SP: Crnogorke srušile Japan, Nemice bolje od Holandije

Rukometašice Crne Gore pobjedom su otvorile Glavnu fazu Svetskog prvenstva pobedom mad domaćinom Japanom rezultatom 30:26.

SNIzvor: B92
Podeli
EPA-EFE/FRANCK
EPA-EFE/FRANCK

Popularne "Lavice" su ostale u igri za jedno od prva dva mesta koje vode u polufinale, a približile se poziciji koja im garantuje kvalifikacije za Olimpijske igre.

Na početku je delovalo da će Crna Gora lako pobediti Japan, ali su se one vratile u meč i najavile pravu dramu pa je Crna Gora u uzbudljivoj završnici odnela veliku pobedu.

Meč je rešila Majda Mehmedović, koja je u pravom trenutku pokazala "od kakvog je kova" i posle promašenog sedmerca poslala loptu u mrežu za 27:24, da bi Andrea Klikovac u narednom napadu pogodila za tada već nedostižnih 28:24.

Jovanka Radičević dala je osam golova , Majda Mehmedović šest, Tanja Brnović i Jelena Despotović po četiri pogotka. U redovima Japana, Fudžita je bila predvodnica sa 7 pogodaka, a Sasaki je pratila sa 6.

U grupi II se odigrao još jedan susret, a akteri su bili Rusija i Rumunija. Reprezentativke Rusije su bez većih problema došle do ubedljive pobede rezultatom 27:18, a utakmica je bila rešena tek u drugom poluvremenu, pošto je Rusija "dodala" gas u drugom i serijom 10:1 rešila pitanje pobednika.

Igračica utakmice bila je Vladlena Bobrovnikova koja je postigla 5 golova, koliko je imala i Kristina Neagu najefikasnija igračica Rumunije.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U grupi I je reprezentacija Srbije u nedelju ujutru pobedila Južnu Koreju rezultatom 36:33 i prišla korak bliže odlasku na Olimpijske Igre u Tokiju 2020. godine.

U istoj grupi je nešto kasnije Nemačka uspela da pobedi Holandiju u jednoj vrlo tesnoj utakmici posle neizvesne završnice i spektaklu u poslednjem minutu.

Obe ekipe su bile vrlo nervozne na početku, ali su Nemice ipak nešto bolje počele i rano došle do 4:1. Morao je selektor Holandije da zatraži tajm aut i da napravi neke izmene, pa smo posle nekoliko minuta videli odličan odgovor i rezultat 5:5.

Na krilima ove serije, Holanđanke su uspele da iznesu prvo poluvreme i da povedu sa 12:11, da bi u nastavku Nemačka preuzela primat i sjajnom igrom došla do prednosti 22:17, pa je Holandija jedino mogla da ublaži poraz i utakmica je završena rezultatom 25:23 u korist Nemačke.

Bek reprezentacije Nemačke Emili Bolk sa 6 golova bila je najefikasnija, dok se u redovima Holandije istakla Keli Dulfer sa 4 pogotka.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.