Paunović: Druga liga je prolazna stanica za mene

Nakon serije slabih igara, odlaskom Linena, tim je počeo da igra na nivou očekivanja sa početka sezone... Dolaskom trenera Amarala pobedili smo u tri utakmice u nizu, a naš skok na tabeli je primetan.Trenutno smo 7. na tabeli sa 8 bodova zaostatka u odnosu na klubove u vrhu, i od mesta koje vodi u primeru. Ima još dosta kola, i puno vremena da se priključimo klubovima u samom vrhu. Naravno, uslov je da nastavimo sa ovakvim igrama i održimo pobednički mentalitet koji trenutno imamo.

Podeli

Doveden si na ostrvo kao igrač koji bi trebalo da bude glavni oslonac tima u nameri da se brzo vrati u elitu. Koliko si zadovoljan svojim igrama u sezoni ?

Lično sam zadovoljan. Postigao sam osam golova, prvi sam strelac ekipe. Znam koje su mi mogućnosti, i da mnogu mnogo bolje. Ipak, na prvom mestu srećan sam što su ljudi i klubu i navijači zadovoljni mojim učinkom, što automatski utiče i na moje samopouzdanje.

Kvalitet 2.španske lige ove sezone...

Ima dosta ekipa koje su do pre nekoliko godina bile prvoligaši, i to sigurni prvoligaši. Stcajem okolnosti, finansijskom krizom tu su u drugoj ligi, ali se grčevito bore da se vrate u primeru. Ne samo klubovi, u sekundi ima i dosta prvoligaških igrača. Počnimo od Mijatovića, Idijakez u Ovijedu, u našem timu tu su Marioni, Ivan Ania, Barata. Ima tu još igrača, i to uslovljava da je kvalitet ove godine bolji. Medjutim, i dalje je to u poredjenju sa primerom dosta slabija  liga, kojoj mediji ovde u Španiji posvećuju veliku pažnju. Što se mene tiče, ovo je prolazna varijanta, interesuje me samo prva liga.

Primera ove sezone. Veliko iznenadjenje predstavlja prvo mesto Real Sosijedada i loše igre Barselone. Ipak, u samom vrhu ove godine nalaze se španski velikani...

Prva španska liga je izuzetno kvalitetna. To se vidi i po rezultatima u Evropi. Četvorka koja igra u Ligi šampiona je u punoj takmičarskoj formi, i očekujem da ove nedelje zabeleže dobre rezultate. Ono što je najpozitivnije ove godine je što se jedan Real Sosijeda nalazi na prvom mestu i to posle toliko kola. Igraju odličan fudbal, a nose ih Kovačević i Turčin Nihat. Taj uspeh je važan što jedna ekipa koju ne svrstavaju u vrh španskog fudbala  podstiče i druge timove tog ranga da postižu dobre rezultate, i da se automatski i kvalitet igre u ligi još više podigne. Drago mi je zbog njih, zato što je tamo i naš Darko Kovačević.

Naših igrača u španskom fudbalu je sve manje, pa je dolazak Radomira Antića na trenersku klupu velike Barselone od opšteg značaja kada su fudbaleri iz Srbije i Crne Gore u pitanju...

Veoma mi je drago što je Radomir Antić preuzeo Barselonu. Klubovi poput Reala, Atletika i Barselone su timovi gde po kvalitetu Antić i pripada.Njemu je potrebno samo malo vremena i dobrih rezultata na startu šampionata. Osim 4 osvojena boda, vidljiva je veća motivacija igrača.

Što se tiče značaja za sve nas ovde, toga što je Antić postao trener Barselone, on je ogroman. Ponovo se priča o nama ovde, ovde se teško opstaje, a on je jedini koji je uvek bio na nivou i u centru pažnje. Pre nego što je preuzeo Barselonu, bio je komentator najslušanije radio stanice u Španiji. On nas jeuvek predstavljao na najbolji način.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.