Paunović: Sosijedad obeležio sezonu u Španiji

Približava se završnica fudbalske sezone u Evropi. Ekipa Tenerifa i pored velikih ambicija neće uspeti da se vrati u primeru, iako povremeni reprezentativac SCG Veljko Paunović igra jednu od najboljih sezona u karijeri. U razgovoru za B92, Paunović govori o favoritima za titulu u španskoj drugoj ligi, svom učinku u ovoj sezoni, povratku u primeru, kandidatim za prvaka Španije,epizodu Radomira Antića u Barseloni i mogućem dolasku Bekama u Madrid....

Podeli

"Mi smo izgubili sve šanse za povratak u primeru, što znači da ćemo preostalih 8 kola igrati bez ikakvog takmičarskog motiva. Medjutim, obzirom da smo profesionalci, moramod a damo sve od sebe i završimo na pravi način ovu sezonu. Kako sada stvari stoje za titulu će se boriti Mursija, Albasete i Saragosa, a tu je i Levante Pedje Mijatovića koji se bori za ulazak u primeru".

Veljko je ove sezone uz odlične igre postigao i 15-golova, što je najbolja preporuka za povratak u primeru:

"Lično sam zadovoljan dosadašnjim učinkom. Postigao sam 15 golova u ovoj sezoni, što je moj najbolji učinak od dolaska u Španiju. Naravno, mnogo više zadovoljstva doneo bi mi plasman Tenerifa u primeru. Pokušaću da još više poboljšam svoj učinak do kraja zbog navijača i uprave koji su me ovde odlično prihvatili".

Kakav fudbal se igra u drugoj ligi Španije ?

"Druga liga je veoma dobra, mislim da bi se mnogi iznenadili kvalitetom fudbala u «segundi». Ekipe su odlično pripremljene. Igra se dosta defanzivno, rezultat je u prvom planu, a uspeh je ne primiti gol. Tu ima malo prostora za napadače, a u timovima je dosta igrača koji imaju zavidno prvoligaško iskustvo. Po opštem mipljenju španska segunda je najbolja druga liga u Evropi".

Osvrt na tabelu i igre klubova u elitnoj ligi. Sosijedad i dalje izdržava veliki pritisak Reala, u trku se uključila i ekipa Deportiva ...

"Iznenadjenje godine je ekipa Real Sosijedada, to je sada svima jasno. Igraju najkonstantnije i prikazuju najbolji fudbal uz Real Madrid. Medjutim «kraljevski klub» koji je po mom mišljenju ubedljivo najbolji tim u Evropi, je favorit za osvajanje titule. Tu je i Dešportivo koji se uključio u šampionsku trku, a njihov adut je Roj Makaj, koji je u ovom trenutku jedan od najboljih napadača u Evropi. I ove sezone španska primera pokazuje da je jedna od najjačih liga u Evropi. Igra se lep, napadački fudbal".

Antić i Barselona...

"Antić je za kratko vreme uspeo da postigne rezultate sa Barselonom koji su izazvali veliku pažnju javnosti u Španiji. Preuzeo je tim u najgorem mogućem trenutku, kako se ovde kaže na «urgencijama», kada bi malo koji trener skupio hrabrost i preuzeo ekipu.Pokazao je još jednom da može da vodi svaki tim, a videćemo kako će biti ako mu se ukaže prilika da pripremi ekipu, i vodi je kroz celu sezonu.Ja mislim da će ih vratiti na visoke pozicije".

Novi transferi u Španiji ?

"Za sada se najviše priča o dolasku Dejvida Bekama u Real. Iako su predstavnici kluba već nekoliko puta demantovali dolazak reprezentativca Engleske, mislim da mediji u Španiji imaju dosta proverene informacije, i mislim da tu ima nečega. Posebno tu mislim na snagu medija u Španiji, koji su u stanju da preokrenu situaciju. Očekujem da će se o ovoj temi tek pisati, ali ipak za sada klubovi su fokusirani na finiš sezone, pošto dosta klubova nije izborilo opstanak, a vodi se i velika borba za mesta u evropskim kupovima".

Fudbaler Tenerifa ( koji je pod ugovorom sa Atletikom iz Madrida) najavio je siguran odlazak sa «rajskog ostrva»:

"Imam dosta ponuda, jer je moja dobra sezona prilično zapažena. Očekuju me pregovori sa Atletikom, tu je još timova iz primere, čak i iz samog vrha, a ima i nekoliko ponuda Bundesligaša. U svakom slučaju sledeće godine sigurno igram u prvoj ligi".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.