Ludnica u Madridu

Utakmicu u nedelju niko u Madridu ne želi da izgubi. Blagajne na stadionu Santijago Bernabeu su karte za utakmicu Reala protiv Majorke u nedelju rasprodale još prvog dana, a klub je do danas sa raznih strana primio preko 50 000 molbi za ulaznicu. Tapkaroši već uveliko koriste priliku da dobro zarade, a cene karata se kreću i do 800 eura na internetu...

Ana Kržavac Španija
Podeli

Navijači Reala koji veruju da je ovo najzanimljivija sezona Primere u istoriji čine sve moguće da bi došli do karte za utakmicu. Već nekoliko dana na stotine ljudi ne ide na posao da bi kampovalo ispred stadiona očajnički očekujući da se pojave tapkaroši, koji u proseku za jednu kartu naplaćuju oko 300 eura. Sam klub je dobio preko 50 000 individualnih zahteva za kartu za utakmicu, od čega preko 10 000 od predstavnika raznih medija. Zvaničnici kluba čine sve što je u njihovoj moći da odgovore na hiljade poziva koje dobijaju svaki dan, od kojih neki uključuju ponude za ulaznice u vrednosti od nekoliko hiljada eura.Pretpostavlja se da će se do nedelje broj molbi za ulaznice povećati na preko 100 000.

Stadion Santijago Bernabeu prima malo više od 80 000 ljudi, od toga 68 000 navijača sa sezonskim propusnicama. Ostatak se deli raznim gostima i prodaje na blagajnama, koje obično bez karata ostanu u roku od nekoliko sati. Do danas, cene su se približile neverovatnoj sumi od 1000 eura, a veruje se da će se taj broj još uvećati pred početak samog spektakla.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.