Novogodišnji paketić

Nenad Pagonis za B92: Kikboks više nije na marginama

Godina iza nas bez sumnje bila je jedna od najuspešnijih u istoriji srpskog kikboksa, a kruna je došla u vidu profesionalne svetske titule Nenada Pagonisa. Novosađanin je titulu osvojio u disciplini lou kik, tokom spektakularnog meča koji su svi mogli da prate na televiziji B92, a novi izazovi čekaju ga već u januaru. Pagonis je u novogodišnjem intervjuu za B92 pričao o izazovima, šta misli o debiju Darka Miličića u ringu i još nekim temama...

Sportski intervju utorak 6.01. 11:50 -> 11:00 Komentara: 12

Sava Ranđelović za B92: Dočekom na balkonu ostvario san

Vaterpolo reprezentacija Srbija jedna je od ekipa koja nas nikada nije razočarala i koja redovno donosi medalje sa velikih takmičenja. U 2014. godini izabranici Dejana Savića potvrdili su dominaciju pokorivši Svetsku ligu, Evropsko prvenstvo i Svetski kup.

Igrač Crvene zvezde Sava Ranđelović već više od dve godine igra za nacionalni tim naše zemlje u kojem ima važnu ulogu. U novogodišnjem intervjuu za B92, Ranđelović se osvrnuo na 2014. godinu, najavio izazove koje su pred našim vaterpolistima, ali i govorio o situaciji u Crvenoj zvezdi i ciljevima za 2015.

Sportski intervju ponedeljak 5.01. 22:00 Komentara: 5

NBA: Ko je glavni favorit za titulu?

Još u oktobru je bilo jasno da će nova NBA sezona biti jedna od najneizvesnijih u poslednjih desetak godina, te da će doći do promene snaga. Prethodnih godina smo pored standardnog San Antonija među favoritima za titulu imali Majami, Oklahoma Siti, L.A. Kliperse, Indijanu, Bruklin...

Sada su glavni konkurenti šampionima Sparsima "nova" imena – Klivlend, Golden Stejt, Čikago, Portland, uz još nekoliko velikih iznenađenja. Iako su svi očekivali da će povratkom LeBrona Džejmsa i dolaskom Kevina Lava Kavalirsi da se prošetaju do titule, prva dva meseca sezone su pokazala da to neće biti tako jednostavno.

Aleksandar Kovačević ponedeljak 5.01. 19:00 Komentara: 126

Aleksandra Krunić za B92: WTA tur? Imamo problem u glavi

Pažnju svetske teniske javnosti privukla je u Njujorku, kada je iz kvalifikacija stigla do osmine finala. Fascinantna na terenu, ali i van njega, u novogodišnjem intervjuu sa Aleksandrom Krunić razgovarali smo o brojnim oblastima – podsetili smo se US opena, otkrili šta igračici prolazi kroz glavu tokom mečeva, a Aleksandra je istakla i da joj je cilj za 2015. godinu plasman u Top 50.

Govorili smo i o teretu očekivanja, o tome kakva bi trebalo da bude uloga trenera, ali i odnosima na WTA turu.

Dotakli smo se i vanteniskih tema – Krunićeva je otkrila šta ne voli kod Srbije, zašto joj se dopadaju Amsterdam i Melburn, a razgovarali smo i o ritualima, društvenim mrežama, dokumentarcima, knjigama...

Sportski intervju ponedeljak 5.01. 16:00 Komentara: 74

Dušan Domović-Bulut za B92: Basket je rokenrol

Za njega je basket bio prilika da ostvari svoje snove, a svetski tron je dokaz da je to i učinio. Tokom godine koja je iza nas sa svojim Novosađanima Markom Savićem, Markom Žderom i Dejanom Majstorovićem, Dušan Domović-Bulut je postao svetski vicešampion sa reprezentacijom, i osvojio Svetsku turneju u basketu ’3 na 3’, kao i titulu na ’Ol staru’ u Kataru kao član ekipe 'Dajte pare za čarape male'. Svi ti uspesi bili su dovoljan povod za novogodišnji intervju sa Bulutom, u kojem je on otkrio mnogo toga...

Sportski intervju ponedeljak 5.01. 08:00 Komentara: 45

Asmir Begović za B92: Neopisiv osećaj sa Marakane

Sudbina ga je selila od BiH, preko Nemačke i Kanade, do Engleske. Kao tinejdžer je stigao na Ostrvo, bio autsajder, ali je napornim radom u verom u sebe postao jedan od najboljih golmana u Engleskoj, pa i Evropi.

Asmir Begović je jedan od zaštitnih znakova Stouk Sitija, čovek koji je u stanju ne samo da sačuva svoju, nego i da zatrese protivničku mrežu, čovek koji u današnje vreme trke za novcem odoleva interesovanju evropskih fudbalskih velikana.

