Krstić:"Za sada je fenomenalno"

Dalas Maveriksi su u subotu na domacem terenu pobedili Nju Dzersi Netse sa 98:93. Medju najefikasnijim Netsima bio je i nas reprezentativac Nenad Krstic sa 13 poena i 5 skokova za 33 minuta u igri. Sedeci u svlačionici odmah pored nove zvezde Nju Džersija, Vinsa Kartera, Nenad je u razgovoru za B92 strpljivo odgovarao na mnogobrojna pitanja:

Nikola Olić B92
Podeli

- Ove nedelje si imao odlične proseke, 10 poena, 6 skokova, i u Dalasu si nastavio sa odličnom igrom. Kako ocenjujes svoj učinak u dosadašnjem toku sezone? 

"Dobro je, moram da budem zadovoljan jer sam dobio veliku minutažu i veliko poverenje trenera kao 'rookie'. Ne može svaki 'rookie' da dobije takvo poverenje trenera. Zadovoljan sam svojim učinkom jer je situacija u klubu takva da imamo 3 zvezde, tri All-Star igrača i normalno je da se ide najviše na njih. Ja u tojsituaciji dobijam više prostora." - Jedna od tih zvezda je bivši igrač Maveriksa, Džejson Kid... "Igranje sa Kidom je neverovatno. Bitno je samo da trčiš i da gledas u njega. Samo da si na sekund sam -- dobićeš loptu. I to mi sigurno dosta znači u prvoj sezoni. Pitanje je dali bi bilo ovako dobro da Džejson Kid nije tu jer on sve ostale igrače pravi mnogo boljim nego što jesu."

- Pored Kida sada u timu imaš i Vinsa Kartera: 

"Što se mene lično tiče, ja od toga mogu samo da profitiram.Što više zvezda u timu, ja imam veći prostor jer se odbrana koncentriše na njih i ja imam dovoljno prostora. Svi su nesebični i hoće da dodaju loptu kad sam slobodan. Prezadovoljan sam kako se za sad stvari odvijaju." Zbog greške u odbrani, Nenad je već u petoj minuti prve četvrtine završio na klupi.  "Normalno je da imam oscilacija - jos uvek sam mlad, 'rookie' sam i  imam 21 godinu, tako da ne mogu svaku utakmicu da započnem dobro.
Kad sam igrao u Srbiji, u proseku je bilo 40 ili 50 utakmica po sezoni, i to nedeljno najviše dve. Ovde se igra svaki drugi dan, nekad igras za redom 'back-to-back' utakmice tako da se još uvek navikavam na to. Ima dosta putovanja i to je problem za mene jer sam ja više domaćin čovek, igram kući a posle odmaram. Evo skoro je pola sezone i jedva čekam All-Star pa da odmorim nedelju dana
" objasnio je Krstić.

- Pomenuo si razlike u igranju u SAD i SCG, kako se trenira kod Lorensa Frenka? 

"Kad sam došao ovde, sve je bilo za 180 stepeni drugačije, od jezika, kulture, hrane pa sve do treninga. Mi u prošlih nedelju dana nismo imali trening, samo stignemo da šutiramo. Teško je igračima koji igraju da održavaju formu tokom cele sezone pogotovo kad si na putu. Ja sam se navikao na drugi ritam, trenirao sam po šest sati dnevno. Trening ovde nije ni pola našeg, ali ja sam se trudio da dolazim ranije i odlazim kasnije sa treninga. Ranije, kad nisam dobijao ovoliko minuta, bilo je situacija da dodjem ujutro i treniram ceo dan i izgubim osecaj za vreme. Izadjem napolje i vidim da je već pao mrak. Nervirao sam se što ne igram pa sam tako izbacivao negativnu energiju".  -

Kako osećaš da su te prihvatili u timu? Kad si pre nekoliko nedelja bio izbačen sa utamice zbog 'lakta', dobio si veliku podrsku igrača, Džeferson se ponudio da plati novčanu kaznu, ako te liga bude kaznila?

"Imam fenomenalnu podršku, da sam mogao da biram ne bi mogao bolje da izaberem, ljude, igrače, ceo klub."

- Posmatrao sam trening pre utakmice, primetio sam da si bez problema komunicirao sa trenerima i sa drugim igracima. Da li ti je engleski jezik problem? 

"Jos uvek je problem, veliki problem" kroz smeh je objasnio Krstić. "Pa ide, još uvek je to loše, ali napredujem svakog dana, naučim po nešto novo. Kad sam došao nisam mogao da sastavim prosto-proširenu rečenicu. Zoran (Planinić) mi je dosta pomagao u početku" - Da za kraj promenimo temu na domaću košarku, evropsko prvenstvo i našu reprezentaciju... "Moja dva cilja i dva sna kad sam počeo da igram košarku bila su da igram u NBA i za našu reprezentaciju. Ako dobijem poziv, normalno da ću se odazvati. Video sam našu grupu, igramo sa Španijom, u poslednje vreme nam 'ne leže', ali pokušaćemo da ih pobedimo na domaćem terenu", izjavio je Krstić u razgovoru sa B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.