Stigao odgovor selektora Hrvatske: On zna gde mu je mesto

Posle dopisa Manuela Štrleka Hrvatskom rukometnom savezu, stigao je odgovor – ali od selektora Lina Červara.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ
EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Podsetimo, levo krilo mađarskog Vesprema je otkazalo nastup na nedavnom Evropskom prvenstvu, nakon čega mu je predsednik HRS-a Zoran Gobac rekao da više nikada neće igrati za vatrene.

Selektor Červar ipak ima nešto umereniji stav i optimista je po pitanju povratka Štrleka u nacionalni tim.

"Sve je izvodljivo. Manuela sam u reprezentaciju uveo 2008. godine. Naravno da bih hteo da se vrati, ali treba poštovati celi proces koji sledi, skupština Saveza će odlučivati o tome. Naravno da se nadam da će se vratiti. Poštujem ga kao krilo, mislim da je jedan od najboljih u Evropi, nijedan trenera ga se ne bi odrekao, posebno ne ja koji sam ga uveo u reprezentaciju", rekao je Červar.

Červar je dodao da mu je žao što Štrlek nije bio sa ekipom na Evropskom prvenstvu, na kojem su "kauboji" osvojili srebro.

"On je igrač koji pravi razliku. Ne bih hteo nikoga da potcenjujem u ekipi, ali drugi igrači ga poštuju u reprezentaciji, radi se o sjajnom dečku, nikad nisam s njim imao problema, lično sam mu rekao da mi je žao što nije išao na EP. Ali tada sam mu rekao, kao i pre toga, da mislim da je njemu mesto u reprezentaciji, a i on to zna", dodao je Červar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.