Mateja Kežman za B92: Voleo bih da odem u Englesku

U priči koja sledi, moći ćete da pročitate Kežmanovu priču o trenutnoj situaciji u PSV-u, šansama kluba da osvoji titulu, ostane u igri za Kup UEFA, o njegovim sjajnim partijama i mogućnosti da promeni klub...

ekslkuzivno za B92, fudbaler PSV-a, Mateja Kežman.
Podeli

"Što se mene tiče, stvarno sve ide kako treba. U prvenstvu Holandije na 11 utakmica postigao sam 13 golova. Protiv Herenvena sam postigao dva veoma važna gola, jer su gosti imali prednost od 0:1. Zatim smo uspeli da preokrenemo rezultat i pobedimo na kraju sa 3:1. Drago mi je što sam dao stvarno lepe golove i što se nalazim u sjajnoj formi. Dolaskom trenera Hidinka dobio sam puno poverenje i puno samopouzdanja. Čovek me je samo pustio da igram fudbal, što mi je stvarno trebalo. Ovo je treća sezona u PSV-u i potpuno sam sazreo kao igrač".

Kakva je situacija u PSV-u ? 
"U prvenstvu igramo dobro, nemamo nijedan poraz. Delimo prvo mesto sa Ajaksom. Jedne nedelje su oni prvi, druge nedelje mi u zavisnoti ko pobedi, a ko igra nerešeno. Mislim da će do kraja biti jako uzbudljivo, jer, realno, mi i Ajaks imamo najbolje ekipe. Fejnord zaostaje malo iza nas i sledeće nedelje je veliki derbi kada nam dolaze u goste. Pobedom bi im odmakli nekih 7-8 bodova".

Kako komentarišeš činjenicu da niste uspeli da ostanete u Ligi šampiona ?
"Što se Evrope tiče ne ide nam onako kako smo očekivali, ali treba biti realan. Dobili smo tešku grupu sa Dortmundom, Arsenalom i Okserom. Ako se pogledaju tabele liga u kojima igraju ovi klubovi, Dortmund je skoro prvi u Nemačkoj, Okser je prvi u Francuskoj, a Arsenal skoro prvi u Engleskoj. Mi smo prvi u Holandiji, tako da je grupa stvarno mnogo jaka. Mislim da smo mogli više. Imali smo nesreću da izgubimo kod kuće od Arsenala i Dortmunda ... donekle našim greškama, ali šta je tu je. U utorak igramo u Londonu protiv Arsenala, moramo da se čupamo, da probamo da osvojimo tri boda, kako bi se bar plasirali u Kup UEFA".

Šta je sa ponudama ostalih klubova i da li ćeš menjati sredinu već na zimu ? 
"Od ponuda nema ništa konkretno. Čujem da su se pojavile informacije kod nas da idem sigurno u Lacio, Milano... Od toga za sada nema ništa. Nijedna konkretna ponuda nije došla u klub, da neko kaže »nudimo 20, 30, 40 miliona za Kežmana. Da li je to u redu ?«. Znači toga još nije bilo. Još uvek je to u stilu »rekla-kazala«. Očekujem da od nove godine krenu neke konkretnije ponude. Što se mene tiče, ja sam najviše zainteresovan za Englesku, na čemu ljudi koji su oko mene i rade, pokušavaju da ostvare kontakte. U Engleskoj se igra najlepši fudbal, oni najbolje plaćaju, a stil života je sličan kao i ovde. Dakle, nema karantina, nema pritiska kao u Španiji i Italiji, ima se vremena za porodicu, što je meni i najbitnije. Medjutim, ne bi nikome zatvarao vrata, sve je otvoreno. Ja bih voleo da ostanem do juna u PSV-u, da još jednom, eventualno, osvojimo titulu šampiona i na taj način se oprostim od kluba".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.