Tomašević: Holandija najteži mogući rival

Golmanka ženske rukometne reprezentacije Katarina Tomašević izjavila je da će meč protiv selekcije Holandije na startu Evropskog prvenstva biti veoma težak.

SNIzvor: B92, Tanjug
Podeli
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

"Spremale smo se, imale smo desetak dana da nastavimo gde smo stali u Japanu. Pripreme su protekle u najboljem redu, najvažnije da smo svi zdravi i negativni. S obzirom na situaciju čini se da smo se dobro pripremili, da sve to na terenu izgleda lepo. Iz utakmice u utakmicu biće to sve bolje i bolje. Dugo nismo odigrale utakmicu, godinu dana, od Japana. Potrebno nam je te takmičarske rutine. Spremne smo, još samo da prođe to testiranje u Bilundu kako želimo. Negativno", rekla je Tomašević za sajt RSS.

Evropsko prvenstvo u Danskoj počinje danas, a Srbija prvi meč igra sutra protiv Holandije od 20.30 sati.

"Najteži protivnik nas čeka u prvom kolu, ali kako je nama, tako je i njima. U istom smo košu. Ko bude imao najmanje problema, ostvariće dobar rezultat. Jako se dobro poznajemo. Puno puta smo igrali. U poslednjoj utakmici na Svetskom prvenstvu nismo prikazali pravo lice. Faliće im Polman, ona je njihov najbolji igrač. To može da ih poremeti, ali u svakom slučaju to je jedna iskusna ekipa. I nama nedostaje Dragana Cvijić. Biće jako teško".

Mađarice i Hrvatice su preostale rivalke u grupi C.

"Mađarska je uvek imala jaku reprezentaciju. Ne znam šta je škripalo u Japanu pa su završile na 17. mestu. Imaju jako dobru ekipu, mladu, a iskusnu koja igra u klubovima EHF Lige šampiona. Biće jako teško protiv njih. Ne poznajem dovoljno ovu novu generaciju Hrvatica, znamo da će im faliti puno igračica, ali to može da im bude dodatni motiv. Nikoga nećemo potceniti", zaključila je Tomašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.