"Molim Vas, vratite me u reprezentaciju"

Hrvatski rukometaš Manuel Štrlek izrazio je želju da se vrati u taj nacionalni tim.

MTIzvor: B92
Podeli
EPA/SRDJAN SUKI
EPA/SRDJAN SUKI

On je dopis poslao skupštini Hrvatskog rukometnog saveza i zamolio da se vrati u reprezentaciju nakon što je odbio da igra na nedavno završenom Evropskom prvenstvu.

Igrač mađarskog Vesprema je istakao da je spreman da se stavi na raspolaganje selektoru Linu Červaru.

"Ja, Manuel Štrlek ovim dopisom molim skupštinu Hrvatskog rukometnog saveza i upravni odbor HRS-a da ukine odluku vezanu uz moje neigranje za reprezentaciju nakon što sam svojom odlukom odbio da igram za reprezentaciju. Spreman sam da se stavim na raspolaganje selektoru za predstojeće akcije", napisao je Štrlek.

Hrvatsku rukometni savez je obavestio javnost da će molbu jednog od najboljih levih krila na svetu razmotriti u najskorijem mogućem roku.

Podsetimo, pred početak Evropskog prvenstva, na kojem su Hrvati osvojili srebro, potpredsednik HRS-a Zoran Gobac je kazao da je Štrlek izabrao put bez povratka.

"On je samovoljno otkazao reprezentaciju, a znamo šta to znači. Prema odluči skupštine HRS-a, oni koji ne žele da igraju za reprezentaciju izabrali su put bez povratka. Dakle, Manuel Štrlek više nikad neće igrati za hrvatsku reprezentaciju, ma ko bio selektor. To je njegova odluka, a ne naša. Ako je bio nezadovoljan statusom, to je trebalo da zadrži za sebe i da prihvati odluku. Bilo je mnogo većih igrača od njega kojima tako nešto nije palo na pamet, primer rad Ivano Balić", rekao je tada Gobac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.