Pop-Lazić se oprostila od reprezentacije

Srpska rukometašica Slađana Pop-Lazić odlučila je da završi reprezentativnu karijeru.

SSIzvor: B92
Podeli
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ona je u nacionalnom dresu odigrala 110 utakmica i postigla 324 pogotka.

Pivot francuskog Bresta želi da se u poslednjim godinama karijere posveti klupskoj karijeri.

"Smatram da je vreme za mlađe generacije. Hoću da se više posvetim sebi, klupskoj karijeri, tim pre što moj Brest ima priliku da zaigra na F4 Lige šampiona. U ovom trenutku, ovo je definitivna odluka, jer postoji i ono "nikad ne reci nikad". Jednostavno, ništa se ne zna", rekla je Pop-Lazić za "Novosti".

Od reprezentacije se oprašta posle neuspeha na Evropskom prvenstvu, a potom i u Đeru u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju.

"Iskreno, ima i toga. Ostao je veliki žal što nismo odigrale bolje, što nismo izvadile japansku vizu. Shvatila sam i da su neke druge reprezentacije dosta podmladile ekipu. Možda je ovo što smo do sada uradile i naš maksimum. Znam da je uspeh izboriti i kvalifikacije, ali nismo uspele. Verovatno je to presudilo je da se povučem", istakla je iskusna rukometašica.

Veruje da će Srpkinje u baražu za Svetsko prvenstvo savladati Slovačku i plasirati se na šampionat koji će se igrati u Španiji.

"Želim im svu sreću. Verujem u njih i nadam se da će izboriti Španiju. Ali, ovog puta ću ih, kao i svi u Srbiji, bodriti sa malih ekrana", optimista je Slađana Pop Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.