Liščević: Jedva stojim; Cvijić: Napravile smo odličnu stvar

Ženska rukometna reprezentacija Srbije nerešenim rezultatom protiv Danske 26:26, nada se plasmanu u olimpijske kvalifikacije.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON
Foto: EPA-EFE/FRANCK ROBICHON

Rukometašice nisu krile zadovoljstvo što su odigrale još jednu dobru utakmicu.

Srednji bek Kristina Liščević ponovo je postigla važan gol, ali je istakla i da je u ovom susretu napravila nekoliko grešaka.

"Svaki meč je bio jako bitan. Napravila sam mnogo grešaka u bitnim momentima. Da nisam dala gol, mislim da bi mi bio najveći promašaj života. Znam Sandru i uvek mi ide u moju omiljenu stranu. Želela sam malo da šaram i uspela. Ovo je sve zahvaljujući i Jovani i Žiletu, koje su odradile fantastičan posao i otvorilo se 7 na 6. Jedva stojim na nogama, pete me bole. Čekamo Norvešku", rekala je Liščević posle meča za RSS.

Pivotmen Dragana Cvijić kaže da za remi protiv Danske velike zasluge idu golmanki Tomašević.

"Izuzetno teška utakmica. Mnogo nam je pomogla Katarina Tomaševic, za mene je ona igrač utakmice, zaista. Nama je na kraju bod značio, njima nije. Norveška sada ako dobije, mi smo sigurno peti ili šesti. Mene pre prvenstva kada su pitali - ja sam rekla da bih najviše volela da igram za 5. mesto. Velika stvar je napravljena. Mislim da su ove devojke zaslužile da igraju za peto mesto. Mislim da su ljudi malo zaboravili da rukomet postoji u Srbiji, ali mi ne damo da se to zaboravi", rekla je Dragana Cvijić.

Golmanka Katarina Tomašević, koja je susret završila sa 19 odbrana, rekla je da je dobra igra u defanzivi presudila da i ona na golu pruži odličnu partiju.

"Pre svega bih čestitala devojkama na borbi. Očekivala sam ovo što smo i uradile. Još malo sreće da Norveška dobije i našoj sreći neće biti kraja. Da odbrana nije bila tako dobro, ne bih ni ja bila na nivou. Svaka čast svima. Nikada nismo bili na Olimpijskim igrama, tako da ce ovo biti veliki uspeh za ovu generaciju", izjavila je Tomašević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.