Počelo je, počelo... i to derbijem

Srpska liga je počela i odmah na početku najjači duel takmičenja. Šampion Partizan protiv extra pojačane Vojvodine. Za pobedu su crno beli morali da rade svih 40 minuta, na parketu nije bilo Krstića (I do decembra će biti lišeni njegovog učinka...nije tajna da se očekivala njegova MVP sezona ), ali je njegove minute potrošio Kosta Perović, i ostavio odličan utisak, možda uspeo da “slepima pored očiju” pomogne da progledaju kada je njegova budućnost u pitanju.

Podeli

Srpska liga je počela i odmah na početku najjači duel takmičenja.

Šampion Partizan protiv extra pojačane Vojvodine. Za pobedu su crnobeli morali da rade svih 40 minuta, na parketu nije bilo Krstića ( I do decembra će biti lišeni njegovog učinka...nije tajna da se očekivala njegova MVP sezona ), ali je njegove minute potrošio Kosta Perović, i ostavio odličan utisak, možda uspeo da “slepima pored očiju” pomogne da progledaju kada je njegova budućnost u pitanju.

Opet smo svedoci najrazličitijih ocena istog dogadjaja . Kao aktivan učesnik ove utakmice, rekao bih da je kvalitet bio u “oktobarskim” granicama-početak je lige, vremena i rada nije bilo dovoljno da sve izgleda tecno i uigrano.Ako rezultat prve utakmice može da promeni ostatak sezone, onda bi se to moglo desiti Lavovima, koji su hrabro najavili borbu za Suproligu, znači za prva 4 mesta.

Poraženi su kod kuće od Mašinca ( koji bi pre da opstane tu gde je, nego da produžava sezonu ) i to automatski menja njihove ambicije, a da o dodatnom pritisku na stručni štab i ne govorimo.

Sloga ima domaći teren, to smo mnogo puta isticali, a ove godine uz to i prilično kvalitetan i veoma iskusan tim. Atlas sa novim trenerom ( promena izvedena čitava 3
dana pred ligu ) i bez playmakera ( Čarapić ), ali bez bodova sa gostovanja.Zastava se nekako “skupila” posle raznoraznih priča i nezvaničnih najava o nemogućnosti takmičenja.

Takodje novajlija, ali sa drugačijim profilom ljudi tzv.prijatelja kluba, Ergonom je na startu pobedio u Kragujevcu i pokazao da pare nisu, bar za sada, loše potrošene.

I Spartak nije u bog zna kako dobroj situaciji kada je logistika u pitanju. Tim slabiji od proteklih sezona, ali ima talentovane “dece” koja će kroz ovu ligu imati šansu da pokažu gde su i za šta su ( spremni ). OKK je potpuno promenio tim, stručni štab je takodje nov, ali je kvalitet na strani gostiju, te se Luka Pavićevic mogao radovati svojoj prvoj zvaničnoj pobedi u ulozi trenera.Nekada su to bili “hemijski obračuni”, prilično neizvesni i uzbudljivi, ali ne i ovoga puta. Hemofarm je svoj put ka tituli počeo pobedom u Leskovcu. Novi trener,novi tim, videćemo kako ce to izgledati u nastavku.

Crvena Zvezda je na čelu tabele Jadranske lige, sa 3 pobede iz 3 kola. Poslednje radovanje je “palo” posle utakmice sa Cibonom (sigurno najkvalitetnije ekipe posle
CZ...ostatak lige je manje kvalitettan u odnosu na proslu sezonu ), prilično uzbudljivog meča sa čudnim tokom. I jedna i druga ekipa su imale svoje “minute”, ali verujem da Sagadina ne raduje način na koji je Zvezda dopustila gostima da se vrate u meč, posle zaista odlicnog početka crveno belih.

I za domacina važe ista pravila – sastav je značajno promenjen tek nekoliko dana pre ( dovedena dvojica igrača na kojima će se zasnivati igra ) i ne mož se očekivati da
igraju “žmurećki”. Ponovo se Jeretin nameće, ali je i Dozetov učinak za svako poštovanje. Treba napomenuti jos jednu stvar – Zvezda ima duuuboku klupu, visoki
ritam ce sigurno biti njihovo osnovno oružje.

Reflex, bivši FMP, je napravio rez, opet je promenjen veliki broj igrača, sa tendencijom da se težište igre prebaci na mladje igrače. Posle dugo vremena nema zaštitnog znaka ove ekipe , tandema Nikolić – Aškrabić ( prvi je u Efesu, drugi nadam se u NBA ), ali i dalje ima poznatih lica. Djurović je sam odabrao ovakvu ekipu ( ili ona njega ) i normalno je da nema održavanja stalnog nivoa u igri, i to će verovatno potrajati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.