Andrea Lekić: Imamo kvalitet, najjača je Holandija

Andrea Lekić rekla je da Srbiju očekuje težak posao na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj,

Izvor: B92, zvanični sajt
Podeli
Foto: StarSport
Foto: StarSport

Rukometašica makedonskog Vardara je istakla da nacionalni tim ima kvalitet i da veruje u svoje mogućnosti.

Ženska rukometna reprezentacija Srbije igraće u Grupi D na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, sa domaćom selekcijom, Holandijom, Južnom Korejom, Kinom i Kamerunom.

* Osim Lekićeve, u tim koji predvodi Ljubomir Obradović vratile su se još Katarina Tomšević i Sanj Damnjanović, a očekuje se i Dragana Cvijić.

"Dobili smo jako tešku i nezgodnu grupu. Uvek je teško igrati sa domaćinom, ali po meni, definitivno najjača u našoj grupi je selekcija Holandije. Podatak da je reč o svetskim i evropskim vicešampionkama sve govori. Tu je i Koreja, ekipa koja gaji nezgodan stil, ali imamo pozitivno iskustvo sa njima, jer smo ih dobile na Svetskom prvenstvu u Beogradu. Kamerun i Kina su selekcije sa najmanjim rejtingom. Čeka nas izuzetno zahtevno prvenstvo sa pet utakmica u prvoj fazi", rekla je Lekićeva za sajt RSS.

Najbolja rukometašica sveta iz 2013. u izboru Svetske rukometne federacije vratiće se u reprezentaciju nakon duže pauze.

"Imamo izuzetno teško ukrštanje sa grupom C u kojoj su Rusija, Danska, Brazil i Crna Gora. Osnovni cilj je napraviti što bolji plasman u grupi kako bismo, uslovno rečeno, imali lakšeg rivala u osmini finala. Biće izuzetno teško, ali kvalitet imamo i verujemo u svoje mogućnosti. Ne bi trebalo ništa nagoveštavati, već spremno dočekati turnir i ići od utakmice do utakmice", dodaola je Lekićeva.

Svetsko prvenstvo će se igrati od 1. do 17. decembra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.