Jovanović u Pazaru i reprezentaciji, odmah na megdan drugoj legendi

Nedeljko Jovanović, proslavljeni srpski rukometaš, vratio se u naš rukomet i postao trener novog prvoligaša Novog Pazara.

Izvor: B92
Podeli
B92/S. Župljanin
B92/S. Župljanin

Jovanović, koji je osam godina bio van ovog sporta, odlučio je da prihvati poziv debitanta u Superligi i pokuša da sa Pazarcima ostvari što bolji plasman.

On će u klubu, osim sa prvotimcima, povremeno raditi i sa mlađim kategorijama.

"U svakom slučaju ovo je veliko iznenađenje i za mene, ali moram priznati da veliku zahvalnost dugujem fantastičnim i požrtvovanim ljudima iz Novog Pazara. Pre svih, tu mislim na predsednika Huseina Memića Belog i Samira Župljanina koji je sve vreme bio sa mnom u pregovorima i koji je vrlo profesionalno pristupio celom ovom zadatku. Ekipa je prvi put u istoriji ušla u prvu ligu i ja kao trener koji će predvoditi imam veliku čast. To je za mene i odgovornost i obaveza da prvi put u ligi vodim ekipu Novog Pazara. U pitanju je tim koji ima rukometnu tradiciju dugi niz godina, a Pazar je sportski grad – tu su odbojka, košarka, fudbal koji su veoma zastupljeni u ovom gradu. Zbog toga imam dodatnu odgovornost i obavezu da svojim zalaganjem i dobrim radom pomognem rukometu da se stacionara pre svega u srpskoj ligi, a daće bog i na evropskoj sceni. Pripreme su počele na vreme, tekle vrlo kvalitetno tokom šest i po nedelja i ekipa je konsolidovana i stabilizovana. Mali problem je bio zbog otkaza igrača koji je došao, zbog porodičnih problema je morao da se vrati kući, ali to ni u kom slučaju ne remeti naš rad i obaveze. U trening utakmicama smo mogli da steknemo određena znanja o svom kvalitetu, ali i o kvalitetu protivnika. Sreća je da smo prošli ceo period bez povreda", rekao je Jovanović.

Novi Pazar će nastup u eliti početi derbijem sa Mokrom Gorom koju vodi legendarni Veselin Vuković.

"Jedva smo dočekali prvu utakmicu koju igramo sa velikim prijateljima novopazarskog sporta, ekipom Mokre Gore iz Zubinog potoka. To je veliki derbi. Imali smo priliku da se na Sandžačkim igrama odmerimo sa njima, rezultat je u regularnom delu bio nerešen, a mi smo pobedili na penale. Veliki derbi, posebno jer se igra na njihovom terenu, a mi ćemo nastupiti veoma ozbiljno, sa svim resursima i kvalitetom koje imamo, da probamo da napravimo pozitivan rezultat. To bi nam bila odskočna daska za sezonu i što bolji plasman".

Duel prvog kola dve legende će dočekati sa velikim ambicijama.

"Očekujem kvalitetnu i borbenu utakmicu. Ne sumnjam da će i oni nastupiti veoma agresivno i kvalitetno. Nekada sportska predstava bude na visokom nivou, mi ćemo dobrom igrom sigurno privući navijače za predstojeću sezonu. Očekujemo da hala ‘Pendik’ bude popunjena do poslednjeg mesta u svakom kolu".

Jovanović je, zahvaljujući angažmanu u Novom Pazaru, dobio poziv novog selektora rukometne selekcije Nenada Peruničića da bude deo stručnog štaba.

"Još jednom bih želeo da se zahvalim rukovodstvu Novog Pazara jer da nije bilo njih, ja ne bih došao u ovom trenutku u situaciju da imam ponudu od selektora reprezentacije i mog velikog prijatelja Nenada Peruničića. I ta želja mi se ostvarila i to je fantastična prilika posle osam godina mog nebivstvovanja u srpskom rukometu iz raznih razloga. To je sve nebitno sada. Preda mnom je velika šansa i put koji neće biti nimalo lak, ali se nadam da ću biti u situaciji da na pravi način odgovorim situaciji i u Novom Pazaru i u reprezentaciji jer smatram da je to obaveza svakog rukometaša", zaključio je Jovanović.

Nedeljko Jovanović je igračku karijeru započeo u Sinđeliću, a u našoj zemlji je nastupao za Metaloplastiku, Partizan i Kolubaru. Igrao je za mnogo klubova u inostranstvu, a najviše uspeha je imao u Nemačkoj i Španiji.

Mnogo uspeha je imao i u reprezentativnom dresu, pošto je sa Jugoslavijom osvojio bronzu na prvenstvima sveta 1999. i 2001. godine, a medalju istog sjaja je osvojio i 1996. godine na Evropskom šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.