Čime to raspolaže Vladimir Vermezović?

Fudbaleri Partizana u ponedeljak počinju pripreme za novu sezonu a među onima koji će se pojaviti u SC Partizan Teleoptik neće biti novih lica. Ekipu su tokom zime napustili Zvonimir Vukić, Nemanja Tomić, Radiša Ilić, Goran Lovre, Stefan Šćepović i Sreten Sretenović, 'precrtan' je Mohamed Zabija, a postoji mogućnost da još neko ode.

Podeli

Na spisku kandidata za transfer su Vladimir Stojković, Ivan Ivanov, 'crno-beli' bi da negde pošalju Kamaru i Eduarda a, u slučanu da bude ponuda, mogu da idu i Miljković, Lazevski, Volkov, Stanković...

Na osnovu učinka jesenas i rasporeda utakmica tokom proleća moguće je i da je ono što Vermezović ima sasvim dovoljno da se stigne do titule prvaka a čini se da je stav kluba da se prodaje lako a kupuje sasvim oprezno više posledica želje za štednjom nego dugoročna strategija.

Evo i kompletnog igračkog kadra jesenjeg prvaka i branioca titule iz Humske.

golmani: Vladimir Stojković, Nikola Petrović, Živko Živković

Neizvesno je da li će Stojković ostati u Partizanu s obzirom na želju kluba da ga proda, Radiša Ilić je postao trener golmana. Stojkovićev odlazak bi verovatno značio kupovinu, osim novinskih tekstova o tome da je izbor Branimir Aleksić iz Humske nije bilo konkretnih izjava.

odbrana: Aleksandar Miljković, Vladimir Volkov, Vojislav Stanković, Ivan Ivanov, Aleksandar Lazevski, Branko Pauljević, Stefan Aškovski, Miloš Ostojić, Žarko Tomašević

Sreten Sretenović je prodat korejskom Busanu, Ivanov bi lako mogao da napusti klub do kraja prelaznog roka, Miljkoviću i Lazevskom ugovori ističu u junu, prilično je očigledno da se na Stankovića ne računa i on će u januaru verovatno tražiti drugi klub. 'Crno-belima' ostaju, kako sada stvari stoje, dva desna beka od kojih jedan nije igrao cele jeseni, tri leva beka i jedan par štopera. Novo ime je Žarko Tomašević, nekada talentovan igrač koji dugo nije u takmičarskoj formi, moguća zamena za Ivanova i/ili Ostojića. Jasno je da jedan štoper nedostaje, jasno je i da postoji višak bekova ali se ne zna kako će se stvari odvijati tokom januarskog prelaznog roka. Mediji uveliko 'traže' zamenu za Ivanova, najzvučnija imena koja se pominju su Šuler i Bodurov, bez ikakvih potvrda iz Humske da je neko od njih dvojice 'meta'.

sredina terena: Nikola Ninković, Darko Brašanac, Dejan Babić, Saša Marković, Saša ilić, Miloš Jojić, Milan Smiljanić

Od igrača sredine terena Partizan je ostao bez Tomića (Genčlerbirligi) i Lovrea (Estegal), Vukićeva agonija završena je istekom ugovora, Kamara je po mnogo čemu 'bivši', ostao u ekipi do leta ili ne, Brašanac i Babić nisu pokazali da se na njih može ozbiljno računati pa bi Vermezoviću ostali Saša Marković, Milan Smiljanić, Saša Ilić, Miloš Jojić i Milan Smiljanić. Petorica dobrih veznih, u idealnim uslovima sasvim dovoljno, u slučaju bilo kakvih problema sa kartonima ili povredama, premalo. Rešenje bi mogao da bude Teleoptik i grupa igrača koji su spremni za 'unapređenje'.

napad: Eduardo, Marko Šćepović, Aleksandar Mitrović, Lazar Marković, Filip Knežević

Iako se o odlascima napadača najviše piše i priča, trenutno problema nema. Marko Šćepović će proći cele pripreme i tako steći uslove da pokaže deo onoga što treneri koji ga vode o njemu pričaju. Aleksandar Mitrović je i jesenas bio standardan, Lazar Marković može na dve pozicije, ostaje pitanje šta sa Eduardom i Filipom Kneževićem. Brazilac još nije stigao u Beograd, traje 'natezanje' Partizana i Sao Kaetana oko moguće pozajmice a plata igrača razlog je da ga u Humskoj vide kao kandidata za hitnu prodaju. Knežević jesenas nije igrao iako je doveden kao pojačanje prethodnog leta.

Partizan, trenutno, na spisku igrača ima 24 imena, za ukupno 15 takmičarskih utakmica tokom proleća to i nije toliko malo ali je pitanje da li su snage dobro raspoređene i da li svi na spisku imaju kvalitet potreban za dugoročnije planove.

Nema sumnje da će se 'slobodna mesta' popunjavati igračima Teleoptika, još krajem jesenjeg dela prvenstva pominjani su desni bek Marko Živković i trojica igrača sredine terena, Miloš Ljujić, saša Ivković i Nemanja Petrović.

Ostaje, kao i u svakoj pauzi, mogućnost da neko od mladih igrača kojih će biti uz prvi tim izbori mesto u takmičarskom pogonu.

Što se stručnog štaba tiče, i tu je bilo promena, otišli su Darko Belojević i Aleksandar Rogić, na klupu će Radiša Ilić i Igor Spasić.

Partizan pripreme započinje u ponedeljak, 14. januara, na Tari će se raditi od 15. do 22. januara, u turskoj Antaliji od 25. januara do 7. februara.

Prvu utakmicu u prolećnom delu Superlige 'crno-beli' igraju 27. februara u Borči.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.