- Odbrojavanje do SP u Rusiji -

"Koliko smo spremni za Srbiju? Rekao bih oko 80 posto"

Selektor Kostarike Oskar Ramires rekao je posle druge pripremne utakmice "Tikosa" da oni još nisu potpuno spremni za prvu utakmicu na Mundijalu u Rusiji.

Kostarika
Podeli
Getty images
Getty images

Hoće li Orlovi popraviti utisak u poslednjoj proveri? Kvota na njih je 1,35, a da neće pobediti (X2) 3,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Bolivija.

Kostarikanci su posle pobede nad Severnom Irskom poraženi od Engleske 2:0 golovima Markusa Rašforda i Danija Velbeka.

Ramires je istakao da postoji problem intenziteta kojim neki momci sa većom minutažom mogu da igraju, poput Kristijana Gamboe, ali da su ga generalno zadovoljili.

"Naš pristup je protiv Engleza bio da se branimo, ali nas je gol koji su dali razmrdao i u drugom poluvremenu smo više pritiskali, kontrolisali smo loptu i pokušavali da izvučemo nerešeno, napredovali smo, ali nam je bilo potrebno više kreativnosti", rekao je Ramires posle utakmice.

Selektor prvog rivala Srbije u grupi E na Mundijalu u Rusiji kaže da njegova ekipa još nije spremna potpuno za SP.

"Koliko smo blizu optimalnog nivoa za Srbiju? Danas (četvrtak) je bio dobar pokazatelj, mislim da smo na 80 odsto od onog tempa i igre koja nam je potrebna", kaže Ramires.

Kostarikanci su igrali protiv Španije pre nekoliko meseci. "Furija" je tada zaista bila furiozna pošto je sa 5:0 pregazila "Tikose".

"Ljudi, pričamo o dva svetska šampiona. Protiv Španije smo probali da izađemo smelo, imali smo pristup da pritisnemo i oni su nas pobedili. Španija više drži loptu dok Brazil ima opasnu pozadinu. Brazil je postigao gol, povremeno se povlačio i pravio ozbiljne kontre. Ako se oporavi Nejmar, oni će biti favorit za trofej, baš kao i Španija. Na Svetskim prvenstvima je kako se sve poklopi u grupi i kako se emotivno pristupi utakmicama", kaže Ramires.

Srbija i Kostarika prvi meč na Svetskom prvenstvu igraju 17. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 12 idi na stranu