EP: Danska poslala Crnogorke kući

Rukometašice Crne Gore porazom od Danske 24:23 oprostile su se od šansi za plasman u polufinale Evropskog prvenstva.

AKIzvor: B92 Evropa
Podeli
Foto: EPA/EDDY LEMAISTRE
Foto: EPA/EDDY LEMAISTRE

Osim toga, Crnogorke su svele na minimum i šanse da se trećim mestom u grupi bore za petu poziciju na kontinentalnom šampionatu.

Do borbe za plasman će stići samo u slučaju da Švedska i Rusija odigraju nerešeno.

Dankinje su vodile tokom većeg dela meča, imale su i pet golova prednosti, ali su Crnogorke uspele da se vrate u igru i izjednače na 18:18.

Međutim, nisu iskoristile momentum, dozvolile su rivalkama da uhvate ritam i brzo se "odlepe" na 23:20. Crna Gora je i taj zaostatak nadoknadila, ali na kraju nije uspela da izbori ni remi koji bi joj doneo treće mesto.

Pobedu Danskoj donela je Mete Tranborg pogotkom na više od 60 sekundi pre kraja meča.

Dansku je predvodila Ane Mete Hansen sa šest golova, dok je na golu briljirala Sandra Toft sa 18 odbrana. Najbolja Crnogorka bila je Milena Raičević koja je šest puta uspela da savlada Toft.

U drugom meču dana Norveška je pobedila Španiju 33:26 i nastavila borbu za mesto u polufinalu.

Drugom pobedom u nizu aktuelne šampionke su se izjednačile sa Rumunijom i Holandijom na deobi prve pozicije sa po šest bodova.

Međutim, Rumunija igra sa Mađarskom, a Holandija sa Nemačkom, koji su bez šansi za polufinale, a dovoljni su im remiji za mesto među četiri najbolja na "Starom kontinentu".

Norvešku je do pobede nosila Stine Bredal Oftedal sa osam golova, dok je najefikasnija Špankinja bila Soledad Lopes Himenes sa pet pogodaka.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.