- Rusija 2018 -

Hrvati zgazili 'Gaučose', Mesi i Argentina na ivici ambisa!

Fudbaleri Hrvatske plasirali su se u osminu finala iz grupe D maestralnom pobedom nad Argentinom u drugom kolu – 3:0 (0:0).

Live blog meča Argentina – Hrvatska možete pogledati OVDE.

Hrvatska, Argentina
Podeli
Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

Svetsko prvenstvo – grupa D:
Argentina – Hrvatska 0:3 (0:0)
(Rebić 53, Modrić 80, Rakitić 90+1)

Nižnji Novgorod
stadion: Nižnji Novgorod
broj gledalaca: 40.000
sudije: Ravšan Irmatov (Uzbekistan), Abdukamidulo Rasulov (Uzbekistan), Jakongir Saidov (Uzbekistan), Norbert Nauata (Tahiti)

Argentina (4-4-2): Kabaljero – Merkado, Otamendi, Taljifiko – Salvio (Pavon 56), Masćerano, Mesa, Peres (Dibala 68), Akunja – Mesi, Aguero (Iguain 54)
Hrvatska (4-2-3-1): Subašić – Vrsaljko, Lovren, Vida, Strinić – Brozović, Rakitić – Rebić (Kramarić 57), Modrić, Perišić (Kovačić 82) – Mandžukić (Ćorluka 90+3)

Hrvati su odigrali maestralnu utakmicu i potpuno nadigrali ‘Gaučose’, obezbedili nokaut fazu, ujedno gurnuvši ekipu Lionela Mesija na ivicu ambisa pred nastavak takmičenja.

Mesi je odigrao još jednu bledu partiju i teško da i on može da im pomogne – Argentina ima samo bod iz dva meča i ostale su joj teoretske šanse da prođe dalje.

Na ruku joj ne ide negativna gol razlika, pa će u petak od 17 časova navijati da Island i Nigerija odigraju nerešeno.

Utakmica u Nižnjem Novgorodu počela je velikim presingom Hrvatske koja i šansom za Ivana Perišića već u petom minutu. Probio je igrač Intera po levoj strani, išao 1 na 1 sa čuvarom, namestio loptu na levu nogu i gađao suprotni ugao, ali je odbranio Vili Kabaljero.

Photo by Gabriel Rossi/Getty Images
Photo by Gabriel Rossi/Getty Images

Agresivna igra ‘Kockastih’ naterala je defanzivce Argentine da u nekim trenucima izgledaju kao početnici – Nikolas Otamendi je napravio dva oštra faula, dvaput promašio čitavu loptu, da bi posle desetak minuta zaigrao i Leo Mesi.

Prvo mu je falilo nekoliko centimetara da dohvati loptu u petercu, a onda i jednim dodavanjem ka Eduardu Salviju kreirao priliku za Enca Peresa. Ipak, tada se isprečio Dejan Lovren i klizećim startom spasao gol.

Usledio je nešto mirniji ritam što se fudbala tiče, ali ne i dešavanja na terenu, jer smo videli nekoliko izuzetno oštrih startova obe selekcije. Tek na isteku pola sata, u roku od samo nekoliko desetina sekundi, dogodila se po jedna stopostotna prilika na obe strane.

Spomenuti Peres je promašio prazan gol sa 12-13 metara, kada mu se lopta odbila u noge posle loše procene odbrane Hrvatske, a u suprotnom kaznenom "odužio" mu se Mario Mandžukić. Šime Vrsaljko ga je sjajno proigrao na drugoj stativi, ali je on loše zahvatio loptu u idealnoj poziciji u petercu.

Photo by Clive Mason/Getty Images
Photo by Clive Mason/Getty Images

Do kraja poluvremena Ante Rebić je dobio žuti karton i bio sebičan u dobroj situaciji, pa se na odmor otišlo bez pogodaka.

Prvi deo igre bio je sadržajan, uprkos tome što nije viđen niti jedan pogodak, ali šta tek onda reći za drugi koji je počeo prilikom za Aguera, da bi u nastavku akcije Kabaljero katastrofalnom greškom najavio potom svog tima.

štoper, on se dvoumio da li da je izbaci, pa je samo podigao i nabacio na volej Rebiću koji je zakucava pod prečku za vođstvo našeg suseda.

Iznervirani Horhe Sampaoli pokušao je uvođenjem i Paula Dibale, kojeg nije pustio u prošlom susretu, ali opet nije bilo dovoljno ritma u napadu, osim jedne prilike koju je propustio Mesa. U 80. minutu sudbina im je zapečaćena i to na kakav način.

Photo by Elsa/Getty Images
Photo by Elsa/Getty Images

Luka Modrić je prihvatio je loptu na nekih 25 metara i niko mu nije prišao, on je dva puta zalamao, a onda pored četvorice protivničkih igrača uputio projektil u donji desni ugao nemoćnog Kabaljera i veliko slavlje selektora Zlatka Dalića.

Otamendi je potom zbog užasnog poteza zaslužio crveni, ali ga nije dobio, malo je falilo da ga Ivan Rakitić kazni iz slobodnjaka, prečka je tada spasla Argentince, pre nego što je vezista Barselone u nadoknadi vremena overio ubedljiv trijumf.

Povukao je kontranapad, lopta je došla do Kramarića kojem se od bloka opet odbila, on je nesebično vratio Ivanu i ovaj rutinski pogodio za konačnih 3:0.

Hrvatska u poslednjem kolu igra protiv Islanda, a Argentina protiv Nigerije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 57 idi na stranu