Počinje nova Red Bull X-Fighters turneja

Posle najspektakularnijeg okršaja u istoriji Red Bull X-Fighters turneje u Londonu prošle godine, najbolja svetska fristajl motokros turneja se vraća u ove sezone sa novim vozačima, novim lokacijama i velikim brojem novih trikova. I ove godine će se samo vrhunski vozači međunarodne FMX scene boriti za titulu Red Bull X-Fighters šampiona.

JT Meksiko
Podeli

Među sada već tradicionalnim lokacijama kao što je Meksiko Siti i legendarno dvodnevno takmičenje u španskoj prestonici Madridu, ove godine će se naći i neke nove i uzbudljive lokacije. Drugo takmičenje od ukupno šest, koliko ih ima u turneji, održaće se u senci poznatog Sfinksa u egipatskom gradu Gizi, gde će suv vazduh i vrelo sunce sigurno naterati sportiste da otkriju gde su im granice izdržljivosti.

Sledeće takmičenje se održava svega par nedelja kasnije na Crvenom trgu Kremlja u glavnom gradu Rusije Moskvi, pre nego što se presele u legendarnu Batersi elektranu u Londonu, koja će još jednom napuniti elektricitetom kako publiku, tako i vozače. Konačno, X-Fightersi odlaze u večni grad Rim, gde će biti krunisan Red Bull X-Fighters šampion na spektakularnom finalu sezone.

Prošla sezona bila je puna prevrata, na kraju je Amerikanac Nate Adams osvojio titulu pred 20.000 ljudi u u Londonu. Ovaj godine, Adams se vraća u nadi da će odbraniti titulu i obezbediti sebi mesto među velikanima Red Bull X-Fighters turneje. Među najopasnijim konkurentima će mu biti višestruki svetski rekorder Robie Madison iz Australije, koji se nada da će ove godine obezbediti pobedu nakon što je 2008. i 2009. godine osvojio treće i drugo mesto.

I dok su Adams i Maddison već obezbedili sebi mesto u turneji ove sezone zahvaljujući jakim nastupima prošle godine, novi format X-Fighters turneje znači da će mnogi najbolji svetski FMX vozači morati da zasluže priliku da se bore za titulu u kvalifikacijama. Samo najboljih šest vozača iz prethodne sezone – Nejt Adams, Robi Medison, Eigo Sato, Mat Rebo, Dani Tores i Livaj Šervud, imaju poziciju u ovogodišnjoj turneji. Za preostalih šest mesta će se boriti osmorica vozača, uključujući neke od vrhunskih FMX takmičara na planeti, koji moraju da dokažu svoje veštine u Meksiku pred međunarodnim panelom sudija, kao i 43.000 meksičkih fanova punih entuzijazma.

Red Bull X-Fighters svetska turneja 2010:
16. april: Meksiko Siti, Meksiko
14. maj: Giza, Egipat
26. jun: Moskva, Rusija
22/23. jul: Madrid, Španija
14. avgust: London, Velika Britanija
1. oktobar: Rim, Italija

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.