Červar: Okršaj kod O.K. Korala

Selektor Hrvatske Lino Červar ističe da njegov tim ne sme da se boji teške grupe na Evropskom prvenstvu.

Izvor: B92, Balkan Handball Hrvatska
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Domaćina turnira koji će se igrati 12-28. januara igraće u Splitu sa Srbijom, Islandom i Švedskom.

U Grupi B su Norveška, Austrija, Francuska i Belorusija, u Grupi C su Slovenija, Crna Gora, Nemačka i Makedonija, a u Grupi D su Mađarska, Češka, Španija i Danska.

* Po tri najbolje ekipe iz svake grupe će se plasirati u drugu fazu, a ukoliko Srbija prođe, svoje mečeve će igrati u Zagrebu sa ekipama iz Grupe B. Titulu prvaka Evrope brani selekcija Nemačke.

"Nikada se ne smemo bojati, ni od ove grupe niti bilo koje druge. Naravno, treba poštovati protivnike. Ako uđemo u drugi krug, igraćemo sa svetskim prvakom i viceprvakom (Francuskom i Norveškom, prim.aut), ali to je dobar izazov, da odigramo sa njima pre mečeva za plasman. Tako da, ako treba da se obračunamo sa njima odmah, neka to bude okršaj kod O.K. Korala", rekao je Červar, a prenosi "Balkan-Handball".

Hrvatski selektor nije mnogo komentarisao protivnike, pa među njima ni Srbiju.

"Vidi se iskra, vidi sa vatra u njihovim očima. To je jako bitno za ovaj projekat kojim ja kormilarim. Mislim da moramo biti skromni, moramo biti ponizni, puni strasti, entuzijazma, poleta i onda će biti mnogo lakše", rekao je iskusni stručnjak.

"Kauboji" imaju dosta problema sa povredama najboljih igrača.

"Suočavamo se sa tri vrlo ozbiljne povrede bekova, Duvnjaka, Kopljara i Sliškovića. Ipak, šta god da bude, mi moramo srce dati na terenu i imponirati ljudima da u ovim teškim vremenima, kad se ljudi bore za komad hleba, da mi pokažemo da nema predaje i da se mora ići do kraja. To je ono što nas gura napred – da ne igramo samo za sebe već i za druge", zaključio je Červar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.