najbolju priliku Partizana u prvom poluvremenu. Sam na strani u većem delu susreta, bez grešaka opasnih po ekipu.

Milan Obradović – u finišu prvog poluvremena pokazao da je i u ovim godinama brži od mnogih mladih napadača. Odličan igrač koji je uspeo da pomogne Stankoviću i Aksentijeviću da i oni odigraju dobro. Ne samo zbog partije protiv Tuna pokazao da je daleko najozbiljnije pojačanje Partizana ovog leta.

Vojislav Stanković – sigurniji nego na ranijim utakmicama, dobar u vazduhu, nešto manje siguran kada lopta na zemlji. Uz veliku pomoć Obradovića uspeo da zaustavi sve pokušaje gostiju, nekoliko puta pokušao da ‘povuče’ akcije svog tima. Solidan.

Nemanja Petrović – klasičan bek iz Partizanove škole, spreman da se ubaci, krene napred. Rani žuti karton zaslužio posle jedne loše procene, korektno obavio posao u defanzivi. Kao četvrto rešenje Rašovića na levom boku nagovestio da može da postane igrač. Debi će pamtiti po tome što je Partizan pobedio bez primljenog gola.

Saša Marković – kao i uvek, pretrčao puno, pokušavao da kvari akcije Tuna, da pomaže saigračima kada krenu napred. U prvom poluvremenu bolji, vredan i odgovoran, bez puno rešenja kada ima loptu u nogama.

Erik Djemba-Djemba – na svežinu odigrao sa Ludogorecom, sada se vidi koliko je daleko od forme koja bi ‘crno-belima’ donela sigurnost na sredini. ‘Ispadao’, teško uspevao da prekine akcije gostiju, nije ni pokušao da pomogne u napadu. Lošiji i tromiji nego na prethodnim utakmicama.

Filip Malbašić – nešto bolji od Grbića, nedovoljno dobar za visoku ocenu. Nijednom nije stvorio priliku saigračima, još uvek pokušava da ‘uhvati formu’ posle duge pause.

Petar Grbić – veoma loš nastup igrača koji je stigao iz Olimpijakosa. Bez dobrih rešenja kada bi se izborio za prostor da uputi pas saigračima, bez dovoljno snage da se ‘ponavlja’. Ili zabrinjavajuće nespreman ili bez kvaliteta koji bi mogao da pomogne u utakmicama sa jačim rivalima.

Nikola Ninković – silno motivisan, malo mu je nedostajalo da postigne gol koji bi Partizanovu prednost pred revanš učinio velikom. Trudio se, grešio i bio koristan, igrač koji puno može al ii dalje pokazuje manje od toga. Promenio ritam igre ‘crno-belih’, za utakmicu sa tunom zaslužuje dobru ocenu. Asistent kod gola.

Saša Ilić – trudio se da pomogne u odbrani, imao jednu priliku u prvom poluvremenu, par dobrih dodavanja u nastavku. Nije Ilić iz prošle sezone ali protiv Tuna bolji i uverljiviji nego na prethodnim utakmicama.

Miloš Jojić – dobar na samom početku, bled u većem delu utakmice. Da je ostalo 0:0 možda bi bio tragičar zbog prilike u 35. minute. Zahvaljujući pobedonosnom golu junak utakmice. Miran i maksimalno fokusiran u trenutku odluke, ‘provozao’ odbranu švajcarske ekipe i pogodio.

Aleksandar Mitrović – uglavnom potpuno sam u borbi sa dvojicom ili čak trojicom čuvara, borben i odan klubu za koji igra, sve vreme aktivan i željan igre. Učinak slab ali sa energijom koja ekipi pomaže. Nedostajaće i Rašoviću i saigračima.

Vuk Rašović imao je pred ovu utakmicu više problema nego pred sve ranije. Jedan napadač 'u stroju', trojica pored terena 'u civilu', startna pozicija koja nije obećavala. Uspeo da ‘podigne ekipu’ posle loših igara, da dobro menja i ne zameni Jojića i pored loše igre.

Odlučio da mu počne Petrović i pogodio, za postavku sa jednim špicom nije odgovoran, drugog nije imao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.