ĐN

Kolanđelo: Harden je lider SAD

Direktor nacionalne organizacije Sjedninjenih Američkih država Džeri Kolanđelo rekao je da je Džejms Harden lider reprezentacije.

Komentari: 7

Reprezentacija SAD učestvovaće na Svetskom prvenstvu od 30. avgusta na kome će braniti titulu osvojenu pre četiri godine u Turskoj.

Selektor Majk Kžiževski imao je mnogo problema sa povredama, pa tako u Španiji nećemo videti Lebrona Džejmsa, Kobija Brajanta, Kevina Durenta, Karmela Entonija i mnoge druge.

Zbog te činjenice, u prvi plan su izbili neki drugi igrači od kojih se očekuje da naprave isti uspeh kao njihovi prethodnici.

“Sada, mislim da bih Hardena gledao kao lidera. Harden je prirodni vođa i mislim da je on rad da prihvati tu ulogu. I prosto možete osetiti – on je taj”, rekao je Kolanđelo.

On je dodao da je igrač Hjustona jedan od najglasnijih i da svojim radom i intenzitetom podiže nivo treninga.

“Ne znam da li je čekao da bude vođa, ali se tako ispostavilo. Došao je kao prilično visok pik na draftu i imao odličan početak u Oklahoma Sitiju. Da li je bio razočaran ili iznenađen onim što se desilo, ali se sada nalazi u drugoj opremi i to je sve deo života profesionalnog sportiste u NBA. Mislim da se navikao na to, njegove brojke rastu i sve je prepoznatljiviji kao igrač. A to je sjajan osnova da izađe i postane lider”, zaključio je Kolanđelo.

prethodna strana 1 / 8 sledeca idi na stranu