"Kad su dobri, oni su kulturni Danci – kad je obrnuto, onda smo mi neki Balkanci"

Bivšem selektoru rukometašica Hrvatske Goranu Mrđenu nije baš najjasnija izjava koja je došla iz tabora Danske.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/HENNING BAGGER
EPA-EFE/HENNING BAGGER

* Danci besni na sudije iz Crne Gore: Kao na Balkanu pre 20 godina – prevareni smo

Selektor Skandinavki je nakon poraza od Hrvatica u meču za bronzu na Evropskom prvenstvu rekao da su crnogorske sudije pomogle rivalkama.

On je, takođe, rekao "da je čitava situacija podsećala na neke od pre 20 godina, kada se Hrvatska favorizovala i kada su oni unapred znali da će biti prevareni na Balkanu".

Mrđen je prokomentarisao ovu izjavu Jespera Jensena.

"Pre bih rekao da su se u Danskoj rezultati znali unapred nego na Balkanu. Setite se šta su nam radili na EP-a 2014. kad je Goluža bio selektor. Onda su oni bili kulturni Danci. A kad smo mi dobri, onda smo neki Balkanci. Ne znam što mu znače te izjave. Šta je to bilo pre 20 godina? Gde smo mi bili 2000. godine? Naša muška reprezentacija je izgubila od Slovenije kući u utakmici koja je nosila plasman na OI 2000. Bio sam na toj utakmici, ne sećam se da su nam arbitri pomogli, kao ni na celom tom EP-u", rekao je Mrđen, a prenosi "Jutarnji.hr".

Mrđen ističe da je Hrvatska jednostavno bila bolja.

"Pa nije u ovoj utakmici odlučivala jedna lopta, pa da si nesrećan nekom odlukom sudija. Kad čovek izgubi nešto u šta je bio siguran da će osvojiti, onda ponekad daje takve izjave. No, neki bi kodeks ponašanja ipak trebao postojati. Ko je njima branio da u onih 17 minuta postignu gol? Zašto su ispucavali lopte u petoj sekundi?", upitao je Mrđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.