U novogodišnjem intervjuu za B92 Begović je iskreno pričao o svojim počecima u Engleskoj, onome što izdvaja fudbal na Ostrvu od ostatka sveta, svojim uzorima i favoritima.

Sportski intervju nedelja 4.01. 14:00 Komentara: 15

Milan Mačvan za B92: Vratio sam se u klub koji volim

Srpski košarkaš Milan Mačvan ove sezone vratio se u Partizan kao veliko pojačanje. Prethodno je crno-beli dres nosio u sezoni 2011/2012, a sada, kao i tada, jedan je od glavnih nosilaca igre srpskog šampiona.

O tome govori i titula najkorisnijeg igrača prve faze Evrokupa, Mačvan je u tom takmičenju odigrao šest mečeva i sakupio 26 indeksnih poena, ali se Partizan nije plasirao dalje.

On je u intervjuu za B92 pričao o povrtaku u Partizan, teškoj situaciji u klubu i eventualnom povratku u nacionalni tim.

Sportski intervju nedelja 4.01. 12:00 Komentara: 45

Dušan Borković za B92: Da sam niži, ne bih znao da vozim

Svojom pojavom i visinom od 208 centimetara podseća na košarkaša ili odbojkaša, ali kada sedne u svoj automobil, niko to primećuje, već samo njegovu brzinu i sjajan stil vožnje. Takođe, sam priznaje da nije dvometraš, ne bi znao da vozi. Dušan Borković je posle Srbije i Evrope, zaludeo i svet, a iako nije imao sreće na pojedinim trenucima tokom prošle sezone, to nije omelo mnoge da shvate da mu je mesto među svetskom elitom. U novogodišnjem intervjuu za B92, Borković je pričao o svojoj visini, debitantskoj sezoni u Svetskom šampionatu turing automobila i planovima u 2015. godini...

Sportski intervju nedelja 4.01. 09:00 Komentara: 17

Petar Lončar za B92: Kakav je osećaj zaista leteti

Posle prvog skoka shvatio je da ekstremni sportovi odgovaraju njegovom načinu života i njegovoj ličnosti. Od tog skoka, jednostavno, nijedan dan više nije mogao da zamisli bez vremena provedenog u vazduhu. Upravo tako izgleda život Petra Lončara, najboljeg srpskog paraglajdera, koji vrlo dobro zna kakav je to osećaj zaista leteti. Baš to je jedna od tema našeg novogodišnjeg intervjua sa njim, u kojem nam je i opisao zašto je toliko magično praktično živeti u vazduhu...

Sportski intervju subota 3.01. 18:00 Komentara: 2

Tijana za B92: Čast mi je što me porede s Miljkovićem

Odbojkašku godinu iza nas obeležila je ona, 17-godišnja devojka iz Bileće. Šansu je dobila iznenada, ali ju je potpuno iskoristila i zasijala na najvećoj pozornici – Svetskom prvenstvu u Italiji. Pre toga, briljirala je u dresu Partizana Vizure i ’crno-belima’ donela prvu titulu posle 46 godina, a u istom ritmu je nastavila i kada su ’ajkulice’ ponovo postale samostalne. U novogodišnjem intervjuu za B92, Tijana Bošković je pričala o svim izazovima koje je imala pred sobom tokom 2014. godine, ali i svemu onome što je čeka u 2015...

Sportski intervju subota 3.01. 12:00 Komentara: 5

Novica Veličković za B92: Voleo bih da se vratim u Partizan

Pre pet godina je izabran za najboljeg mladog košarkaša Evrope, usledio je transfer u Real Madrid, igra na najvećem mogućem nivou, san o NBA, ali su sve upropastile povrede. Dva puta se vraćao u Srbiju, imao neuspešnu epizodu u Nemačkoj, ali sada u Turskoj doživljava košarkaški preporod.

Novica Veličković je jedan od naših najtalentovanijih košarkaša, povrede su ga sprečile da dostigne očekivani vrhunac, ali novi početak pravi u jednom fudbalskom gradu.

Sve je iznenadila njegova selidba u Trabzon, grad na Crnom moru, koji pokušava da dostigne turske košarkaške veličine Fenerbahče, Galatasaraj, Anadolu Efes.

Sportski intervju subota 3.01. 09:00 Komentara: 38

Teniska 2015 – godina neizvesnosti

Početak je januara – teniseri ponovo uzimaju rekete u ruke i kreću na jedanaestomesečno putešestvije planetom. Mi ćemo ih na tom putu pratiti, navijati za svoje ljubimce, ali i uživati u lepoti te mešavine veštine, fizičke spreme i mentalne čvrstine koju nazivamo tenisom. Godina 2015. donosi nam niz otvorenih pitanja na koje se odgovor ne može ni naslutiti, što uzbuđenje čini još većim. Šta nas sve čeka?

Saša Ozmo petak 2.01. 22:00 -> 22:15 Komentara: 43
strana 1 od 3 idi na stranu