Srbija zaustavila Hadadija i pobedila Iran

Košarkaška reprezentacija Srbije ostvarila je drugu pobedu u trećem kolu Svetskog prvenstva u Španiji.

Komentari: 220

Tim Aleksandra Đorđevića je nakon bolnog poraza od Francuske u nedelju savladao selekciju Irana rezultatom 83:70.

Srbija se mučila u prvom poluvremenu sa najboljim igračem Irana Hadadijem koji je za manje od 20 minuta ubacio 20 poena, ali je u isto vreme i napravio četiri faula, pa je naš tim u nastavku imao znatno lakši posao.

Utakmica je odlučena velikom serijom Srbije 15-0 na startu drugog dela, a do kraja je naš tim sigurnom igrom sačuvao prednost.

Najbolji u našim redovima bili su Bjelica i Bogdanović. Igrač Fenerbahčea, kome je ovo bila jubilarna 100. utakmica za Srbiju, imao 18 poena i 10 skokova, Bogdanović je dodao 16 poena, a Teodosić je uz 8 poena imao i 9 asistencija. Na drugoj strani, Hadadi je meč završio sa 29 poena i 5 skokova, a pratio ga je Bahrami sa 20 poena i 7 asistencija.

Ovom pobedom naši košarkaši su praktično obezbedili plasman u osminu finala. Naš tim sada ima dan pauze na Mundobasketu, a u sredu od 18 časova naredni rival je Brazil.

Tok meča:

Đorđević je na parket izveo istu petorku koja je počela i duel sa Francuskom. Srbija je krenula poenima Markovića pod kiošem i trojkom Kalinića, ali Iran je pokazao da se neće predati.

Hadadi je ubacio brzih šest poena, pa je Iran posle četiri minuta vodio 11:7. Ipak, Bogdanović je vezao trojku i dvojku, Bjelica je takođe ubacio za tri, pa je naš tim došao do vođstva.

Iran je uspevao da održi priključak iako je Srbije šutirala trojke 3/3, a u finišu prve deonice Teodosić je ušao na parket i Srbija je posle 10 minuta imala +3 – 21:18.

Naš tim nije imao rešenje za sjajnog Hadadija koji je već u 14. minutu stigao do 20 poena. Naš tim imao je ozbiljnih problema pod košem, pa nije mogao da se odlepi iako je dobro šutirao sa distance.

Nastabvio je Hadadi da se poigrava sa našim centrima, a krajem prvog dela je počeo da ubacuje i sa distance.

Kada nismo mogli da ga zaustavimo u igri, dobra stvar po našu selekciju je bio treći i četvrti faul Hadadija u samom finišu prvog dela. Iran je nastavio sa dobrom igrom i bez najboljeg igrača, ali je Srbija na poluvremenu imala četiri razlike – 42:38.

Početkom drugog poluvremena stvari su postavljene na svoje mesto. Raduljica, Teodosić i Marković bili su odličn, pa je naš tim velikom serijom praktično rešio pitanje pobednika.

Srbija je za šest minuta napravila serioju 15-0, pa je u 24. minutu bilo 57:38. U nastavku treće deonice Iran je pokušao da se vrati u meč, ali je Srbija sačuvala prednost, pa je pred odlučujući period imala 16 poena viška – 67:51.

U poslednjoj deonici nije bilo dileme. Naša selekcija je zadržala dovoljan nivo ozbiljnosti, sačuvala je visoko vođstvo i ostvarila drugu pobedu u Granadi.

prethodna strana 1 / 14 sledeca idi na stranu