Čuvam "municiju" za velike utakmice

Fudbaleri Lacija pobedom od 1:0 u Torinu nad istoimenom ekipom, i ubedljivim trijumfom u 1.kolu kupa UEFA nad grčkim Ksantijem, popravili su slab utisak sa starta šampionata ( poraz Od Kjevo Verone na Olimpiku od 2:3). O startu sezone Dejan Stanković za B92 kaže:

Ekskluzivno za B92, Dejan Stanković, fudbaler Lacija
Podeli

Ta utakmica protiv Kjeva bila je malo čudna – šta da kažem, dugo smo čekali da taj šampionat počne, bili smo dosta nervozni, sa teškim nogama. Ali, dobro je da smo se brzo trgli, prvo smo ubedljivo dobili Ksanti u 1.kolu kupa UEFA, a zatim i Torino u šampionatu. Mnogo teško gostovanje, i ovom pobedom smo pokazali da imamo kvalitet i da ova ekipa ima karakter.

O svojoj formi...

Ja sam  još ranije naglašavao da su mi samo potrebne utakmice. Evo, odigrao sam ih tri u nedelju dana i to sve po 90 minuta. Protiv Kjeva samo odigrao dobro možda nekih 30-ak minuta, ali sam zato protiv Grka i u nedelju protiv Torina dao sve od sebe.

Protiv Kjeva sam pogodio stativu, protiv Ksantija prečku, a u Torinu još dve stative. Nemam ni sreće na startu, ali polako vreme je pred nama – čuvam te metke za neke važnije utakmice.

Razlika izmedju Zakeronija i Manćinija...

Ja nisam imao nikakvih problema ni kod Zakeronija, znači i kod njega sam bio starter. Manćini je doneo neki mir u ekipu. Navijači su uz njega i daju mu podršku. Radimo dosta, puno treniramo.

Neizbežno pitanje – šanse Zvezde protiv Kjeva...

Fudbaleri Kjeva su odigrali protiv nas jednu izvanrednu utakmicu. Ali mislim da oni nisu navikli da igraju da igraju u tempu sreda – nedelja. Mislim da se to odrazilo i na njihov poraz od Breše u 2.kolu.

O igrama jugoslovenskih klubova u kupu UEFA i šansama Partizana, Sartida i Crvene zvezde...

Veoma pozitivne. Jugoslovenske ekipe su dosta pokazale u prvim utakmicama i ja im držim plačeve, kako Partizanu, Sartidu, tako i mojoj Crvenoj zvezdi. U Beogradu su pokazali da mogu da iznenade Kjevo. Žao mi je zbog Pjane i što ga neće gol u poslednje vreme. Mislim da je samo važno da su navijači uz klub – ostalo će doći sve na svoje mesto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.