"Ludnica" – Norveška preokretom do finala EP!

U drugom polufinalu Evropskog prvenstva su rukometašice Norveške rezultatom 27:24 pobedile Dansku i otišle u finale.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Bo Amstrup DENMARK OUT
EPA-EFE/Bo Amstrup DENMARK OUT

Polufinale EP:
Francuska – Hrvatska 30:19
Norveška – Danska 27:24

Sjajna utakmica, prava polufinalna, ali nekako jednolična u prvom poluvremenu i potpuno neverovatna u drugom.

Norveška je velikim preokretom došla do pobede rezultatom 27:24 i okršaja sa Francuskom, dok Danska ide na Hrvatsku.

Danska je konstantno imala dva gola prednosti, nametnuli su sopstveni tempo, pa su od pogotka Hagsted nakon sjajne reakcije došle do 6:4 i konstantno vodile sa 2 i više gola.

Jednsotavno, Dankinje su dominirale, igrale su bolju odbranu, a Norveškoj nije pomogao ni tajm aut jer je Mork bila jedina raspoložena igračica.

EPA-EFE/HENNING BAGGER DENMARK OUT
EPA-EFE/HENNING BAGGER DENMARK OUT

Kada je Hansen pogodila za 12:8 delovalo je kao da će se ponoviti prvi polufinalni meč i da će jedan tim velikom razlikom dobiti prvo poluvreme, ali su se Norvežanke vratile u igru i „blickrigom“ prišle na dva gola zaostatka.

Iako je Danska poentirala u poslednjem anpadu uz zvuk sirene Mork postiže svoj 5. gol na meču za 10:13.

Drugo poluvreme je počelo pogotkom Dankinja, kada je Mia Rej postigla pogodak za 14:10 i onda brza četiri gola Norveške i izjednačenje! Strašan rukomet se zaigrao, malo ko je verovao, ali je Norveška sa 17:10 dobila drugo poluvreme.

Nora Mork je odigrala sjajno, vukla je svoje saigračice koliko god je mogla. Igralo se gol za gol u maltene čitavom drugom poluvremenu, a na 10 minuta pre kraja, videli smo da se Norveška odmakla golom Solberg na 24:22.

Dankinje su u finišu pogodile tri puta stativu, nisu imale sreće, dok su Norvežanke uspešno završavale posed i sa 27:24 ostvarile plasman u veliko finale, gde igraju sa Francuskom, a Danska ide na Hrvatsku i borbu za bronzu.

Pomenuta Nora Mork je sa 6 golova bila najefikasnija u Norveškoj, a na drugoj strani sedam pogodaka postigla je Mia Rej Bidstrup.

Utakmicu možete pratiti UŽIVO putem našeg LIVE BLOGA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.