U susret NBA draftu 2014

Draft 2014: Gde će Bogdan, Šarić, Nurkić...?

Prema svim najavama, predstojeći NBA draft trebalo bi da bude najbolji još od čuvene klase iz 2003. godine sa Džejmsom, Entonijem, Vejdom, Bošom... U SAD se taj 26. jun željno iščekuje, ali i košarkaški zaluđenici sa ovih prostora imaju dodatni razlog da posmatraju draft – ABA liga imaće šestoricu igrača čija će imena najverovatnije biti izvučena te večeri u Medison Skver Gardenu.

U pitanju je najveća mlada zvezda srpske košarke Bogdan Bogdanović iz Partizana, zatim trio Mega Vizure Vasilije Micić-Nemanja Dangubić-Nikola Jokić, zatim MVP Jadranske lige Dario Šarić, kao i centar Cedevite Jusuf Nurkić.

Čija igra i potencijal najviše odgovaraju NBA ligi, ko će od njih već od oktobra igrati preko Atlantika i sa kojeg će mesta biti birani?

Saša Ozmo četvrtak 5.06. 12:00 Komentara: 50

Draft 2014: Parker, Rendl, Eksum, Nejpijer... Ko će da uspe?

Predstojeći NBA draft se ne smatra najboljim u poslednjih desetak, dvadeset godina jer će na njemu biti izabrani novi Hakim Oladžuvon (Džoel Embid) i novi LeBron Džejms (Endru Vigins), već što će na njemu biti još bar 6-7 igrača vrhunskog potencijala.

Kivlend Kavalirsi su ponovo imali sreće dobivši pravo da biraju prvi, međutim, ostale ekipe ne mogu se smatrati gubitnicima jer će svakako moći da biraju neku od budućih NBA zvezda. Tu su Džabari Parker, Džulijus Rendl, Dante Eksum, Šabaz Nejpijer, Eron Gordon, Nik Stauskas, Dag MekDermot…

Žoel Embid – da li košarka dobija novog Hakima?

Kada je tek došao iz Kameruna u SAD, tada 16-godišnji Žoel Embid nije znao mnogo o osnovama košarke. Došao je na Montverd Akademiju, a saigrači iz ekipe podsmevali su se njegovoj nespretnosti. Trener Kevin Bojl poslao je Embida po vodu, a ostalima rekao: “Smejte se koliko god želite, ali za pet godina ćete mu tražiti novac na zajam, pošto će on vredeti 50 miliona dolara“. Danas je 20-godišnji Žoel Embid zvezda koledž košarke i ozbiljan kandidat za prvog pika na predstojećem NBA draftu.

Saša Ozmo četvrtak 15.05. 10:30 Komentara: 19
strana 1 od 2 idi na stranu