Rukometni šampion Evrope Vardar tek 7. favorit za novu titulu, prvi zastrašujući Vesprem

Šampion Evrope Vardar 7. je favorit za osvajanje kontinentalne tutule u predstojećoj sezoni prema rejting listi koju je objavila Evropska rukometna federacija.

SNIzvor: B92, Beta
Podeli
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI
EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI

Prema obrazloženju, mesto favorta broj jedan bi obično trebalo da pripadne braniocu trofeja, ali je nažalost Vardar tokom leta izgubio brojne važne ograče poput Dejana Milosavljeva, Igora Karačića, Režerija Moraeša, Gleba Kalraša.

Ipak, kako se ističe, ne treba otpisivati momke iz Skoplja zato što su u prethodnoj sezoni osvojili titulu šampiona Evrope iako im pred početak niko nije davao šanse.

Na mesto prvog favorita za osvajenje evropske klupske tutule u sezoni 2019/20, EHF je, nekoliko dana pred početatak takmičenja, stavio mađarskog šampiona Vesprem koji je, kako se navodi, "velikim letnjim transferima već impresivnu ekipu napravio zastrašujućom".

Na drugom mestu, prve po redu rejting liste za novu sezonu, trenutno je Barselona, na trećem Pari Sen Žermen, na četvrtom nemački Kil, na petom poljski Kielce, na šestom Pik Seges, na osmom Flensburg, devetom Monpelje i na desetom Meškov Brest.

Odbranu tutule prvaka Evrope makedonski šampion Vardar počinje sledeće subote utakmicom sa francuskim Monpeljeom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.