Sasvim ozbiljno prvenstvo

Prošle sezone tiutlu je osvojila Crvena Zvezda, četvrtu u istoriji, a ove godine dve ekipe boriće se za naslov najboljeg tima SiCG - novosadska Vojvodina i Budvanska rivijera.

Podeli

Vojvodina - Ipak, broj 1!

Novosađani su osvojili 11 tutula u poslednjih 16 godina, afirmisali veliki broj evropskih asova, a u sastavima nacionalnih timova u poslednjoj deceniji skoro da nije bilo igrača koji bar neko vreme nisu igrali u crveno-belom dresu. Prošla godina nije bila uspešna, titule u Novom Sadu nema od 2000., pa su ovog leta napravljene velike promene, vratili su se Đula Mešter, Slobodan Boškan i Vasa Mijić, uz Gorana Marića, Kozića, Radića i Roganovića stvoren je tim koji bi morao da osvoji prvenstvo. Neće biti ni prvi ni poslednji put da favorit to ne ostvari ako Novosađani ne završe plej of pobedom, ali, čini se da su tom cilju najbliži.

Budvani - jedini pravi rival?

Budva kao grad ima jednu titulu, 2001. godine Budvanska rivijera ostvarila je taj uspeh, a sada su najozbiljniji konkurenti Vojvodini, u najgorem slučaju, ekipa najbliža drugoj poziciji. Veterani, ali i dalje sjajni igrači, nekadašnji reprezentativci Đorđe Đurić i Vladimir Batez trebalo bi da donesu sigurnost ekipi, a iskusni Kardaš, Ristić, Ilić i Modev uz nekoliko talentovanih dvadesetogodišnjaka zaključuju spisak igrača tima koji ćče i ove sezone voditi Cvetko Pajković.

Šampioni - slabiji nego prošle sezone

Tim Željka Bulatovića teško će ponoviti uspeh od prošle godine, veteran Dejan Brđović imaće dobru podršku u Petkoviću, Rakiću i Perošu, a ozbiljno pojačanje 'crveno-belih' je Hamza Zatrić, povremeni reprezentativac. Učesnici Indesit Lige šampiona na papiru su slabiji nego favoriti za titulu, ali ni prošle godine se nije moglo naslutiti da će završiti kao prvi, a tako je bilo...

Budućnost sa mladim timom

Podgoričani imaju jednu titulu prvaka, iz 2002. godine, kada su bili uspešniji u 'crnogorskom' finalu, a sada, po rečima trenera Kolakovića, pomoćnika Ljubomira Travice sa EP u Nemačkoj, imaju vrlo mladu ekipu koja može da se umeša u borbu za vrh. Pored prošlogodišnjih aduta Rackovića, Bjelice, Čajića i Ilića u Budućnosti je i odlični korektor Mladen Majdak, koji je od početka u problemu sa 'Varvarima' zbog nekih od ranije nesređenih računa. Tim za polufinale plej ofa.

Partizan, Smederevo, Mladi radnik - sredina tabele

Beogradski 'crno-beli' nisu tim za velika dostignuća, ali jesu u perspektivi ozbiljna ekipa. Mladi tehničar Novoselac koristiće sezonu za sticanje iskustva, Partizan ima i Rosića, Bakalova i Đorđevića, a podatak da je najstariji igrač, Gluvajić, rođen 1980. godine govori dovoljno.
Babmi Mladi radnik iz Požarevca i ove godine biće nezgodan domaćin, a krajnji domet tog tima moglo bi biti polufinale plej ofa. Najzvučnije ime je veteran Slavkov, slično je i u Smederevu, gde će Bošković, Tošković i Petrov imati podršku dvadesetogodišnjaka.

Borac Starčevo, Putevi Ivanjica i Ribnica Kraljevo - 'ostatak lige'

Već rezultati prvog kola, gde su od ove tri ekipe samo Ivanjičani, na svom parketu, osvojili bod protiv Partizana, govore da su ove tri ekipe nešto slabije od ostalih, a u duelima sa kanidatima za visok plasman praktično bez šansi. Ali, prvenstvo je dugo, i ranijih godina bilo je iznenađenja, pa se ni sada ništa ne može tvrditi, na proleće ćemo znati ko je kako odigrao sezonu. Sudeći po rezultatima prvog kola, nešto se ipak može naslutiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.